2.000 de oameni au participat în București la „Marșul pentru Viață”. Coloana a fost deschisă de Gigi Becali, cu icoane și cruci

Publicat: 25/03/2017, 15:47
UPDATE:Și în Timișoara și Arad sute de oameni au participat la „Marșul pentru Viață”.La Timișoara, mitropolitul Banatului a afirmat că „România a trecut și prin Al Treilea Război Mondial” pentru că „în anul 1990 s-au făcut un milion de avorturi”.
Aproximativ 600 de persoane au participat, sâmbătă, la „Marșul pentru Viață” organizat la Timișoara. Acestea și-au dat întâlnire în parcul „Carmen Sylva”, în jurul prânzului, unde au ascultat, timp de o oră, discursurile reprezentanților unor culter religioase și au rostit rugăciunea „Tatăl nostru”.
„Îi rugăm pe parlamentarii noștri, indiferent din ce partid sunt, să se țină de cuvânt și să dea drumul acestui referendum, sunt peste trei milioane de oameni care au semnat pentru referendum. Dacă vom pierde la referendum, vom accepta, dar lăsați-ne să mergem la referendum să se vadă dacă majoritatea națiunii române vrea ca perversiunile să fie legalizate sau vrea ca familia să fie întărită, nu vreau să jignesc pe nimeni. Am mai spus-o și o repet: bolile se tratează la spital, nu se legiferează în Parlament. Dumnezeu să se îndure de România”, a declarat Sami Tuțac, de la Biserica Creștină Baptistă Betel din Timișoara.
Cele aproximativ 600 de persoane au plecat în marș pe străzile orașului, pe muzică de fanfară, având în mâini pancarte cu mesaje precum „Adevărații doctori nu ucid copilașii”, „Bărbații adevărați aleg viața”, „Bărbații adevărați sunt și tați adevărați”, „Stop vărsării de sânge nevinovat”, „Copiii sunt iubire” sau „Avortul oprește o inimă care bate”.
Manifestanții s-au oprit în fața Catedralei Mitropolitane din Timișoara, iar mitropolitul Banatului, IPS Ioan Selejan, a ținut un discurs în fața mulțimii cu privire la avorturile realizate în România în anul 1990.
„Am învățat la istorie că România a fost târâtă în două războaie mondiale, unde au pierit sute de mii de fii ai neamului nostru românesc. M-am uitat și eu peste cartea de istorie pe care o învață acum tinerii la școală și nu scrie că peste România a trecut și Al Treilea Război Mondial. Statisticile spun că în anul 1990, în România s-au făcut un milion de avorturi. De aceea spun că România a trecut și prin al treilea război mondial. Trebuie să punem sabia în teacă, să n-o mai scoatem să ne luptăm cu cele mai neputincioase ființe umane, pruncul din pântecele maicii sale. Despre Timișoara se știe în toată țara că a fost orașul Revoluției Române. Aș dori să se spună că Timișoara este și orașul vieții”, a afirmat Mitropolitul Banatului.
De la Catedrala Mitropolitană, manifestanții au plecat spre Prefectura Timiș, însoțiți fiind și de Mitropolitul Banatului, pe o porțiune de câteva sute de metri.
Și la Arad, aproximativ 400 de persoane participă la „Marșul pentru viață și împotriva avorturilor”, care se desfășoară sub sloganul „Ajută mama și copilul. Ei depind de tine. Împreună pentru viitorul României”.
Arădeanii s-au adunat, alături de copii de toate vârstele, în Parcul „Avram Iancu” din spatele Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad, unde a avut loc un spectacol, iar apoi au mers pe Bulevardul Revoluției până la Secția de Obstretică Ginecologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, unde s-au rugat. De aici, participanții au mers la Catedrala Ortodoxă de la Podgoria, unde, de asemenea, s-au rugat.
Participanții au asupra lor pancarde cu mesaje împotriva avortului și pentru susținerea familiei și vieții, precum: „Viața este primul și cel mai important drept al omului”, „Îți mulțumesc mamă”, „Bărbații adevărați sunt și tați adevărați”, „Bărbații adevărați aleg viața”, „Regret că am făcut avort”, „Avortul ucide” sau „Ajută mama și copilul”.
Pe lângă marșul din municipiul Arad, au mai avut loc marșuri în cele opt orașe din județ, respectiv Chișineu Criș, Curtici, Ineu, Lipova, Pecica, Pâncota, Sântana, Sebiș și în comunele Gurahonț și Săvârșin.
Tot sâmbătă, în centrul municipuului Arad a mai avut loc un marș pentru viață cu mesaje împotriva avortului și pentru susținerea familiei formate din femeie și bărbat, care a fost organizat cu susținerea bisericilor neoprotestante din municipiul Arad. La acesta au participat circa 1.500 de persoane. Pastorii care au ținut cuvântări au spus că doresc să transmită președintelui Klaus Iohannis și premierului Sorin Grindeanu că susțin familia formată din femeie și bărbat, cerând ca acest lucru să fie prevăzut clar și în Constituție.
În București, coloana a fost deschisă de Gigi Becali, urmat de alte câteva persoane îmbrăcate în costume populare, care au ținut în mâini icoane și cruci. Aproximativ 2000 de oameni au participat la acest marș.
Manifestanții au ținut să sublinieze că nu cer interzicerea avortului, ci vor, prin acest marș, să susțină femeile însărcinate: „«Marșul pentru Viață» are ca temă în acest an «Ajută mama și copilul, depinde de tine!» Sunt peste 285 de orașe din România și Republica Moldova în care se organizează. Mesajul nostru, dintotdeauna, dar în mod special în acest an, este axat pe necesitatea sprijinirii femeilor în criză de sarcină, pe necesitatea sprijinirii femeilor care vor să nască și sunt în situații dificile, pentru că sunt foarte multe femei care se confruntă cu situații de presiune atunci când află că sunt însărcinate și în loc să crească bucuria faptului că au un copil, îi dau vestea partenerului sau familiei, care spun, nu neapărat, te obligăm să faci avort, iar lucrul acesta nu e corect. Prin acest marș, nu solicităm interzicerea prin lege a avorturilor, este doar un mesaj de susținere. Avem și măsuri concrete pe care le propunem, este vorba de necesitatea ca organizațiile nonguvernamentale să înființeze cât mai multe centre de consiliere și sprijin care să ajute femeile însărcinate pe tot parcursul sarcinii”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Alexandra Nadane, de la Asociația Studenți pentru viață.

„Am doi copii frumoși și sănătoși, dar am greșit în trecut, când, din cauza soțului am făcut două întreruperi de sarcină. Particip astăzi la acest marș pentru a le transmite tinerilor și tuturor celor care își întemeiază o familie să nu facă ceea ce am făcut eu. Avortul înseamnă să îți omori propriul copil, sânge din sângele tău, iar cu această povară va trebui să trăiești întreaga viață. La 40 de ani am rămas însărcinată, toți prietenii și doctorii ziceau că e riscant și pentru mine și pentru copil și îmi recomandau să fac întrerupere, dar m-am împotrivit, iar azi băiețelul meu are 9 ani, e frumos și sănătos. Lucrurile se așează de la sine, de aceea recomand tuturor să își găsească un partener de viață cu care să aibă lucruri în comun și să aducă pe lume cât mai mulți copii, pentru că fiecare copil e o binecuvântare”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Georgeta Bărăscu.
„Mi se pare greșit să omori un copil. Eu cred că e greșit să faci un avort. Am venit la acest marș pentru a susține familia, viața, valori pe care și biserica le susține. Nu condamn femeile care fac avort, ci prin participarea la acest marș vreau să transmit un mesaj de susținere pentru femei, să aducă pe lume copii”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Andrei, student.
La finalul Marșului pentru viață, va fi organizat un concert în Parcul Tineretului.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Programul spațial civil al Chinei este de fapt militar, avertizează NASA