13 KILOMETRI din autostrada Transilvania în PATRU ANI

13 KILOMETRI din autostrada Transilvania în PATRU ANI
Publicat: 12/12/2018, 17:06

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR)a efectuat marți recepția pentru 10,1 km de autostradă dintre nod Ungheni (Aeroport Târgu Mureș) și Ogra, parte din A3 – autostrada Transilvania și lotul adiacent de 3,6 km de la Ogra la Iernut,transmite corespondentul Mediafax.

Cele două loturi ar fi trebuit să fi fost gata în 12, respectiv 16 luni, dar proiectele au fost amânate din cauza problemelor și a tergiversărilor birocratice.

Încă 13 km de autostradă lângă Târgu Mureș au fost deschiși

„Astăzi, de la ora 15.00, aceste loturi au fost deschise circulației rutiere. Valoarea contractului Ungheni – Ogra a fost de 251.349.460 lei fără TVA”, arată CNAIR.

Autostrada Câmpia Turzii-Târgu Mureș, parte din Autostrada Transilvania, este împărțită în patru loturi, între Ungheni și Ogra, având o lungime de 10,1 kilometri (lotul 1), între Ogra și Iernut, având o lungime de 3,6 kilometri (lotul 2), între Iernut și Chețani, cu o lungime de 17,9 kilometri (lotul 3), respectiv între Chețani și Câmpia Turzii, lungimea pe acest tronson fiind de 15,6 kilometri.

Descărcarea traficului pe tronsonul Iernut spre Chețani se face printr-un sens giratoriu improvizat pentru că loturile în construcție au fost decalate.

Purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu, a declarat că celelalte două loturi care trebuie deschise circulației – între Iernut și Câmpia Turzii – au termen de finalizare 2019, iar dacă nu va fi respectat, vor fi aplicate penalizări.

La sfârșitul lunii septembrie, reprezentanții CNAIR au recepționat lucrările de la Podul Gilău peste Someșul Mic și au deschis traficul pe încă 9,6 kilometri de autostradă dintre Gilău și Nădășelu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase