Profesoara Tunegaru prezintă câteva efecte pozitive ale pandemiei pentru școală: „Orele au început să fie filmate, iar profesori ca doamna de la Maramureș nu se vor mai putea ascunde”

Redactor:
Ana Matei
Profesoara Tunegaru prezintă câteva efecte pozitive ale pandemiei pentru școală: „Orele au început să fie filmate, iar profesori ca doamna de la Maramureș nu se vor mai putea ascunde”
Cristina Tunegaru, profesoară de Limba și Literatura Română

Profesoara de Limba și Literatrua Română Cristina Tunegaru a prezentat partea plină a paharului în contextul efectelor pandemiei asupra sistemului de învățământ. Digitalizarea, implicarea părinților și monitorizarea profesorilor agresivi, sunt câteva dintre oportunitățile pe care le-a adus criza coronavirusului, spune prof. Tunegaru.

„Câteva efecte pozitive ale pandemiei pentru școală:

  1. Orele au început să fie filmate, iar în clase apar tot mai multe dispozitive. În școli se filmează și se va filma tot mai des. Iar profesori ca doamna de la Maramureș nu se vor mai putea ascunde; pălmuirea, agresiunea fizică sau verbală, umilirea, gesturile reprobabile – toate inacceptabile! – ar putea dispărea din școlile noastre. Dacă prin frica înregistrării facem școala un loc mai sigur, atunci să instalăm camerele!
  2. Părinții sunt tot mai implicați în activitățile școlare, ei văd cum se desfășoară ora, își asumă uneori rolul de profesori, sunt martori și suferinzi ai degringoladei din manuale și programe școlare. Părinții vor dobândi în această perioadă forța de a regla și corecta problemele sistemului de educație.
  3. Multe dintre conținuturile Programelor școlare de gimnaziu și liceu sunt dispensabile. Strategia folosită în primăvară prin care s-au tăiat conținuturi pentru examenele naționale va fi folosită, probabil, și anul acesta. Dacă scoaterea conținuturilor e o soluție, poate că acele conținuturi nici nu ar trebui să se regăsească în Programe.
  4. Se fac cercetări, sondaje cu privire la digitalizarea școlii. Agentia Impreuna , Consiliul Național al Elevilor , Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti au realizat de curând un astfel de studiu care pune în lumină percepțiile profesorilor, ale părinților și ale elevilor despre școala la distanță. Felicitări pentru inițiativă și pentru efortul uriaș!”, a scris Cristina Tunegaru pe Facebook.

Profesoară din Maramureș, filmată lovindu-i pe elevi

O profesoară din Borșa, Maramureș a fost filmată în timp ce îi lovea pe elevi, în sala de clasă. În imagini se observă cum o profesoară lovește un copil întrebându-l: „De ce vrei să o deranjezi pe doamna? De ce?”, „Nu am deranjat-o”, îi răspunde elevul de sub ploaia de lovituri. Ulterior, profesoara merge în spatele clasei unde aplică aceeași pedeapsă altui elev. Ministrul Educației a cerut o anchetă în acest caz.

VIDEO | Ultima filmare cu Diego Maradona în viaţă: ”Este sfâşietoare” Un vecin a surprins...
Doliu uriaş în showbiz! A murit, iar el e devastat: 'Din păcate, a decedat! A...
FOTO. Gabriela, postări incendiare pe tik-tok! Iubita protejatului lui Gigi Becali face furori pe net
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Locul din România unde coșurile sunt interzise în supermarket. Motivul e incredibil
Surse NYT: Israelul a comis asasinatul din Iran / Criza poate complica eforturile Administraţiei Joe...
Imagini cu sicriul deschis al lui Maradona stârnesc revoltă. Angajații de la pompe funebre s-au...
Doliu uriaş în showbiz! A murit, iar el e devastat: 'Din păcate, a decedat! A...
Ce a spus Diego Maradona înainte de a muri. Au fost ultimele cuvinte
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
ȘOCANT! Mihai Malaimare, la un pas de a-și pierde viața! Cum era să moară îndrăgitul...
ȘOCANT! Ce probleme are Silviu Biriș din cauza divorțului. Este halucinant...
Când va lua sfârșit pandemia? ”Mama” Polidinului a dat un RĂSPUNS ȘOCANT. Doar așa putem...
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Viaţa tumultoasă a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A crescut în orfelinat,...
Jennifer Lopez dezvăluie dieta minune care o face să arate impecabil la 51 de ani!
Inchide