Un multimilionar român condamnat pentru o evaziune de 80 de milioane € a ajuns la sapă de lemn! A emigrat în Marea Britanie, unde lucrează ca poștaș! (EXCLUSIV)

Redactor:
Andrei Dumitrescu
Un multimilionar român condamnat pentru o evaziune de 80 de milioane € a ajuns la sapă de lemn! A emigrat în Marea Britanie, unde lucrează ca poștaș! (EXCLUSIV)
Românul care ani la rând a învârtit milionane de euro, a ajuns acum să care, în Marea Britanie, sacul cu scrisori / Sursa foto (caracter ilustrativ): Pexels.com

Un milionar condamnat în țară pentru o fraudă de peste 80 de milioane de euro a plecat în Marea Britanie unde a ajuns la munca de jos. Românul parcurge, zilnic, zeci de kilometri și distribuie scrisori, ziare și colete.

În anul 2012, DIICOT destructura una dintre cele mai mari grupări de evazioniști, din care făceau parte, pe lângă doi directori ANAF, mai mulți oameni de afaceri între care și afaceristul libanez Nicole Saikaly, zis Nicola, unul dintre foștii iubiți ai Ginei Pistol.

Procurorii au probat că rețeaua de evazioniști, care pusese pe picioare o afacere care, cel puțin pe hârtie, se baza pe tranzacții intracomunitare cu zahăr. Conform procurorilor, între 2010 și 2012, când procurorii au intrat cu jandarmii peste ei, evazioniștii ar fi produs statului un prejudiciu de peste 40 de milioane de euro pe an.

Printre evazioniștii ridicați și duși atunci în Arestul Poliției Capitalei s-a numărat și Florin Ivănuș, un afacerist controversat, despre care anchetatorii susțin că a mai fost cercetat și în alte dosare legate de comiterea unor infracțiuni de natură economică.

Dosarul evaziunii de 80 de milioane de euro se apropie de sentința finală

Condamnat deja în prima instanță la o pedeapsă de peste zece ani de detenție. Ivănuș a obținut acordul instanței să părăsească țara și a plecat în Marea Britanie, unde, ajuns la sapă de lemn, și-a căutat de lucru.

Potrivit unor surse judiciare, fostul milionar Florin Ivănuș s-ar fi angajat pe un post de poștaș și acum le duce acasă britanicilor scrisorile, ziarele și coletele. Sursele citate au declarat, pentru Gândul.ro, că cel puțin până acum, Ivănuș a venit în țară și s-a prezentat la fiecare termen al procesului care se apropie de sentința finală.

Potrivit procurorilor DIICOT, în perioada 2010 – 2012, gruparea infracțională a produs bugetului de stat un prejudiciu de peste 40 de milioane de euro anual, prin crearea unui circuit evazionist complex, axat în principal pe tranzacții intracomunitare cu zahăr și rambursări de TVA.

Pe lângă Florin Ivănuș, din rețea au mai făcut parte alte 38 de persoane, între care Nicușor Drăgan, director general adjunct al ANAF, Dan Stroe, director de achiziții în cadrul ANAF, Tudor Constantin, sorin Găzdac, ginerele senatorului Cezar Măgureanu, dar și libanezul Nicole Saikaly, cunoscut publicului din România prin prisma relației amoroase pe care a avut-o cu vedeta de televiziune Gina Pistol.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Școala on-line în România! Cum și-a umilit profesoara un elev: 'Nu am net' Continuarea întrece...
FOTO. Alexandra Stan, cele mai fierbinți ipostaze în care a apărut vreodată Cântăreața a lăsat...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Ceaușescu, întâlnire secretă cu Arsenie Boca. Ce i-a zis părintele l-a bântuit pe dictator până...
Ora de iarnă 2020: România dă ceasul înapoi în „cea mai lungă noapte din an”,...
Țara care te bagă la închisoare dacă nu porți mască în spațiile publice
Școala on-line în România! Cum și-a umilit profesoara un elev: 'Nu am net' Continuarea întrece...
Cu ea ar accepta să fie înșelată! Andra ar închide ochii dacă Măruță ar înșela-o...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Obsesia dubioasă a lui Ceaușescu! Ce obliga oamenii de lângă el să-i facă zilnic. Doamne..
Organismul românilor, afectat GRAV în această seară. Ce se întâmplă sâmbătă, pe 24 octombrie
Dacă vezi omul din imaginea de mai jos, ai un IQ peste medie
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Cine este miliardarul necunoscut din spatele lanţurilor de magazine Lidl şi Kaufland. Se cunosc atât...
Inchide