9 persoane duse la audieri după perchezițiile făcute într-un caz de evaziune de 1,5 milioane de lei

9 persoane duse la audieri după perchezițiile făcute într-un caz de evaziune de 1,5 milioane de lei
Nouă persoane acuzate de evaziune fiscală au fost duse la audieri în urma perchezițiilor făcute marți în București și județele Ilfov, Buzău și Botoșani, prejudiciul provocat de acestea fiind de peste 1,5 milioane de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Publicat: 05/02/2013, 16:44
Actualizat: 26/06/2013, 12:11

Nouă persoane acuzate de evaziune fiscală au fost duse la audieri în urma perchezițiilor făcute marți în București și județele Ilfov, Buzău și Botoșani, prejudiciul provocat de acestea fiind de peste 1,5 milioane de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit comisarului șef Florina Crucianu de la Inspectoratul Județean de Poliție Buzău, în urma celor zece percheziții a fost destructurat un grup infracțional format din nouă persoane, șase din județul Buzău, iar trei din județele Botoșani și Ilfov, dar și municipiul București.

Cei nouă sunt acuzați de evaziune fiscală, înșelăciune, fals material în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală, în aceeași cauză fiind începută urmărirea penală și față de o societate comercială din județul Ilfov.

Conform sursei citate, cele nouă persoane sunt suspectate că, în perioada 2012 – 2013, au achiziționat și comercializat cantități mari de nucă și miez de nucă fără a înregistra și fără a declara organelor fiscale veniturile obținute, sustrăgându-se astfel de la plata impozitelor și taxelor datorate către bugetul statului.Valoarea veniturilor neînregistrate a fost estimată la aproape 17 milioane de lei.

Persoanele respective mai sunt suspectate că au comercializat mărfurile prin folosirea unor documente de proveniență fictive, operațiuni urmate de exportul mărfii în țări arabe prin folosirea unor documente în care ar fi fost menționate valori mai mici decât prețul de achiziție, diferența de bani fiind încasată în conturi personale.

„Prejudiciul inițial a fost estimat la aproximativ 1.500.000 de lei, reprezentând numai valoarea TVA sustrasă, calculul exact al prejudiciului cauzat urmând a fi realizat de către comisarii Gărzii Financiare Buzău”, a declarat, marți, comisarul șef Florina Crucianu.

În județul Buzău, perchezițiile au fost făcute în comunele Unguriu, Cozieni, Cislău și Calvini, de unde a fost ridicat de anchetatori liderul romilor din localitate, Nicolae Oiță. Bărbatul, cunoscut și sub numele de Ceaușu, este acuzat că ar fi colectat importante cantități de nucă pe care ar fi vându-o unei firme din Botoșani, sustrăgându-se de la plata taxelor și impozitelor.

De altfel, bărbatul este cunoscut în localitate și pentru scandalurile în care ar fi fost implicat. În luna ianuarie, bărbatul a lovit cu o greblă în cap un localnic, care era, de asemenea, implicat în afaceri cu nucă și miez de nucă. Victima agresiunii a fost transportată inițial la Spitalul Județean Buzău după care, din cauza stării grave în care se afla, a fost transferată într-un spital din Capitală. Bărbatul nu și-a revenit nici acum în urma loviturii primite la cap.

De asemenea, localnicii povestesc că în urmă cu ceva timp liderul romilor din comuna Calvini ar fi tras cu pistolul pe care îl purta mereu asupra sa la o nuntă de romi, rănind o persoană.

Polițiștii au făcut, marți dimineață, zece percheziții în București și județele Buzău, Ilfov și Botoșani, la locuințele unor persoane suspectate care au derulat afaceri ilegale cu nucă și miez de nucă.

Nouă dintre percheziții au avut loc la persoane fizice și una la o persoană juridică, cercetate în două dosare penale de evaziune fiscală.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Alphabet, compania care deține Google, depășește o capitalizare de 2.000 de miliarde de dolari