Alexandru Rafila susține că numărul cazurilor de coronavirus în România este de 10 ori mai mare. “Într-o zi când avem 4.000 de cazuri, în realitate se infectează 40.000 de persoane!”

Redactor:
Răzvan Scarlat
Alexandru Rafila susține că numărul cazurilor de coronavirus în România este de 10 ori mai mare. “Într-o zi când avem 4.000 de cazuri, în realitate se infectează 40.000 de persoane!”
Alexandru Rafila susține că numărul cazurilor de coronavirus este de 10 ori mai mare. “Într-o zi când avem 4.000 de cazuri, în realitate se infectează 40.000 de persoane!”

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, trage un semnal de alarmă și anunță că numărul cazurilor de coronavirus este de 10 ori mai mare. Potrivit reputatului medic, într-o zi în care apar 4.000 de îmbolnăviri, în realitate se infectează 40.000 de persoane.

Președintele Societății Române de Microbiologie susține că situația este valabilă pentru toate țările, nu doar în România.

Este o situaţie care se întâlneşte în toate ţările. Nu e situaţie particulară pentru România. Sunt studiile de seroprevalenţă care arată ce proporţie din populaţie a trecut prin boală. Arată că între numărul de cazuri diagnosticat şi numărul de persoane care au trecut prin boală există un raport de 1 la 10. Înseamnă că într-o zi în care noi avem 4.000 de cazuri diagnosticate, în realitate în România se îmbolnăvesc 40.000 de persoane„, a declarat dr. Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila, despre alegerile parlamentare, în contextul pandemiei de coronavirus: “Următoarele două săptămâni vor fi hotărâtoare”

Întrebat dacă alegerile parlamentare pot fi organizate în contextul actual, Alexandru Rafila, care va candida pe listele PSD, a declarat: „Nu ştiu care va fi situaţia pe 6 decembrie. Din punctul meu de vedere, vor fi hotărâtoare următoarele două săptămâni pentru că noi ne aflăm pe un trend ascendent. Dacă acest trend ascendent va continua să fie rapid crescător, iar numărul de pacienţi internaţi la ATI şi mortalitatea va fi importantă, atunci sigur că trebuie să existe o gândire a întregii clase politice legat de momentul oportun pentru organizarea alegerilor. Nu pot să fac pronosticuri. În acest moment ne găsim într-o situaţie foarte serioasă şi ea trebuie luată ca atare„, a menţionat Alexandru Rafila.

“Pacienții de Terapie Intensivă nu pot aștepta”

Președintele Societății Române de Microbiologie nu vrea să ia în calcul un scenariu în care ar putea exista peste 1.000 de pacienți la secțiile de Terapie Intensivă.

Nici nu vreau să mă gândesc la un scenariu în care vor exista persoane care aşteaptă să intre la ATI. Pacienţii de Terapie Intensivă nu pot aştepta. Cea mai bună variantă ar fi să se oprească creşterea, să vedem să scădere a numărului de cazuri, de internări la ATi şi să organizăm alegerile. Ar fi situaţia ideală pentru toată lumea„, a subliniat Alexandru Rafila.

VIDEO | Ultima filmare cu Diego Maradona în viaţă: ”Este sfâşietoare” Un vecin a surprins...
S-A SINUCIS chiar de ziua mamei, vedeta TV. ŞOC şi groază, în România
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Cum ești furat la bancomat. Românii cu card și cont bancar trebuie să știe asta
Dosarul Tudorache, vechi de 4 ani: 21 de întâlniri între intermediar şi denunţător, bănuieli de...
ANAF vinde mașini de lux la prețuri de nimic. Un BMW X5 costă doar 1.500...
S-A SINUCIS chiar de ziua mamei, vedeta TV. ŞOC şi groază, în România
Ce a spus Diego Maradona înainte de a muri. Au fost ultimele cuvinte
Alertă după o descoperire TERIBILĂ pe o autostradă ÎNGHEȚATĂ din Siberia. „MONSTRUOS este puțin spus”
ȘOCANT! Mihai Malaimare, la un pas de a-și pierde viața! Cum era să moară îndrăgitul...
500 de lei pentru orice român care face asta. Este simplu. Ce condiție se impune
Când va lua sfârșit pandemia? ”Mama” Polidinului a dat un RĂSPUNS ȘOCANT. Doar așa putem...
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Viaţa tumultoasă a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A crescut în orfelinat,...
Cornelia Catanga trăiește din banii fiului, dar se răsfață la maxim! Artista își caută menajeră...
Inchide