20 de angajați ai Oltchim au intrat în greva foamei

20 de angajați ai Oltchim au intrat în greva foamei
Publicat: 13/02/2013, 11:56
Actualizat: 26/03/2019, 07:20

Alți doi angajați ai combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea au intrat în greva foamei, miercuri dimineață, după ce 18 salariați au recurs la această formă de protest cu o zi în urmă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit președintelui Sindicatului „Victoria” din Oltchim, Corneliu Cernev, doi din cei 20 de salariați care în urmă cu o zi au intrat în greva foamei au renunțat marți seară, din motive medicale, însă miercuri dimineață alți doi angajați li s-au alăturat celor 18 greviști ai foamei.

„În prezent 20 de angajați sunt în greva foamei, în cortul amenajat în fața pavilionului administrativ al combinatului, după ce doi au renunțat aseară, iar alți doi au decis acum să adopte acestă formă extremă de protest. Cei 18 au rămas noaptea trecută la dispensarul Oltchim, sub supravegherea medicilor, au fost văzuți și de cei de la DSP Vâlcea și de la Ambulanță, iar deocamdată starea lor de sănătate este stabilă. Oamenii vor să fie respectați, vor să aibă de muncă, nu mai vor să fie mințiți că nu știu ce strategii are Guvernul”, a declarat Corneliu Cernev.

Marți seară, greviștii foamei s-au întâlnit cu reprezentanții conducerii Oltchim, cărora le-au înmânat un document cu mai multe revendicări.

„Am cerut asigurarea pentru o funcționare minimală a combinatului a 42 meagawați pe oră și 140 de tone pe zi de propilenă, cotă de electricitate și cantitate de materie primă fără de care nu putem funcționa, asigurarea acordării unui avans și a unei lichidări în fiecare lună, fixându-se pentru 15 februarie plata unei lichidări, pe 28 februarie un avans, iar pe 15 martie o altă lichidare. Am solicitat dovezi concrete că va fi asigurat capitalul de lucru, am cerut ca ministrul Economiei, Varujan Vosganian, să ne prezinte rezultatul discuțiilor de la Bruxelles, am mai cerut ca în cazul restructurărilor de personal, dacă acestea vor fi totuși realizate, să se respecte Contractul Colectiv de Muncă privind acordarea salariilor compensatorii, respectiv acordarea a 6, 12 și 18 astfel de salarii, în funcție de vechime, și am mai cerut să ni se spună verde în față ce s-a hotărât cu petrochimia de la Pitești, respectiv dacă această Divizie Petrochimică de la Bradu va fi păstrată sau nu în cadrul Oltchim. Așteptăm un răspuns la toate aceste revendicări”, a precizat liderul sindical.

Aproximativ 200 de angajați ai combinatului Oltchim au protestat, marți, în fața unității, după ce din cauza lipsei de materie primă a fost oprită activitatea în cele trei secții unde producția fusese reluată în noiembrie 2012.

Combinatul Oltchim se află în insolvență, cererea de declanșare a acestei proceduri fiind aprobată în 30 ianuarie de Tribunalul Vâlcea.

Administratorii judiciari ai Oltchim sunt Rominsolv, o firmă a avocatului Gheorghe Piperea, și BDO Business Restructuring, parte a rețelei grupului internațional BDO.

Guvernul a încercat anul trecut să privatizeze Oltchim, însă licitația pentru vânzarea pachetului majoritar de acțiuni a eșuat din cauză că patronul OTV, Dan Diaconescu, declarat câștigător al licitației, nu a plătit statului suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane euro.

După acest eșec, statul nu a mai avansat un termen concret pentru privatizarea combinatului chimic.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Cât de frumoasă e iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
ROMÂNII, VERIFICAȚI chiar în ziua de Paște. Ordinul care se aplică DEJA în toată România
Șapte reguli care te vor ajuta să economisești mulți bani
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Elisabeta I, Regina Fecioară sau Gloriana