USA. Polițistul care a stat cu genunchiul pe gâtul lui George Floyd a fost arestat

Redactor:
Gandul
USA. Polițistul care a stat cu genunchiul pe gâtul lui George Floyd a fost arestat
USA. Polițistul care a stat cu genunchiul pe gâtul lui George Floyd a fost arestat / Foto: Darnella Frazier / AFP / Profimedia

Polițistul care a i-a provocat moartea lui George Floyd, bărbatul de culoare din Minneapolis, a fost arestat.

Derek Chauvin, polițistul care a stat cu genunchiul pe gâtul lui George Floyd, arestat

Polițistul, care se numește Derek Chauvin, a fost luat în custodie de autorități, a anunțat John Harrington, comisar în cadrul Departamentului de Siguranță Publică din Minnesota, scrie CNN.

„Poliţistul implicat în moartea dl Floyd, care a fost identificat în persoana lui Derek Chauvin, a fost plasat în detenţie” de poliţia criminală, a afirmat acesta.

El este unul dintre cei patru poliţişti implicaţi în arestarea afroamericanului George Floyd.

Jurnaliștii CNN au fost eliberați de poliția din Minneapolis, după ce fuseseră reținuți de poliție timp de aproximativ o oră

Poliția din Minneapolis a eliberat reporterul CNN și echipa sa de producție care au fost arestați în timp ce transmiteau în direct de la protestele prilejuite de moartea lui George Floyd. Ofițerii nu au dat nicio explicație în timp ce l-au escortat pe reporterul Omar Jimenez. Corespondentul Omar Jimenez şi echipa sa au fost reţinuţi de poliţie pentru că nu ar fi respectat o solicitare a poliţiei de a pleca din locul transmisiunii. După mai bine de o oră, echipajul a fost eliberat.

„Un reporter CNN și echipa sa de producție au fost arestați în această dimineață la Minneapolis pentru că și-au făcut treaba, în ciuda identificării lor – o încălcare clară a drepturilor lor de la Primul amendament. Autoritățile din Minnesota, inclusiv guvernatorul, trebuie să elibereze imediat cei trei angajați ai CNN”, a scris CNN pe Twitter înainte ca echipajul să fie eliberat.

John Berman le-a spus telespectatorilor la o oră după arestare că președintele CNN, Adam Zucker, a vorbit cu guvernatorul Minnesota, Tim Waltz, care a spus că „își cere scuze profund” și că lucrează pentru ca echipajul să fie eliberat imediat.

CNN a raportat că guvernatorul Minnesota, Tim Waltz i-a cerut scuze președintelui CNN, Jeff Zucker, pentru incident. Waltz a spus că Jimenez „avea dreptul să fie acolo” și îi pare rău profund, a informat CNN.

Jimenez a spus că echipajul stătea pe o stradă de aproximativ o oră și jumătate înainte de începerea activității poliției. S-au mutat într-un colț pentru a ieși din drum, a spus el.

Jimenez le-a spus ofițerilor care poartă măști de gaz și scuturi pentru față că vrea să știe unde să se deplaseze pentru a ieși din calea lor și a explicat că este membru al presei.

„Aceasta se află printre unitățile de patrulare de stat care avansa pe stradă, văzând și împrăștind protestatarii în acel moment pentru ca oamenii să golească zona. Și așa ne-am îndepărtat”, a spus Jimenez înainte de a i se spune că este în arest și încătușat de doi. ofițeri. „De ce sunt arestat, domnule?”, a declarat Jimenez ofițerilor.

Ulterior, Jimenez și echipajul au fost eliberați.

 

Inchide