REACȚIE. Primăria Sectorului 5, despre mașinile de salubritate care au bruiat conferința lui Nicușor Dan: „Era programată o acţiune specifică în zonă”

REACȚIE. Primăria Sectorului 5, despre mașinile de salubritate care au bruiat conferința lui Nicușor Dan: „Era programată o acţiune specifică în zonă”
Primăria Sectorului 5, obligată de instanță să prezinte bugetul defalcat pentru 2019 Foto: Daniel Florea Facebook
Publicat: 19/06/2020, 08:58
Actualizat: 06/04/2021, 21:00

Conferința de presă a lui Nicușor Dan, bruiată de mașinile de salubrizare, s-a lăsat cu o reacție din partea Primăriei Sectorului 5. Reprezentanții instituției susțin că societatea de salubrizare avea o acțiune programată chiar în timpul în care Nicușor Dan susținea conferința de presă.

Candidatul susţinut de PNL şi USR pentru Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, a organizat, joi, o conferinţă de presă în aer liber, pe o stradă din sectorul 5. În zonă au ajuns camioane ale firmei de salubritate, inscripţionate cu iniţialele lui Daniel Florea.

Utilajele au circulat pe tot parcursul declaraţilor şi au claxonat încercând să acopere vocea acestuia, iar la scenă asista un poliţist local.

Reacția Primăriei Sectorului 5

„Societatea SALUBRIZARE FAPTE 5 S.A. este deţinută de Consiliul Local al Sectorului 5 şi este operatorul de salubritate autorizat pe raza Sectorului 5. Societatea deţine un număr de peste 120 de utilaje şi aproximativ 800 de angajaţi. Aceştia lucrează în două schimburi, respectiv: schimbul I – 07:00 – 19:00 şi schimbul II – 19:00 – 07:00, cu pauzele legale de rigoare. Numai în ultimul an, au fost ridicate de pe raza Sectorului 5, deşeuri provenite din depozite necontrolate, însumând peste 150 000 mc., deşeuri depozitate ilegal pe raza sectorului în ultimii 30 de ani.

Societatea de salubrizare acţionează în conformitate cu 14 programe specifice de salubrizare pentru ridicarea deşeurilor stradale municipale, măturarea străzilor şi spălarea acestora şi dezinfectarea domeniului public.

Societatea de salubrizare avea programată o acţiune specifică în zona străzii Progresului, pentru neutralizarea unor depozite necontrolate de deşeuri. Atât schimbul I, cât şi schimbul II din 17.06.2020 şi schimbul I din 18.06.2020, aferente programului de salubrizare pentru ridicarea deşeurilor din depozite necontrolate, au acţionat în zona străzii Progresului”, se arată într-un comunicat remis de Primăria Sectorului 5.

Primăria 5 susține că intrușii erau Nicușor Dan, jurnaliștii și cetățenii de la fața locului

„Acţiunea aflată în desfăşurare a fost întreruptă de un grup de cetăţeni, care au organizat o adunare spontană în zona în care acţionau utilajele de salubrizare. Această acţiune a perturbat operaţiunea de salubrizare şi a creat ambuteiaje în trafic între orele 9:00 şi 11:00. Din această cauză, Poliţia Locală a Sectorului 5 a fost nevoită să intervină pentru a fluidiza traficul, dar şi pentru a restabili ordinea publică, în contextul în care blocajele din trafic riscau să se amplifice”.

În ceea ce privește claxoanele, șoferii nervoși le-au acționat, iar apoi și angajații societății de salubrizare. „Totodată, zgomotul produs de autoturismele din zonă a fost cauzat de şoferii care au fost prinşi în blocaj, zona fiind una extrem de aglomerată, dar şi de autospecialele societăţii de salubritate care, în urma blocajelor, au întârziat programele specifice din zona străzii Progresului, fiind astfel afectaţi indicatorii de performanţă ai echipajelor respective” a transmis Primăria Sectorului 5 într-un comunicat de presă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Este OBLIGATORIU în România. Sistemul se aplică în toată țara
Vremea de Florii. Prognoza după episodul ploios din ultima săptămână
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”