Orban, despre numărul-record de îmbolnăviri: „Privesc cu atenție și îngrijorare”

Redactor:
Madalina Prundea
Orban, despre numărul-record de îmbolnăviri: „Privesc cu atenție și îngrijorare”
Sursa: Facebook - Guvernul României

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, în ziua în care s-a înregistrat un nou record al numărului de cazuri noi de infecție cu COVID-19, că privește cifrele cu „atenție și îngrijorare”, dar că așteaptă analize suplimentare, pe o perioadă mai lungă de timp, din partea specialiștilor

„Cu siguranță privesc cu atenție și îngrijorare această dată de astăzi, dar este o cifră relativă, așteptăm analiza pe o periaadă mai lungă, pentru că întotdeauna am studiat pe o perioadă de trei zile, de cinci zile, de șapte zile, pentru a vedea cu exactitate”, a declarat Orban.

„Ce pot să vă spun este că în ultimele cinci săptămâni, numărul de infectări a fost relativ constant, ba chiar au fost două săptămâni în care a avut un trend ușor de descreștere numărul de persoane infectate. În ultimele 5 săptămâni au fost aproximativ 8.000 de persoane infectate pe săptămână. În ultimele două zile, numărul de persoane diagnosticate a fost de 680 și ceva, ieri a fost 1.111. E posibil să nu fi fost raportări care să nu fi fost făcute chiar la momentul realizării analizelor prin care s-a stabilit diagnosticul, din cauza asta facem o analiză”, a precizat premierul.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, miercuri, că au fost înregistrate 1.713 cazuri noi  de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), în ultimele 24 de ore, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

„Aproape nu înțelegi cum e posibil așa ceva în România”

„Sigur că mesajul pe care l-am dat constant, cu atât mai mult acum, când aproape am readus viața la normal, sunt extrem de puține activități care au rămas sub restricție, s-au reluat activitățile în aproape toate domeniile, este evident că a crescut frecvența interacțiunilor sociale, este clar că datorită acestei cresteri a interacțiunilor sociale, este din ce în ce mai importantă repectarea măsurilor de protecție sanitară, care nu sunt foarte complicate: portul măștii, dezinfectarea mâinilor sau spălarea frecventă pe mâini, evitarea gesturilor prin care se poate transmite virusul, gesturilor de apropiere, evitarea vorbirii spre fața interlocutorului, pentru că se transmite virusul prin particulelor lichide care sunt expectorate. Sunt lucruri normale, simple, care trebuie respectate de români”, a subliniat premierul.

„Pe de altă parte, când vezi o sută de cetățeni români cum ies cu copiii la protest, fără mască, aproape nu înțelegi cum e posibil așa ceva în România, să existe astfel de oameni care nu numai că nu respectă regulile, dar le transmit și copiilor să nu respecte regulile? O spun limpede și clar: regula portului măștii în școală este o regulă pe care am stabilit-o pentru a-i feri pe copii. Am un copil, un băiat, îmi iubesc băiatul, știu ce simte fiecare părinte, dragostea față de copil sau copiii, copiii trebuie protejați”, a spus Orban.

Premierul a conchis că în prezent nu este cazul să ne îngrijorăm excesiv, dar e nevoie de mai multă atenție și responsabilitate și o mai mare grijă din partea angajatorilor, agențillor economici, patronilor din domeniul Horeca și din domeniul organizării de evenimente.

Ştirea tristă a dimineţii! A murit chiar înainte de alegeri! Dumnezeu să îl odihnească
FOTO. Imagini incendiare cu Mirela Vaida de acum 15 ani! Atunci nu era vedetă şi...
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiția care a șocat întreaga lume
Calendar Ortodox 26 septembrie 2020. Trebuie să spui „La mulți ani”. Cruce neagră azi
FOTO. Daniela Crudu, într-o lenjerie intimă sumară! Fanii au lăudat trupul care se vedea complet
Ce fac și cum arată părinții lui Mihai Gâdea. Detaliul nebănuit despre familia directorului Antena3
Baronii PSD care îşi joacă ultima carte la alegerile locale de duminică
Alegeri locale 2020. Cum trebuie pusă ștampila pentru ca votul să fie valabil și cum...
Ştirea tristă a dimineţii! A murit chiar înainte de alegeri! Dumnezeu să îl odihnească
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiția care a șocat întreaga lume
Descoperire de PROPORȚII! Au reconstruit fața unei MUMII și au răsturnat tot ce știam despre...
De ce nu votează Raed Arafat la alegerile locale 2020. Puțini ar fi bănuit că...
Horoscop Neti Sandu 26 septembrie! Vin bani cu nemiluita
Arafat a făcut ANUNȚUL ȘOC! Ce se va întâmpla iarna asta în România
Poți face infarct de la prea multă bucurie? 5 cauze mai puţin cunoscute ale infarctului...
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
„Elveţia României”: locurile unde se află cele mai frumoase şase sate din România pe care...
Inchide