A început programul ”Litoralul pentru toți”. Cât costă un pachet turistic în perioada 31 august – 11 octombrie

A început programul ''Litoralul pentru toți''. Cât costă un pachet turistic în perioada 31 august - 11 octombrie
Publicat: 18/08/2015, 17:25

Oficialii patronatelor din turism precizează că la această ediție sunt practicate aceleași tarife ca la ediția de primăvară. Programul se va desfășura în perioada 31 august-11 octombrie.

De exemplu, pentru zona Mamaia – Constanța – Eforie, tarifele maximale pentru un sejur de 6 nopți/persoană sunt de 205 lei la hotelurile de o stea, fără mic dejun, și de 235 lei / la un hotel de două stele, ajungând la 265 lei la unitățile de cazare de trei stele.

Pentru turiștii care aleg să stea la un hotel de două stele, varianta cu mic dejun, prețurile ajung la 315 lei de persoană, pentru șase nopți de cazare, și merg până la 425 lei la hotelurile de trei stele. Pentru un sejur de șase nopți cazare la un hotel de patru stele, cu mic dejun, prețul este de 485 lei, respectiv de 605 lei pentru hotelurile de cinci stele.

De asemenea, ca și la ediția precedentă, turiștii beneficiaza de o opțiune suplimentară, varianta All Inclusive, care asigură toate cele trei mese – servite în regim bufet, băuturi incluse, acces gratuit la locuri de joacă pentru copii, piscine, șezlonguri și umbrele pe plajă. Tarifele maximale pentru sejururi All Inclusive de cinci nopți de persoană ajung la 765 lei la hotelurile de trei stele, 875 lei în cazul hotelurilor de patru stele și 985 lei pentru all inclusive la unitățile de cinci stele.

În ceea ce privește sudul litoralului (stațiunile Costinești, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche), tarifele maximale pentru această ediție (un sejur de șase nopți de persoană) pornesc de la 159 de lei la un hotel de o stea, fără mic dejun și ajung la 469 lei la hotelurile de cinci stele, cu mic dejun inclus.

„De opt ani lansăm, în această perioadă, cele mai mici tarife de vacanță pentru litoralul românesc. Programul Litoralul pentru toți se află la cea de-a 16-a ediție, ca program tradițional în care patronatele hoteliere și cel al agențiilor de turism și-au dat mâna în vederea atragerii turiștilor în perioada de extrasezon pe litoralul românesc, în condițiile în care nicio altă destinație externă nu vine cu o ofertă atât de avantajoasă”, a declarat Corina Martin, președintele Asociației Litoral – Delta Dunării.

La rândul său, Dragoș Răducan, prim-vicepreședinte executiv al Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), afirmă că până în prezent s-au înscris în program 40 de hoteluri din stațiunile de pe litoral, care pun la dispoziție un număr de 4.584 de locuri pe serie. Aceste locuri vor fi vândute în peste 68 de agenții din toată țara.

Reprezentanții agențiilor de turism spun că tarifele indicate exprimă o recomandare maximală, valoarea acestora fiind stabilită de fiecare prestator în parte.

„Ne așteptăm la un număr de turiști mai mare în acest an, față de editiile anterioare. Agențiile de turism care participă la realizarea programului Litoralul pentru Toți au primit cereri pentru astfel de vacanțe cu mult timp înainte de lansarea acestuia. În plus, sperăm ca vremea să fie bună în cele șase săptămâni de program, astfel încât să reprezinte o atracție pentru cei care aleg să petreacă o săptămână pe litoral în extrasezon”, a spus Aurelian Marin, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
S-a dat ORDIN în Ungaria! Ungurii ne dau lecții
Efectul postului intermitent asupra metabolismului. Rezultatele testelor pe voluntari
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”