8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Prețul vaccinul împotriva Covid-19 produs de Pfizer și BioNTech, mai mic pentru Europa. Ce preț va plăti SUA?

8 ȘTIRI DE LA ORA 8.  Prețul vaccinul împotriva Covid-19 produs de Pfizer și BioNTech, mai mic pentru Europa. Ce preț va plăti SUA?
Foto: unsplash/ caracter ilustrativ
Publicat: 12/11/2020, 08:25
Actualizat: 12/11/2020, 08:31

Companiile farmaceutice Pfizer şi BioNTech intenționează să obțină venituri de aproape 13 miliarde de dolari din comercializarea vaccinului împotriva Covid-19 anul viitor, potrivit analiștilor de la banca de investiții Morgan Stanley.

Prețul vaccinul împotriva Covid-19 produs de Pfizer și BioNTech, mai mic pentru Europa. Ce preț va plăti SUA?

Uniunea Europeană a încheiat un acord care îi permite să plătească mai puţin decât SUA pentru vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de Pfizer, a declarat miercuri pentru Reuters un oficial european, potrivit Agerpres.

Conform unui înalt oficial UE implicat în discuţiile cu producătorii vaccinului, blocul comunitar va plăti un preţ mai mic decât cel de 19,50 dolari pentru o doză de vaccin (cât e în SUA).

Acelaşi oficial a precizat că preţul convenit de UE „este mai aproape de 20 de dolari decât de 10 dolari” însă a refuzat să ofere o cifră exactă.

Comisia Europeană a anunţat că a încheiat cu companiile farmaceutice Pfizer şi BioNTech un contract pentru achiziţia a 300 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19.

Pfizer a fost de acord să furnizeze Statelor Unite 100 de milioane de doze de veccin, la un preț de 19,50 dolari doza. Însă vaccinul se administrează în două doze, astfel că suma se ridică la 39 de dolari pentru imunizarea unei persoane.

AstraZeneca a anunțat deja că guvernele vor trebui să achite între 3 și 5 dolari pentru o doză de vaccin, propunând și o schemă de plată diferită pentru țările sărace.

În același timp, compania americană Moderna, care a primit aproape 1 miliard de dolari finanțare de la guvernul SUA, a anunțat un preț cuprins între 32 și 37 de dolari pentru o dăzo de vaccin anti-Covid.

În spitalele din Italia situația este dramatică

Criza sanitară din Italia „ este dramatică – denunță cadrele medicale – iar noi, medicii și asistenţii medicali, atât în ​​secțiile noastre, cât și în alte secții transformate rapid în Unități COVID, avem grijă de peste 70% dintre pacienții COVID spitalizați, garantând toate tratamentele, inclusiv oxigenoterapie și ventilație, și simțim datoria de a conștientiza situația reală pe care o trăim zi de zi în spitale”. Medicii și asistenții medicali subliniază că datele difuzate public duc la subestimarea gradului real de saturație a paturilor, care este cu 30 sau 40% mai mare decât numărul comunicat”.

Traian Băsescu îl distruge pe Raed Arafat. “Nu e capabil. Faceți-l ministrul Culturii, nu lăsaţi ţara şi viaţa oamenilor pe mâna lui!”

Traian Băsescu l-a desființat pe Raed Arafat, despre care a spus că nu poate reacționa corespunzător în momente de criză. Fostul președinte al României este total nemulțumit de modul în care șeful DSU a gestionat, până în prezent, pandemia de coronavirus.

GÂNDUL GREEN. Cum încălzim o casă, ieftin și ecologic!

Dan Vardie, gazda emisiunii GÂNDUL GREEN, a dezbătut miercuri seară tema încălzirii locuințelor, ieftin și ecologic, acum în pragul iernii. Gaz, pereți, lemn sau curent electric?! Pompele de căldură sunt o alternativa ecologică? Încălzire în pardoseală și panouri electrice.

Situația în care declarația pe proprie răspundere în format electronic nu e valabilă, chiar dacă e completată corect. Ce amendă riscă posesorul

Declarația pe propria răspundere și adeverința de la angajator pot fi completate și în format electronic, dar apoi trebuie printate și semnate fizic, de mână, sau cu semnătură electronică autorizată.

Lovitură de teatru. Radu Mazăre cere retrimiterea în Madagascar, iar GÂNDUL.RO prezintă ÎN PREMIERĂ documentul care ”dinamitează” întregul caz: ”Este reținut în România cu încălcarea legii!” + El ar trebui predat autorităților din Antananarivo (EXCLUSIV)

GÂNDUL.RO a intrat în posesia unei informații senzaționale din acest caz și o prezintă ÎN EXCLUSIVITATE. Prin avocații săi, Radu Mazăre a depus a doua contestație la executare!

Vremea pentru următoarele două săptămâni. Se anunță zile reci şi nopţi geroase

Temperaturile scad în următoarele două săptămâni, în intervalul 9-22 noiembrie, sfârşitul toamnei fiind dominat de zile reci şi nopţi geroase, când mercurul din termometre va scădea sub limita îngheţului.

Curs valutar BNR 12 noiembrie 2020. Euro și lira sterlină au scăzut! Ce se întâmplă cu dolarul american

Banca Națională a României (BNR) a anunțat, prin intermediul cursului interbancar afișat joi dimineață, valorile pe care le înregistrează pe 12 noiembrie principalele monede.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Anunț despre CARNEA DE PUI din magazine. Producătorii au spus care este ADEVĂRUL, de fapt
Prințul Harry, presat de Meghan să se împace cu Familia Regală. Este un interes la...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația