Raed Arafat: Nu pot să recomand deschiderea restaurantelor! Dacă asta se dorește, putem spune condițiile pentru a reduce riscurile

Raed Arafat: Nu pot să recomand deschiderea restaurantelor! Dacă asta se dorește, putem spune condițiile pentru a reduce riscurile
8 știri de la ora 8. Hotărâre CNSU: Se redeschid restaurantele, cinematografele și teatrele, de la 1 septembrie, în anumite condiţii
Publicat: 26/08/2020, 13:39
Actualizat: 06/04/2021, 16:23

Raed Arafat spune că, în calitate de medic, nu poate recomanda redeschiderea restaurantelor, variantă pe care autoritățile o iau în calcul pentru data de 1 septembrie. „Dacă se dorește deschiderea restaurantelor la un moment dat, putem spune condițiile pentru a reduce riscurile. Risc zero nu există”, a afirmat secretarul de stat.

Dacă se deschid restaurantele, autoritățile nu pot da decât recomandări pentru reducerea riscului de infectare, însă risc 0 nu poate exista, spune Secretarul de Stat pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. 

Raed Arafat: Risc 0 nu există

„Nu pot să recomand deschiderea restaurantelor. Ce pot să vă spun e că dacă se deschid, ce pot recomanda medicii sunt regulile foarte stricte și în ce condiții se deschid. Dar nu cred că cineva vine să recomande să deschidem restaurantele. Nu poate fi o recomandare. Dacă se dorește deschiderea restaurantelor la un moment dat, putem spune condițiile pentru a reduce riscurile. Risc zero nu există. Apoi e iar la latitudinea populației, că una e să le deschizi și alta e dacă populația va merge acolo și în ce condiții va merge acolo, în spațiile închise vorbim. Încă sunt discuții, urmează să se ia o decizie finală. Recoamndările medicale vor fi modalitatea prin care se poate face asta cu cel mai mic risc posibil. Nu vreau să intru în subiect și să dăm drumul la speculații și, în final, să ne trezim că e așa sau altfel.”, a  declarat Raed Arafat la b1.

Florin Cîțu: Dacă mă întrebaţi pe mine – şi aici vorbesc doar din punct de vedere economic – mâine aş da drumul restaurantelor

Din punct de vedere economic, ministrul de Finanțe recunoaște că restaurantele trebuie deschise:

„Este un sector afectat. Şi dacă mă întrebaţi pe mine – şi aici vorbesc doar din punct de vedere economic – mâine aş da drumul restaurantelor. Eu susţin şi am susţinut toată economia, din punct de vedere economic, să nu o închidem. Dar nu este doar economic aici, este vorba şi de sănătate şi de aceea întotdeauna această decizie trebuie luată împreună cu cineva din sănătate.

Mâine (miercuri, n.r) este o întâlnire cu industria şi sper să găsească o soluţie pentru că este foarte important. Vă spun, din punct de vedere economic, avem nevoie de acest sector să fie sănătos, puternic şi pe picioarele lui”, a declarat, marţi seara, la Realitatea Plus, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu.

Guvernul decide astăzi dacă restaurantele vor fi redeschise de la data de 1 septembrie. La ora 15.00, premierul va avea o întâlnire cu reprezentanții HoReCa și ulterior se va întruni Comitetul Național pentru Situații de Urgență, care va lua decizia finală în privința restaurantelor.

Redeschiderea restaurantelor ar putea avea loc pe data 1 septembrie, a declarat premierul Ludovic Orban, luni seară, la Digi24.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Dezastru total pentru Simona Halep! Anunț oficial de ultim moment
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Anunț pentru cei care stau la ultimul etaj din bloc. Toți proprietarii de apartamente trebuie...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
52 de ani de la Apollo 16, penultima misiune care a dus omul pe Lună....