3 ani de închisoare cu SUSPENDARE: pedeapsa PREOTULUI BEAT, care A UCIS un om într-un accident și A FUGIT de la locul faptei

Redactor:
Petre Mazilu
3 ani de închisoare cu SUSPENDARE: pedeapsa PREOTULUI BEAT, care A UCIS un om într-un accident și A FUGIT de la locul faptei
3 ani de închisoare cu SUSPENDARE este pedeapsa preotului din comuna gălățeană Schela care, anul trecut, aflat sub influența alcoolului, a ucis un om într-un accident rutier, după care a fugit de la locul faptei. Decizia este definitivă.

Curtea de Apel Galați a respins toate apelurile făcute și a decis să-l condamne pe preotul gălățean la trei ani de închisoare cu suspendare.

Decizia Curții de Apel Galați este definitivă.

De asemenea, asiguratorul a fost obligat de instanță la plata de daune morale și materiale către familia victimei, în valoare totală de 95.000 de lei.

Accidentul s-a produs anul trecut în noiembrie, pe un drum județean din comuna gălățeană Schela. Preotul din satul Negrea a lovit un om cu mașina și a fugit. Bărbatul de 49 de ani accidentat în timp ce se deplasa pe marginea drumului a murit la puțin timp după ce a fost lovit.

Preotul a fost găsit de polițiști trei ore mai târziu. Acesta avea o alcoolemie de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat și, după ce a fugit de la locul accidentului, a intrat cu mașina într-un șanț și apoi a mers câțiva kilometri pe câmp: „Polițiștii au stabilit că șoferul avea o alcoolemie de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest caz s-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, fugă de la locul accidentului și conducere sub influența băuturilor alcoolice”, a declarat, anul trecut, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Pe perioada desfășurării cercetărilor, preotul Hohotă a fost suspendat din funcție de Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Foto: Captură Youtube

 

Inchide