8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Câte cazuri de coronavirus avem, de fapt, în România? Rafila: „Într-o zi în care înregistrăm 4.000 de îmbolnăviri…”

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Câte cazuri de coronavirus avem, de fapt, în România? Rafila: „Într-o zi în care înregistrăm 4.000 de îmbolnăviri...”
8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Rafila: „Am înțeles că nu prea se fac anchete epidemiologice” / Testarea extinsă și rapidă, soluția pentru a opri răspândirea coronavirusului / Mediafax FOTO / Alexandra Pandrea
Publicat: 16/10/2020, 07:56

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, trage un semnal de alarmă și anunță că numărul cazurilor de coronavirus este de 10 ori mai mare. Potrivit reputatului medic, într-o zi în care apar 4.000 de îmbolnăviri, în realitate se infectează 40.000 de persoane.

Alexandru Rafila susține că numărul cazurilor de coronavirus în România este de 10 ori mai mare

„Este o situaţie care se întâlneşte în toate ţările. Nu e situaţie particulară pentru România. Sunt studiile de seroprevalenţă care arată ce proporţie din populaţie a trecut prin boală. Arată că între numărul de cazuri diagnosticat şi numărul de persoane care au trecut prin boală există un raport de 1 la 10. Înseamnă că într-o zi în care noi avem 4.000 de cazuri diagnosticate, în realitate în România se îmbolnăvesc 40.000 de persoane”, a declarat dr. Alexandru Rafila.

Metrorex, gata să restricționeze accesul călătorilor pentru evitarea aglomerării

Metrorex este gata să restricționeze accesul călătorilor în stații, dacă este necesar, pentru evitarea aglomerării. Ce noi măsuri a luat compania în contextul creșterii alarmante de cazuri noi de coronavirus.

OMS: Starea de urgență la nivel național trebuie să fie ultima soluție!

Șeful regional al Organizației Mondiale a Sănătății, Hans Kluge, a declarat că lockdown-urile la nivel național trebuie să fie ultima soluție în lupta cu pandemia de Covid-19. Măsurile dure sunt însă „absolut necesare”, în zonele cu explozii de cazuri.

Sinead O’Connor, un nou episod bizar: „Mor de foame, nu pot cumpăra mâncare…”

Celebra cântăreață Sinead O’Connor, cunoscută pentru ieșirile sale bizare, le-a dezvăluit fanilor săi că „moare de foame” și nu poate să-și cumpere mâncare din cauza agorafobiei „paralizante” de care suferă.

Ludovic Orban, despre interzicerea pelerinajului de Sfântul Dumitru: „Vom discuta cu reprezentații BOR. Oamenii se iau după ce spun preoții”

Premierul Orban le cere preoților să susțină măsura luată de Guvern în ziua de 27 octombire, când va fi sărbătoarea Sfântului Dumitru și anume aceea de a interzice pelerinajele. „Oamenii se iau după ce spun preoții”, remarcă prim-ministrul și de aceea se așteaptă ca aceștia să îndemne credicnioșii să aibă un comportament corect, în contextul creșterii numărului de cazuri de coronavirus.

Băncile din Europa, afectate de al doilea val al pandemiei. Când se va putea vorbi despre un „scenariu extrem”

Chiar dacă actuala criză nu a fost generată de sectorul financiar, așa cum s-a întâmplat în 2008-2009, impactul unui al doilea val prelungit al pandemiei reprezintă o ameninţare mai mare pentru bănci decât criza datoriilor din zona euro. Sectorul se pregăteşte pentru o creştere puternică a creditelor neperformante, scrie Deutsche Welle.

Rafila remarcă o diferență de percepție a oamenilor: Când exista obligativitatea spitalizării pentru toți bolnavii Covid, lumea refuza. Acum se întâmplă invers. Persoane asimptomatice vor să se interneze

Profesorul Alexandru Rafila spune că în contextul creșterii accelerate a numărului de cazuri de Covid-19 este așteptat un aflux mare al pacienților care necesită îngrijire la secțiile de Terapie Intensivă.  „ATI este mare, nu stă nimeni acolo două, trei zile, de obicei stau două, trei săptămâni și din nefericire se mai înregistrează și decese”, spune reprezentantul României la OMS și mai nou candidatul PSD la alegerile Parlamentare. Medicul a remarcat o diferență de percepție în rândul pacienților față de acum câteva luni când spitalizarea era obligatorie și pentru asimptomatici.

Sebastian Burduja, secretar de stat în Ministerul Finantelor, Adrian Artene, director editorial Gândul, și primarul orașului Brăila, Marian Dragomir, printre invitații Emmei Zeicescu la ediția Gândul LIVE de vineri, 16 octombrie 2020, de la ora 11.30

Sebastian Burduja, secretar de stat în Ministerul Finantelor, Adrian Artene, director editorial Gândul, și primarul orașului Brăila, Marian Dragomir, se află printre invitații Emmei Zeicescu la ediția Gândul LIVE de vineri, 16 octombrie 2020, de la ora 11.30.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
INTERDICȚIE clară pentru românii cu casă la curte. Statul nu-ți dă voie să treci de...
Alte vești proaste de la meteorologi. Ploi abundente, vineri
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Ziua în care sute de mii de oameni au ieşit în stradă pentru Regele Mihai