8 ȘTIRI DE LA ORA 8. CNSU a adoptat noi reguli de carantinare pentru persoanele care intră în România între 10 decembrie și 8 ianuarie

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. CNSU a adoptat noi reguli de carantinare pentru persoanele care intră în România între 10 decembrie și 8 ianuarie
FOTO - Caracter ilustrativ
Publicat: 07/12/2021, 08:22

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU a adoptat luni noi reguli de aplicare a măsurii carantinei pentru persoanele care sosesc în România valabile în perioada 10 decembrie 2021 ora 00:00 – 8 ianuarie 2022, ora 24:00. (Citește mai mult aici…)

Marcel Ciolacu: Despre pensiile primarilor, cea mai bună soluție este prorogarea pentru un an de zile

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că în cursul zilei de marți se va discuta subiectul pensiilor speciale. El a precizat și cum vor fi numiți prefecții. „Despre pensiile primarilor, cea mai bună soluție este prorogarea pentru un an de zile (…) Am avut o discuție preliminară, sunt funcții politice, e normal să le discutăm (despre împărțirea prefecturilor, n.red.). Vor fi încheiate aceste discuții. Noii prefecți vor fi numiți după ce vor fi verificați și trecuți prin filtre instituționale”, a declarat Marcel Ciolacu. (Citește mai mult aici…)

Reprezentanții Guvernului iau în calcul propunerea de a prelungi programul magazinelor până la ora 23 seara de sărbători. Ce se întâmplă de Revelion

Ședința coaliției de luni seară a abordat, printre altele, una dintre propunerile reprezentanților marilor magazine care au cerut ca programul de sărbători să fie prelungit până la ora 23:00. În ultimele zile au existat mai multe discuții de acest gen între reprezentanții HORA și reprezentanți ai Executivului. Patronii lanțurilor de magazine își argumentează decizia spunând că aglomerația va fi evitată dacă oamenii vor avea mai mult timp la dispoziție pentru a-și face cumpărăturile de sărbători. De asemenea, de Revelion ar putea fi permisă staționarea în aer liber până la ora 2 a.m. (Citește mai mult aici…)

Există sau nu probabilitatea ca Omicron să fie o combinație între coronavirus, virusul HIV și cel gripal. Explicațiile directorului Institutului „Cantacuzino”

Comandantul (director general) al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, generalul de brigadă dr. Florin Oancea a vorbit, în exclusivitate pentru Antena 3, despre probabilitatea ca Omicron să fie o combinație între coronavirus, virusul HIV și cel gripal, dar și cum s-a făcut secvențierea acestei mutații. (Citește mai mult aici..)

Horoscopul zilei de 7 decembrie 2021. „Peștii” pot distorsiona adevărul

Horoscopul zilei de 7 decembrie 2021, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate. Astăzi se formează un careu între Mercur din zodia Săgetător și Neptun din Pești, aspect care revarsă foarte multă confuzie asupra noastră. Raționamentul este în ceață, neclar și nu ar trebui să luăm decizii importante. În plus, s-ar putea să ne lăsăm mai ușor păcăliți. (Citește mai mult aici…)

Casa Albă anunță un boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing. Replica oficialilor chinezi

SUA au anunţat luni un boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing din 2022, potrivit unui comunicat difuzat de Casa Albă. Președintele Joe Biden a declarat reporterilor luna trecută că ia în calcul un boicot diplomatic. Parlamentarii democrați și republicani, inclusiv președintele Camerei, Nancy Pelosi, au agreat această idee, în semn de protest față de încălcările drepturilor omului din China. (Citește mai mult aici…)

Sorin Cîmpeanu: Până luni la ora 19.00 au fost raportate 86 de cazuri pozitive la testele de salivă în rândul elevilor

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că în urma testelor de salivă administrate până luni la ora 19.00 au fost raportate 86 de cazuri pozitive în rândul elevilor. Sorin Cîmpeanu a precizat că toți copiii depistați pozitiv la testele de salivă vor fi testați printr-un test PCR sau un test antigen rapid pentru a putea fi confirmat dacă sunt sau nu infectați cu Covid-19. (Citește mai mult aici…)

Florin Cîţu dorește scăderea vârstei de votare la 16 ani: „Eu cred că este un lucru bun”

Liderul PNL, Florin Cîţu a afirmat, luni, la Senat, în contextul reformei constituţionale, că în Uniunea Europeană că vârsta pentru cei care votează este de 16 ani, şi că, în opinia sa, acesta este un lucru bun. ”Am avut o discuţie, astăzi, în Biroul Executiv, vreau să avem, în primul rând, o discuţie în partid, să vedem noi care sunt priorităţile. Este adevărat, avem o majoritate care poate să modifice Constituţia, dar asta nu înseamnă că trebuie neapărat să modificăm Constituţia, dacă nu avem exact ceea ce să modificăm”, a spus Cîţu, despre intenţia noii coaliţii de a revizui legea fundamentală. (Citește mai mult aici…)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 100 de prizonieri au evadat dintr-o închisoare afectată de inundații