50 de TAXIMETRIȘTI independenți au intrat ÎN GREVA FOAMEI

50 de TAXIMETRIȘTI independenți au intrat ÎN GREVA FOAMEI
Publicat: 29/10/2018, 15:54

„Incompetența care domnește la Primăria Capitalei îi duce pe oameni în pragul unor gesturi extreme. Nu mai puțin de 50 de taximetriști independenți au intrat în această dimineață în greva foamei, chiar în fața Primăriei, protestând față de neeliberarea autorizațiilor de taxi,” scrie deputatul Nicușor Dan, pe Facebook.

Nicușor Dan susține că aproximativ 300 de taximetriști și-au depus dosarele complete pentru reînnoirea autorizațiilor, cu multe luni în urmă, dar Primăria Capitalei nu le-a dat niciun răspuns, deși avea o obligație legală în acest sens.

„Poate pentru Gabriela Firea, cei 300 de taximetriști și familiile lor, care depind de veniturile obținute din taximetrie, nu reprezintă o miză electorală prea importantă și de aceea le-a ignorat luni de zile drepturile, cu bună știință. Dar legea trebuie respectată și de Gabriela Firea, și de toți funcționarii din subordinea sa care se ocupă de eliberarea acestor autorizații. Cetățenii Capitalei nu trebuie umiliți de către funcționarii Primăriei, au drepturi și acestea trebuie respectate de către cei ce primesc salarii generoase din taxele și impozitele noastre. În lipsa autorizațiilor, cei 300 de taximetriști au probleme reale cu plata ratelor de leasing pentru mașinile achiziționate tocmai pentru a desfășura această activitate conform cerințelor legii,” arată Nicușor Dan.

Parlamentarul îi solicită public Gabrielei Firea să ia măsuri, să analizeze cât mai repede dosarele depuse de taximetriști și să le elibereze autorizațiile de taxi.

Foto: Captură

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase