Tudor Chirilă, mesaj mobilizator, înainte de alegeri: Când eşti tânăr, nu te gândeşti că vei avea nevoie de oraşul acesta şi că te vor lovi toate problemele nerezolvate până acum, pentru că primăriile nu funcţionează sau pentru că nu cunoşti tu drumul şpăgii. Ieși la vot!

Tudor Chirilă, mesaj mobilizator, înainte de alegeri: Când eşti tânăr, nu te gândeşti că vei avea nevoie de oraşul acesta şi că te vor lovi toate problemele nerezolvate până acum, pentru că primăriile nu funcţionează sau pentru că nu cunoşti tu drumul şpăgii. Ieși la vot!
Tudor Chirilă
Publicat: 24/09/2020, 08:49
Actualizat: 06/04/2021, 15:47

Cu câteva zile înainte de alegerile locale, artistul Tudor Chirilă a făcut un apel la tineri, îndemnându-i să meargă la vot, dacă le pasă de orașul lor. Cântărețul a explicat că și cei tineri se vor confrunta în viitor cu probleme precum traficul, birocrația, sau „drumul șpăgii”, dacă în prezent nu participă la procesul democratic și nu-și exercită dreptul la vot.

„Atunci când suntem tineri, viaţa noastră interioară este atât de bogată, încât ce se întâmplă în exterior păleşte”, este modul lui Chirilă de a justifica absenteismul tinerilor de la secțiile de votare. Totuși, acesta a explicat că într-o zi cu toții ne lovim de probleme administrative.

Școala din valiză

Din punct de vedere filmare am dat-o-n bară, dar mesajul este cu adevărat important. Vă rog urmăriți până la capăt și după aia vedeți cum procedați. Cele bune! Detalii și donații: vodafone.ro/educatie#scoaladinvaliza #impreunanulasamniciunelevinurma

Publicată de Tudor Chirilă pe Luni, 7 septembrie 2020

Chirilă: Când ești tânăr viaţa ta se hrăneşte mult din speranţă, din iubiri, ai impresia că lumea e a ta

„Când eşti tânăr, lumea e a ta pentru că eşti tânăr, poţi ajunge oriunde şi speri. Viaţa ta se hrăneşte mult din speranţă, din iubiri, ai impresia că lumea e a ta. Te gândeşti la ce o să faci în viaţă, la ce facultate vei merge, de ce meserie te apuci sau la ce party te duci sâmbătă. Nu prea ai tu treabă cu spitalele, asta dacă ai puţin noroc. Nu trebuie să plăteşti taxe, să stai la cozi la ghişee, aplecat la ferestre mici, n-ai carnet, dar nu te deranjează nici transportul în comun pentru că eşti tot timpul cu mintea în altă parte şi n-ai nici foarte multe drumuri de făcut.  Pentru că atunci când suntem tineri, viaţa noastră interioară este atât de bogată, încât ce se întâmplă în exterior păleşte. Totuşi, ce se întâmplă în exterior, în Bucureşti în cazul nostru, ne influenţează viaţa fără să simţim. Şi ajungem să intrăm în viaţa reală, în viaţa aceea după facultate şi să avem de a face cu toate problemele pe care tinereţea noastră le-a neglijat şi pe care acum ne lovesc greutate.

Chirilă: O să plăteşti taxe şi o să te enervezi pentru că nu vei primi nimic de ele

Tudor Chirilă a trecut în revistă problemele cu care se pot confrunta tinerii în viitor.

„Când eşti tânăr, nu te gândeşti că vei avea nevoie de oraşul acesta şi te vor lovi toate problemele nerezolvate până acum: te vei lovi de trafic, de birocraţie, îţi va fi greu să-ţi faci o casă, vei sta doi ani după autorizaţie, pentru că primăriile nu funcţionează sau pentru că nu cunoşti tu drumul şpăgii. N-o să găseşti o şcoală bună chiar în cartierul tău, iar dacă ajungi într-un spital de stat trebuie să te gândeşti dacă n-o să pleci de acolo cu bacterii, căruciorul copilului tău se va lovi de toat emaşinile care ocupă trotuarul, iar autorităţile vor fi plictisite de problema ta. Poluarea va începe să te afecteze direct, te vor trata mereu ca pe un străin. O să plăteşti taxe şi o să te enervezi pentru că nu vei primi nimic de ele. Apoi o să pleci din ţară ca să găseşti fericirea în alte locuri mai bune, unde ghici? Oamenii votează. Votul este o chestiune democratică. Votezi, de fapt, în fiecare zi: cu ce să te îmbraci, la ce terasă mergi cu prietenii, unde mergi în vacanţă cu grupul, votezi ca să poţi să te înţelegi cu ceilalţi“, a spus Tudor.

Chirilă: Politicienii cred că pot cumpăra voturile oamenilor cu câteva pomeni electorale care să poată face uitate adevăratele probleme ale oraşului

Artistul a tras un semnal de alarmă cu privire la lipsa din școli a informațiilor care i-ar determina pe tineri să meargă la vot.

„Când e vorba de oraşul nostru, tinerii nu votează pentru că sunt deconectaţi de politică, de viaţa civică, pentru că la şcoală nu le spune nimeni copiilor ce înseamnă să fii cetăţean. Înseamnă să şi votezi. Primarul Bucureştiului trebuie decis mai ales de tineri pentru oraşul acesta va fi al lor. Doar că mersul la vot este descurajat, pentru că politicienilor le convine să scoată la vot doar cei care pot fi manipulaţi şi care nu mai au nevoie atât de mult de alt oraş ca tinerii. Politicienii cred că pot cumpăra voturile oamenilor cu câteva pomeni electorale care să poată face uitate adevăratele probleme ale oraşului”.

Chirilă: Nu mi se pare atât de complicat. Dă un search pe Google după numele candidaţilor şi află lucruri despre ei

Chirilă le-a dat sfaturi tinerilor despre cum să se informeze în ceea ce privește oamenii de pe lista electorală.

„Nu mi se pare atât de complicat. Dă un search pe Google după numele candidaţilor şi află lucruri despre ei. Vezi trecutul lor, ce au realizat în viaţă, ce profesii au, de unde vin, din ce partide, cum sunt acele partide, ce au făcut etc. Puţină documentare te va ajuta să te hotărăşti. Votul nu e un examen, ci doar un instrument.  Te rog eu, ieşi la vot. Pentru că un oraş nu se construieşte doar cu speranţă. Dacă vrei să ai ceva de spus despre oraşul tău, ieşi la vot. Şi apoi, păzeşte-ţi votul, trage-i la răspundere pe cei care te dezamăgesc şi nu-şi onorează promisiunile. Ieşi la vot pentru că va veni o vreme când vei avea nevoie de oraşul acesta. Dacă nu tu, poate părinţii şi prietenii tăi care au rămas aici. Ieşi la vot pentru că viitorul este mult mai aproape decât ţi se pare acum“, a mai spus Chirilă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Copiii lui Kate Middleton, pregătiți pentru moartea mamei lor 😢 George, Charlotte și Louis au...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Liderul interlop Costel Corduneanu a murit în spital, în urma unei operații dificile la inimă
S-a aflat! Care e cauza morții lui Costel Corduneanu, unul dintre cei mai periculoși interlopi...
Soția unui artist din România, probleme mari de sănătate! A făcut anunțul șoc: „Femeile care...
ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Iarna se întoarce la munte, cu...
Ce au descoperit anchetatorii la reconstituire, în cazul crimei de pe A1? Avocatul afaceristului dă...
Narcisa, presupusa iubită a tânărului mort în accidentul de la Deveselu, rupe tăcerea: „Nu mă...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini care virează la stânga? Ce prevede Codul...
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Pericol total în TRANSILVANIA. Este vestea momentului pentru cei care locuiesc în Ardeal
Arpad Paszkany, fostul patron de la CFR Cluj, sedus de o ispită de la „Insula...
Cine e și cum arată soția lui Costel Corduneanu. Grațiela a rămas văduvă la câteva...
Doliu în România! Vestea a picat ca un trăsnet! Adio, Adriana
Julia o acuză pe Roberta că o ironizează! Cele două fete își aruncă înțepături una...
Codin Maticiuc cere ajutorul fanilor în mediul online: ”3000 de euro pentru primul care-l găsește...
BANCUL ZILEI. După o petrecere, directorul își cheamă secretara: - Maricico ai vreun leac?
A fost descoperită cea mai masivă gaură neagră stelară din galaxie