UK. Confruntări cu poliția: Nouăsprezece protestatari au fost arestați. Printre ei, și fratele lui Jeremy Corbyn

Redactor:
Gandul
UK. Confruntări cu poliția: Nouăsprezece protestatari au fost arestați. Printre ei, și fratele lui Jeremy Corbyn
UK. Confruntări cu poliția: Nouăsprezece protestatari au fost arestați. Printre ei, și fratele lui Jeremy Corbyn / Sursă Foto: Pixabay

Mai mulți protestatari s-au adunat astăzi în Hyde Park, Londra, pentru a demonstra împotriva restricțiilor de carantinare impuse de guvern în scopul de a limita efectele negative ale coronavirusului, relatează Daily Mail.

Proteste în tot Regatul Unit. Fratele lui Jeremy Corbyn, arestat:

Protestele au fost replicate cu mici adunări în întreaga țară, iar nouăsprezece persoane au fost arestate și alte 10 amendate la fața locului, în timpul unui protest împotriva restricțiilor coronavirusului, a precizat Poliția Metropolitană.

Printre aceștia era și fratele lui Jeremy Corbyn, Piers, în vârstă de 73 de ani, care a fost înconjurat de ofițerii de poliție în timp ce-și croia drum prin mulțimi.

Ulterior, acesta a fost văzut scos în cătușe, după ce mai devreme ținuse în mână o pancartă pe care scria: „Închideți carantina acum – NHS gratuit pentru a-i salva pe cei care au rămas în urmă”.

Protestele au fost organizate de Mișcarea Libertății din Marea Britanie, existând manifestații la Glasgow, Edinburgh, Nottingham, Plymouth, Southampton, Cardiff și Barnstaple, în Devon.

Comisarul adjunct, Laurence Taylor, a declarat: „Odată cu reducerea restricțiilor, ne-am așteptat ca spațiile deschise să fie ocupate în acest weekend.

„A fost plăcut să văd că oamenii respectau în mare măsură îndrumările Guvernului”, a spus acesta.

„A fost dezamăgitor faptul că un grup relativ mic din Hyde Park s-a reunit pentru a protesta împotriva reglementărilor, încălcând clar recomandările, punându-și în pericol atât viețile lor, cât și pe ale altora”, a mai afirmat comisarul.

Pe fondul confruntărilor cu poliția, fratele lui Jeremy Corbyn a fost ridicat de poliție. Acesta strigase la un megafon teorii conspiraționiste legate de „pandemia globală care are legătură cu rețelele 5g.”

Acesta a mai strigat că „vaccinarea nu este necesară” și că „antenele 5G vor fi instalate peste tot”, adăugând: „5G accentuează oricui simptomele de COVID-19, așa că acestea lucrează împreună”.

Corbyn a fost ridicat după ce a refuzat să plece.  Acesta a refuzat să se legitimeze la cererea unuia dintre agenții de poliție prezenți la protest.

Nu este prima dată când Piers Corbyn  atras atenția asupra sa în timpul pandemiei, după ce a participat recent la un alt protest anti-carantină din centrul Londrei, primind o înștiințare de penalizare pentru acest lucru.

Corbyn, în vârstă de 73 de ani, a numit amenda o „abominație” și „atac la drepturile omului” după ce a refuzat în numeroase rânduri să asculte cererile politicoase ale poliției în afara spitalului St Thomas.

Scenele din Londra au fost reproduse în toată țara. Protestatarii s-au adunat, de asemenea, la Wollaton Hall Park Nottingham, în număr considerabil mai mic, cu pancarte pe care scria „Carantina finală”.

Protestele anti-carantină din Germania:

În acest weekend au avut loc proteste și în Germania, cu mii de manifestanți care s-au adunat la Stuttgart, Munchen și Berlin.

Ziarul german Die Welt a declarat că peste 1000 de persoane au mers la Theresienwiese din Berlin pentru a protesta. Mulțimile au demonstrat împotriva măsurilor de carantină pentru coronavirus din țară.

Inchide