• Publicat:
Știri

A început programul ”Litoralul pentru toți”. Cât costă un pachet turistic în perioada 31 august – 11 octombrie

A început programul ”Litoralul pentru toți”. Cât costă un pachet turistic în perioada 31 august – 11 octombrie
Asociația Litoral-Delta Dunării (ALDD) și patronatele din turism au anunțat luni lansarea ediției de toamnă a programului "Litoralul pentru Toți", cu sejururi în extrasezon pe litoralul românesc pornind de la 205 lei de persoană pentru șase nopți de cazare.

Oficialii patronatelor din turism precizează că la această ediție sunt practicate aceleași tarife ca la ediția de primăvară. Programul se va desfășura în perioada 31 august-11 octombrie.

De exemplu, pentru zona Mamaia – Constanța – Eforie, tarifele maximale pentru un sejur de 6 nopți/persoană sunt de 205 lei la hotelurile de o stea, fără mic dejun, și de 235 lei / la un hotel de două stele, ajungând la 265 lei la unitățile de cazare de trei stele.

Pentru turiștii care aleg să stea la un hotel de două stele, varianta cu mic dejun, prețurile ajung la 315 lei de persoană, pentru șase nopți de cazare, și merg până la 425 lei la hotelurile de trei stele. Pentru un sejur de șase nopți cazare la un hotel de patru stele, cu mic dejun, prețul este de 485 lei, respectiv de 605 lei pentru hotelurile de cinci stele.

De asemenea, ca și la ediția precedentă, turiștii beneficiaza de o opțiune suplimentară, varianta All Inclusive, care asigură toate cele trei mese – servite în regim bufet, băuturi incluse, acces gratuit la locuri de joacă pentru copii, piscine, șezlonguri și umbrele pe plajă. Tarifele maximale pentru sejururi All Inclusive de cinci nopți de persoană ajung la 765 lei la hotelurile de trei stele, 875 lei în cazul hotelurilor de patru stele și 985 lei pentru all inclusive la unitățile de cinci stele.

În ceea ce privește sudul litoralului (stațiunile Costinești, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche), tarifele maximale pentru această ediție (un sejur de șase nopți de persoană) pornesc de la 159 de lei la un hotel de o stea, fără mic dejun și ajung la 469 lei la hotelurile de cinci stele, cu mic dejun inclus.

„De opt ani lansăm, în această perioadă, cele mai mici tarife de vacanță pentru litoralul românesc. Programul Litoralul pentru toți se află la cea de-a 16-a ediție, ca program tradițional în care patronatele hoteliere și cel al agențiilor de turism și-au dat mâna în vederea atragerii turiștilor în perioada de extrasezon pe litoralul românesc, în condițiile în care nicio altă destinație externă nu vine cu o ofertă atât de avantajoasă”, a declarat Corina Martin, președintele Asociației Litoral – Delta Dunării.

La rândul său, Dragoș Răducan, prim-vicepreședinte executiv al Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), afirmă că până în prezent s-au înscris în program 40 de hoteluri din stațiunile de pe litoral, care pun la dispoziție un număr de 4.584 de locuri pe serie. Aceste locuri vor fi vândute în peste 68 de agenții din toată țara.

Reprezentanții agențiilor de turism spun că tarifele indicate exprimă o recomandare maximală, valoarea acestora fiind stabilită de fiecare prestator în parte.

„Ne așteptăm la un număr de turiști mai mare în acest an, față de editiile anterioare. Agențiile de turism care participă la realizarea programului Litoralul pentru Toți au primit cereri pentru astfel de vacanțe cu mult timp înainte de lansarea acestuia. În plus, sperăm ca vremea să fie bună în cele șase săptămâni de program, astfel încât să reprezinte o atracție pentru cei care aleg să petreacă o săptămână pe litoral în extrasezon”, a spus Aurelian Marin, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism.

Inchide