20 de răniți după ce un podeț s-a rupt în timpul unui eveniment electoral

20 de răniți după ce un podeț s-a rupt în timpul unui eveniment electoral
Douăzeci de persoane din staff-ul de campanie al social-democraților prahoveni au fost rănite, duminică, după ce au căzut de la circa doi metri de pe un podeț de peste pârâul Bucovel, care s-a rupt cu ei. Răniții au vârste cuprinse între 17 și 77 de ani, printre ei aflându-se o femeie însărcinată, dar și Laura Moagher, directoarea Parcului "Constantin Stere", potrivit Mediafax.

UPDATE: Primarul comunei Plopu, Adrian Bălănescu, a declarat, pentru Mediafax, că pe podeț nu aveau ce să caute 20 de persoane în același timp.

„Este vorba despre o punte pietonală, construită pe vremea lui Ceaușescu. Era folosită mai des când ploua torențial și se umflau apele, în rest este un pod la 200 de metri distanță, unde se merge și cu mașina. Dacă nu se urcau pe punte atâția, ci mergeau câte 2,3 sau 5, nu se întâmpla nimic. Puntea face legătura între un drum județean și o stradă din comună. Noi am făcut adrese către Consiliul Județean Prahova să o reabilităm, dar au fost alte priorități. Acum cred că a cedat din cauza greutății”, a spus Adrian Bălănescu.

Președintele PSD Prahova, Bogdan Toader, a declarat pentru Mediafax, că cele 20 de persoane fac parte din staff-ul de campanie al social-democraților prahoveni.

„Erau în campanie în Valea Plopului, au vrut să treacă pe acel podeț care s-a rupt pur și simplu cu ei. Printre răniți se află și o femeie însărcinată”, a declarat Toader.

Dintre cei 20 de răniți, zece au suferit fracturi și politraumatisme, și au fost transportați la spital, iar ceilalți zece au primit îngrijiri medicale la fața locului.

Reamintim că 20 de persoane au căzut de la circa doi metri, după ce podețul pe care se aflau, peste pârâul Bucovel din comuna prahoveană Plopu, s-a rupt cu ei. Patru Ambulanțe și altre patru echipaje SMURD s-au deplasat la locul accidentului.

Specialiștii au declanșat cercetările pentru a stabili cauzele din care s-a rupt podețul.

Inchide