A început construcția celui de-al doilea magazin IKEA din România. Angajările pentru cele 300 de locuri de muncă încep în curând

A început construcția celui de-al doilea magazin IKEA din România. Angajările pentru cele 300 de locuri de muncă încep în curând
Publicat: 28/11/2017, 18:18

Al doilea magazin IKEA din București va avea aproximativ 37.000 de metri pătrați, 1.300 de locuri de parcare, stații de încărcare pentru mașini electrice, un restaurant cu 550 de locuri, bistro, magazin de delicatese suedeze și locul de joacă pentru copii SmÃ¥land.

„Peste 300 de locuri de muncă vor fi create în magazinul IKEA Pallady, iar recrutarea se bazează pe valorile IKEA: o dorință puternică de a învăța, motivația de a face lucrurile mai bine, simplitatea și bunul simț, abilitatea de a conduce prin propriul exemplu, eficiența și atenția pentru costuri”, au comunicat reprezentanții retailerului suedez de mobilă și decorațiuni interioare.

IKEA va începe procesul de recrutare prin promovarea potențialilor candidați talentați din unitățile existente (SEE și internațional) în funcții noi în Pallady. După ce vor fi ocupate pozițiile din echipa de management a magazinului, IKEA va începe al doilea val de recrutare externă. Recrutarea în masă pentru angajații magazinului este planificată să înceapă în februarie-martie 2018.

Noul magazin va avea și o seră de aproximativ 800 de metri pătrați în Market Hall și o zonă IKEA Café, concepută ca un spațiu de întâlnire pentru vizitatori. Noul magazin IKEA va oferi mai multă inspirație și o gamă de 9.200 de produse de mobilier și accesorii cu design funcțional.

IKEA Pallady va dubla capacitatea IKEA de a prelua comenzi online pentru clienții din România. Mai mult, un Customer Service Center, conceput pentru a răspunde clienților din toată țara, va fi integrat în magazin.

Reprezentanții IKEA au mai comunicat că se vor investi 86 de milioane de euro (valoarea totală a terenului și a construcției) în cel de-al doilea magazin din București.

Stefan Vanoverbeke, Country Retail Manager IKEA SEE, a declarat: „România este țara din regiune în care avem cele mai ambițioase planuri. Plănuim să creștem de la 3 la 13 magazine până în 2025, în regiunea de sud-est a Europei, formată din România, Croația, Slovenia și Serbia, iar 9 dintre aceste magazine vor fi în România”. Stefan Vanoverbeke a adăugat că următoarele trei orașe în care IKEA va deschide magazine în România sunt Timișoara, Brașov și Cluj-Napoca, unde „construcția depinde de terenurile disponibile, timpul necesar pentru obținerea autorizațiilor și infrastructură”.

În urma achiziției terenului în iunie 2015, IKEA a depus documentația pentru un nou PUZ al terenului și a primit aprobarea de la Primăria Generală a Capitalei în decembrie 2016. După ce a desemnat un constructor general, în septembrie 2017, și a primit autorizația de construire finală de la Primăria Sectorului 3 din București în octombrie 2017, au fost îndeplinite toate condițiile pentru ca IKEA să poată începe lucrările de construcție. Deschiderea magazinului IKEA Pallady este planificată pentru sfârșitul verii 2018.

IKEA Group deține și operează 355 de magazine în 29 de țări (la data de 31 august 2017). Magazinul IKEA din zona comercială Băneasa este cel de-al 253-lea magazin, deschis pe data de 21 martie 2007 ca franciză locală. În martie 2010, IKEA România a devenit parte a IKEA Group, în organizația IKEA South East Europe care include și Croația, Slovenia și Serbia. În anul financiar 2017 (1 septembrie 2016 – 31 august 2017), magazinul IKEA din România a fost vizitat de 3,3 milioane de persoane și 7,5 milioane de vizitatori unici au vizitat site-ul www.IKEA.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Idolul lui Mircea Badea. N-a mai văzut niciodată un om ca el
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Anghel Saligny, inginerul care a testat cu preţul vieţii podul de la Cernavodă