8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Alexandru Rafila, preconizări despre evoluția pandemiei: Discutăm despre o creștere de cazuri în perioada următoare!

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Alexandru Rafila, preconizări despre evoluția pandemiei: Discutăm despre o creștere de cazuri în perioada următoare!
8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Alexandru Rafila, preconizări: Discutăm despre o creștere de cazuri în perioada următoare! / Sursă FOTO: Shutterstock
Publicat: 06/09/2020, 08:00
Actualizat: 06/09/2020, 08:04

Profesorul Alexandru Rafila preconizează că, după încheierea vacanței, procentul de teste zilnice pozitive va crește deoarece cele la cerere vor fi mai puține decât în perioada de vară și probabil vor rămâne doar cele pentru persoanele care se încadrează în definiția de caz.

„Atenție, dacă vom discuta despre o creștere de cazuri în perioada următoare, această creștere va fi dublată și de creșterea numărului de teste (pozitive), dar nu pentru că cineva crește sau scade numărul de teste artificial, ci pentru că ai mai multe persoane care se încadrează în definițiile furnizate de Institutul Național de Sănătate Publică”, a declarat profesorul Alexandru Rafila la Digi24.

CTP, despre traiseismul politic de la PSD la PNL: „Scursurile Cernobilului politicii românești”

Cristian Tudor Popescu a comentat lipsa de reacție a lui Klaus Iohannis cu privire la racolarea PNL-ului a parlamentarilor și liderilor PSD-ului, fiind „o pereche de palme și un scuipat în imaginea PNL”. CTP face un atac atât la PSD, numindu-i pe cei care „migrează” la PNL drept „scursurile Cernobîlului politicii românești”. Cât despre lipsa de reacție a președintelui Klaus Iohannis și a prim-ministrului, gazetarul spune că expresia care li se potrivesc este „scopul scuză mijloacele”.

Apelul unui expert în educație: ,,A venit vremea să reinventăm școala cu totul, să avem complet alte strategii de predare”

Ari Pokka, directorul celei mai mari Școli Gimnaziale din Finlanda, spune că educația trebuie reinventată, iar profesorii nu trebuie să se predea, ci să se gândească în ce mod pot pregăti copiii pentru o lume în schimbare, potrivit unei conferințe online susținută sâmbătă de acesta. Ari Pokka subliniază faptul că sistemul educațional trebuie regândit, în condițiile în care tinerii au nevoie să fie pregătiți pentru lume, fiind necesare soluții pe termen lung, model educational realizat în Finlanda.

Marcel Ciolacu, propunere pentru organizarea alegerilor: „Dacă s-ar comasa alegerile, riscul de expunere al populaţiei ar fi mult mai mic”

Marcel Ciolacu, preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), lansează o propunere în spațiul public, ca alegerile locale să fie comasate cu cele parlamentare, susținând că organizarea în comun a alegerilor ar face că „riscul de expunere al populaţiei să fie mult mai mic”.

Ministrul Culturii este optimist în ceea ce privește redeschiderea sălilor de spectacol: Trebuie să dăm dovadă de adaptabilitate

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a declarat, duminică, la Iaşi, ca este optimist în ceea ce privește redeschiderea sălilor de spectacol.

Trebuie să privim lucrurile cu optimism, pentru că este o situaţie care nu ştim cât va dura, trebuie să ne obişnuim cu ea, să o gestionăm, să o plângem mai puţin şi să acţionăm mai mult dând dovadă de adaptabilitate”, a spus ministrul Culturii

Proteste în Italia și Croația. Oamenii, nemulțumiți de restricţiile impuse din cauza pandemiei de COVID-19

Un grup de persoane care nu sunt de acord cu purtare măștii, de extremă dreaptă şi care neagă existenţa noului coronavirus,  a protestat sâmbătă după-amiază în Roma, anunţă cotidianul Corriere della Sera. De asemenea, circa 3.000 de persoane au protestat în centrul capitalei croate Zagreb.

Sorana Cîrstea, eliminată de la US Open

Sorana Cîrstea a fost eliminată de la US Open de cehoaica Karolina Muchova. Partida a durat două ore şi 19 minute, iar Cîrstea a pierdut abia la tiebreak. Sorana îşi poate lua revanşa la turneul de la Roma, la care vor mai participa şi Simona Halep, Monica Niculescu şi Patricia Ţig.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Reghecampf dă de pământ cu Anamaria Prodan. Declarații incendiare făcute de fostul soț
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția!...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
Declarații cutremurătoare făcute de mama lui Sebastian Olariu, tânărul ucis în accidentul de la 2...
Mihai Albu, diagnosticat cu CANCER de prostată. A suferit deja o operație dificilă
Cea mai puternică furtună solară din ultimii 20 de ani loveşte Pământul. Cum ar putea afecta...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Vești bune despre Florin Piersic. Medicii de la Spitalul ”Foișor” au facut anunțul: ”Se alimentează...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la...
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
Au intrat banii pe carduri. Informația a fost confirmată chiar astăzi, 10 mai
Florin Piersic, viață amoroasă tumultoasă. Câte femei a iubit marele actor
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Cum a reacționat soția lui Vali Vijelie, după ce a ascultat melodia „Să iubești două...
Promisiunea făcută de Iulia Albu după ce fostul ei soț, Mihai Albu, a fost diagnosticat...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
O nouă cercetare arată care este secretul satisfacției în relații