Orban a anunțat finalizarea achiziţiei de măşti de protecţie pentru persoanele vulnerabile şi le cere primarilor să le distribuie fără „condiţionări politice”

Redactor:
Radu Cristian
Orban a anunțat finalizarea achiziţiei de măşti de protecţie pentru persoanele vulnerabile şi le cere primarilor să le distribuie fără „condiţionări politice”
Orban a anunțat finalizarea achiziţiei de măşti de protecţie pentru persoanele vulnerabile şi le cere primarilor să le distribuie fără „condiţionări politice” / Sursă foto: MEDIAFAX FOTO

Ludovic Orban a anunțat finalizarea achiziției de măşti de protecţie pentru persoanele care se află în situaţii materiale dificile. Orban a spus că măștile au fost trimise Direcţiilor de Sănătate Publică, care le vor distribui beneficiarilor prin intermediul autorităţilor locale, relatează News.ro

Orban a anunțat finalizarea achiziției de măşti de protecţie

Potrivit premierului, a fost finalizată achiziţia de măşti pentru 2.300.000 de beneficiari, persoane aflate în situaţie de vulnerabilitate.

„Vreau să vă anunţ că s-a finalizat achiziţia de măşti pentru cei 2.300.000 de beneficiari, persoane aflate în situaţie de vulnerabilitate. Aceste măşti au fost predate către Direcţiile de Sănătate Publică, care urmează să le distribuie către cetăţeni prin intermediul administraţiilor locale. Aici trag un semnal de alarmă către primari, să nu se apuce să-şi facă campanie pe această temă. Aceste măşti sunt acordate pe baza unor anchete sociale, pe baza unor evaluări, cetăţenii au dreptul să primească măştile şi măştile respective trebuie să ajungă la oameni fără să fie vreo condiţionare politică, că le trece prin cap PSD-iştilor să facă şi chestii de-astea”, a spus Ludovic Orban, sâmbătă, la un miting electoral la care a luat parte împreună cu preşedintele USR Dan Barna, în Bacău.

Orban, despre numărul-record de îmbolnăviri din ultimele zile: „Privesc cu atenție și îngrijorare”

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, în ziua în care s-a înregistrat un nou record al numărului de cazuri noi de infecție cu COVID-19, că privește cifrele cu „atenție și îngrijorare”, dar că așteaptă analize suplimentare, pe o perioadă mai lungă de timp, din partea specialiștilor

„Cu siguranță privesc cu atenție și îngrijorare această dată de astăzi, dar este o cifră relativă, așteptăm analiza pe o periaadă mai lungă, pentru că întotdeauna am studiat pe o perioadă de trei zile, de cinci zile, de șapte zile, pentru a vedea cu exactitate”, a declarat Orban.

„Ce pot să vă spun este că în ultimele cinci săptămâni, numărul de infectări a fost relativ constant, ba chiar au fost două săptămâni în care a avut un trend ușor de descreștere numărul de persoane infectate. În ultimele 5 săptămâni au fost aproximativ 8.000 de persoane infectate pe săptămână. În ultimele două zile, numărul de persoane diagnosticate a fost de 680 și ceva, ieri a fost 1.111. E posibil să nu fi fost raportări care să nu fi fost făcute chiar la momentul realizării analizelor prin care s-a stabilit diagnosticul, din cauza asta facem o analiză”, a precizat mai premierul.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
FOTO. Alexandra Stan, cele mai fierbinți ipostaze în care a apărut vreodată Cântăreața a lăsat...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Marea Britanie vrea să reducă perioada de carantină la 10 sau chiar 7 zile. România...
Managerul Institutului „Marius Nasta” avertizează: Noiembrie va fi o „lună de foc” pentru spitale
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
Cu ea ar accepta să fie înșelată! Andra ar închide ochii dacă Măruță ar înșela-o...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Ceaușescu, întâlnire secretă cu Arsenie Boca. Ce i-a zis părintele l-a bântuit pe dictator până...
ȘOC! Ce a găsit o femeie din Argeș într-o parcare. Poliția i-a BĂTUT la ușă...
Dacă vezi omul din imaginea de mai jos, ai un IQ peste medie
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
De la 7 kilograme de nucă şi o cergă, la cel mai mare procesator cu...
Inchide