8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Celebrul general Gherasimov a fost trimis de Vladimir Putin să comande personal ofensiva din estul Ucrainei, în locul „Măcelarului din Alep”

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Celebrul general Gherasimov a fost trimis de Vladimir Putin să comande personal ofensiva din estul Ucrainei, în locul „Măcelarului din Alep”
Vladimir Putin / Sursă foto: Profimedia.ro
Publicat: 30/04/2022, 08:36

Celebrul general Gherasimov a fost trimis de Vladimir Putin să comande personal ofensiva din estul Ucrainei, în locul „Măcelarului din Alep”

Șeful Marelui Stat Major al armatei ruse, Valeri Gherasimov, a sosit, zilele trecute, la Izium, pentru a comanda personal operaţiunea în estul Ucrainei. În regiunea Harkov, direcţia Izium rămâne punctul cel mai critic. Ruşii au trimis două grupuri tactice din Divizia 76 de asalt aerian din Regiunea Belgorod.

Oraș situat la 100 de kilometri ud de Harkov, Izium este un punct extrem de important pe harta din estul Ucrainei, deoarece drumurile care duc spre Slaviansk şi Kramatorsk, principalele oraşe din Donbasul controlat de ucraineni, trec pe aici. Acestea sunt oraşele pe care Rusia vrea să le cucerească după retragerea ruşinoasă şi costisitoare de la Kiev, relatează Adevărul, care citează presa internațională. (Citește mai mult)

Bărbatul care în octombrie 2019 l-a ucis pe pădurarul Liviu Pop și-a primit pedeapsa, el fiind condamnat la 17 ani și 4 luni de închisoare. Hotărârea instanței de judecată din Cluj este definitivă.

Liviu Pop era pădurar, în octombrie 2019, când l-a prins pe un bărbat la furat de lemne în Ocolului Silvic Strâmbu Băiuț. Ca să încerce să scape, hoțul l-a împușcat pe angajatul ocolului public și a fugit, arată anchetatorii.

Inculpatul – al cărui nume nu a fost făcut public – l-a împușcat pe pădurarul Liviu Pop, angajat al Ocolului Silvic Strâmbu Băiuț, care l-a prins în timp ce fura lemne. Pădurarul a fost omorât cu propria lui armă, potrivit anchetatorilor. Cazul a stârnit la vremea respectivă o puternică emoție în România, cu proteste, petiții și manifestări de solidaritate cu familia victimei. (Citește mai mult)

Rafila: „Arafat nu este proprietarul medicinei de urgență din România. Medicina de urgență trebuie asigurată de medicii specialiști”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, vineri la Antena 3, că asistența medicală de urgență trebuie să intre în subordinea Ministerului Sănătății și nu se pune problema cedării lui Raed Arafat, despre care spune că nu e „proprietarul medicinei de urgență din România”.

Întrebat dacă este gata să cedeze asistența medicală de urgență lui Raed Arafat, ministrul Sănătății, a spus: „Nu e vorba să cedăm domnului Arafat. Nu este el proprietarul medicinei de urgență din România așa cum nici eu nu sunt proprietarul sistemului de sănătate. Discutăm despre niște atribuții care sunt definite în diverse acte normative, inclusiv în Codul Administrativ care reglementează domeniile prin care acționează fiecare minister. Eu cred că trebuie să citim numele ministerelor: Ministerul Sănătății – care se ocupă de sănătate și Ministerul Afacerilor Interne care se ocupă de alte lucruri”.

Ministrul Sănătății spune că acest aspect trebuie tratat „pas cu pas”, iar când vorbim de situații de urgență de fapt vorbim de situații excepționale. (Citește mai mult)

Norvegia închide frontierele și porturile pentru vehiculele și navele de marfă rusești

Norvegia a declarat că urmează cel de-al cincilea pachet de sancțiuni al Uniunii Europene împotriva Rusiei și va introduce o interdicție privind transportul rutier rusesc și permiterea acostarea navelor rusești.

„Știm că sancțiunile funcționează cel mai bine atunci când mai multe țări sunt de acord cu ele” și „prin aceasta, punem în aplicare cel de-al cincilea și ultimul pachet de sancțiuni al UE”, a declarat ministrul norvegian al Afacerilor Externe, Anniken Huitfeldt.

„Sancțiunile sunt cel mai important mijloc de presiune pe care îl avem împotriva regimului rus” și este „crucial să fim alături de UE și de alte țări pentru a continua să slăbim capacitatea Rusiei de a finanța războiul din Ucraina”, a spus ea, potrivit CNN. (Citește mai mult)

Site-ul PSD a fost spart. Mesajul publicat pe internet

Într-un mesaj publicat pe internet, în engleză, se anunță că pagina de internet a Partidului Social Democrat nu este funcțională.

„Site-ul Partidului Social Democrat a fost indisponibil vineri seara, timp de aproximativ 15 minute, în urma unui atac cibernetic venit dinspre Federația Rusă. Departamentul IT al PSD a intervenit prompt și a repus site-ul în funcțiune. Cu această ocazie, PSD își reafirmă apartenența la valorile europene și occidentale și condamnă invazia ilegală a Rusiei în Ucraina”, a transmis PSD.

Anunțul cu privire la atacul informatic vine după ce gruparea de criminalitate cibernetică Killnet a revendicat, vineri dimineața, atacul cibernetic produs asupra mai multor site-uri ce aparţin unor instituţii publice şi organizaţii private din România. (Citește mai mult)

Trupele ruse au fost la un pas să îl captureze pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, la începutul invaziei

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a povestit într-un interviu pentru revista Time, cum trupele ruse au fost la un pas de a-l captura sau chiar asasina, în primele momente ale invaziei.

Zelenski a fost lăudat pentru reacţia sa după invazia rusească din 24 februarie, doar că rolul său de lider s-ar fi putut încheia mai repede decât se aștepta, potrivit interviului din revista Time, citat de The Guardian.

Reporterul Simon Shuster a petrecut două săptămâni în complexul prezidenţial din Kiev, timp în care Zelenski i-a descris modul cum armata rusă au fost aproape de a-l găsi pe el şi familia sa în timp ce încercau să pună mâna pe districtul guvernamental al Capitalei, în prima zi a invaziei. (Citește mai mult)

Vladimir Putin și Volodimir Zelenski s-ar putea întâlni în cadrul unui summit. Amândoi au primit invitații, însă doar președintele rus a confirmat participarea

Preşedintele rus Vladimir Putin a acceptat, vineri, invitaţia de a participa la summitul G20, eveniment care va avea loc anul acesta, în luna noiembrie, pe insula indoneziană Bali. La eveniment a fost invitat şi preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, care a scris pe contul său de Twitter că este „recunoscător” pentru invitaţie, dar nu a precizat dacă va și participa.

Anunțul a fost făcut de preşedintele Indoneziei, Joko Widodo, prin intermediul unui comunicat, potrivit CNN. (Citește mai mult)

VIDEO Rafila: „Medicii au reușit să identifice cauza hepatitei severe de care suferă fetița de 5 ani. Este o afecţiune genetică – Boala Wilson”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că medicii au reușit să identifice cauza hepatitei severe de care suferă fetița de 5 ani. El spune că pacienta suferă de o afecţiune genetică -Boala Wilson – care duce la o insuficienţă hepatică gravă. De asemenea, ministrul a anunțat că fetița va fi supusă unui transplant.

„S-a crezut că este vorba de o hepatită de cauză necunoscută, situaţia este foarte serioasă, dar azi am aflat că nu este vorba despre o hepatită de cauză necunoscută, este vorba despre o afecţiune genetică -Boala Wilson – care duce la o insuficienţă hepatică gravă şi care se pretează pentru transplant”, a declarat Alexandru Rafila, la Antena 3.

„Deja copilul a fost transferat şi mâine o echipă mixtă va efectua un transplant de urgenţă la acest copil, dar care nu are nicio legătură cu hepatitele”, a afirmat ministrul. (Citește mai mult)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Simona Halep va fi EXCLUSĂ. Decizia care se pregătește în circuitul WTA
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”