Violeta Alexandru: Dacă PSD schimbă OUG cu alocațiile, se opresc plățile pentru copii

Redactor:
Radu Cristian
Violeta Alexandru: Dacă PSD schimbă OUG cu alocațiile, se opresc plățile pentru copii
Violeta Alexandru: Dacă PSD schimbă OUG cu alocațiile, se opresc plățile pentru copii / Sursa foto: Guvernul României

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat la finalul ședinței de Guvern, că dacă PSD o să modifice OUG privind majorarea alocațiilor, s-ar putea ajunge la oprirea plăților pentru copii.

Consecințele unei eventuale modificări

Potrivit Violetei Alexandru, dacă PSD ar modifica Ordonanța de Urgență pe tema alocațiilor, se vor opri plățile destinate copiilor.

„În momentul în care PSD face acest lucru vor opri plățile pentru copii, ca să înțelegem care este consecința. Începând de sâmbătă, Ordonanța își are aplicare în practică, ne pregătim pentru creșterea prevăzută în OUG. Orice măsură ia PSD, înseamnă oprirea, blocarea sumelor suplimentare în alocație”, a declarat Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii a subliniat consecințele pe care le-ar avea o eventuală modificare a Ordonanței de către PSD.

„Orice tentativă a PSD de a bloca sau de a schimba textul ordonanței înseamnă să blocăm plățile”, a mai afirmat Alexandru.

Violeta Alexandru spunea la mijlocul săptămânii că alocațiile vor fi majorate cu 20% de la 1 septembrie și dublate de la 1 iulie 2022

Alocațiile vor fi majorate cu 20% de la 1 septembrie și dublate de la data de 1 iulie 2022, se arată în proiectul Ordonanței prezentat de ministrul Muncii, Violeta Alexandru, în cadrul ședinței de Guvern de miercuri. Conform proiectului, prima majorare ar urma să aibă loc la 1 septembrie.

Conform ultimei legi adoptate de Parlament, alocațiile trebuie majorate cu 300 de lei pentru copiii între 2 și 18 ani și cu 600 de lei pentru cei între 0 și 2 ani. De asemenea, alocațiile vor fi dublate și pentru copiii cu dizabilități de la 0 la 18 ani.

„Calendarul pe care îl propun pentru a avea suportul necesar în bugetul pe anul acesta și cel pentru anii viitori ar fi următorul: o creștere de 20% de la 1 septembrie anul acesta, iar următoarele creșteri să fie făcute etapizat, de două ori pe an, anul viitor la 1 ianuarie și 1 iulie, cu câte 20%, și la fel în 2022”, a afirmat ministrul Muncii.

Inchide