Un medic este cercetat disciplinar, după ce a postat pe Facebook imagini cu un spital din Arad inundat: „Este instituit un regim de teroare”

Un medic este cercetat disciplinar, după ce a postat pe Facebook imagini cu un spital din Arad inundat: „Este instituit un regim de teroare”
Un medic este cercetat disciplinar, după ce a postat pe Facebook imagini cu spitalul inundat: „Este instituit un regim de teroare”
Publicat: 21/07/2020, 21:36
Actualizat: 06/04/2021, 18:41

Un medic din Arad este cercetat disciplinar, după ce a postat pe contul său de Facebook imagini cu o secție a Spitalului Județean inundată în urma ploilor abundente.

Medicul anatomo-patolog George Pribac a postat pe Facebook documentul prin care este chemat la audiere de conducerea SCJU.

Reproșurile care i se aduc medicului

În document, medicului din Arad i se reproşează că a publicat pe Facebook imagini cu Secţia Fizioterapie inundată: „Aceste imagini precum şi comentariile d-voastră referitoare la investiţiile efectuate de către administraţia locală au fost preluate de către mass-media (…) Faţă de cele precizate vă aducem în vedere că nu aţi respectat următoarele prevederi din Regulamentul Intern al SCJU încălcând: art. 1 alin. 2 liniuţa 8 şi 13 potrivit căruia se interzice tuturor salariaţilor acordarea de interviuri sau declaraţii în numele sau referitor la unitate fără aprobarea conducerii”.

Medicului i se mai reproşează și „utilizarea de aparate foto în spital fără aprobarea conducerii. Personalul are obligaţia de a apăra cu loialitate prestigiul SCJU Arad precum şi de a se abţine de la orice act ori fapt care poate produce prejudicii imaginii sau intereselor legale ale acestuia”, se mai arată în documentul primit de George Pribac.

Reacția medicului cercetat disciplinar: În prezent retrăim vremuri de tristă amintire, de represiune de tip stalinisto-comunist

Medicul acuză conducerea spitalului de un regim de teroare în care cei care îndrăznesc să arate realitatea din spitale sunt amenințați.

Doctorul atrage atenția asupra neregulilor din spitale despre care unii nu îndrăznesc să vorbească.

„Dragi arădeni, dragi colegi, în prezent retrăim vremuri de tristă amintire, de represiune de tip stalinisto-comunist, vremuri care sperăm că nu vom ajunge să le retrăim, deziderat pentru care s-a plătit cu sânge la Revoluția din ’89.

Da, astăzi aveți dovadă faptului că în Spitalul Județean din Arad este instituit un regim de teroare, de amenințări împotriva tuturor celor care îndrăznesc să arate situația reală a spitalului și modul păgubos în care este cheltuit banul public.

Da, în Spitalul Județean există multe probleme care sunt ascunse opiniei publice, probleme pe care colegii mei le cunosc și prin efortul lor reușesc, cu profesionalism, să facă față și să va ofere servicii medicale. Unora le este teamă, unii se complac iar alții sunt indiferenți. Îi înțeleg deopotrivă pe toți, ii rog însă pe cei care sunt loiali spitalului (și nu loiali unei conduceri efemere), cei care iubesc Aradul și Spitalul Județean Arad să facă un pas în față, să vorbească și să le arate tuturor problemele acestui spital. Dacă astăzi continuăm cu indiferență să ne complacem și să considerăm „că merge și așa”, mâine vom ajunge cu toții să regretăm și va fi prea târziu”, a scris medicul pe contul său de Facebook.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Devine ILEGAL în România. Legea e adoptată. Se aplică din 28 aprilie pentru toată lumea
Codul Rutier. Situația în care și pasagerii riscă dosar penal
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”