A murit Roger Hunt, una dintre legendele echipei de fotbal FC Liverpool

A murit Roger Hunt, una dintre legendele echipei de fotbal FC Liverpool
A murit Roger Hunt, una dintre legendele echipei de fotbal FC Liverpool / Sursă FOTO: Captură - YouTube: Guardian Football
Publicat: 28/09/2021, 19:22

Fostul mare fotbalist Roger Hunt, care a jucat pe postul de atacant la echipa FC Liverpool și a fost campion mondial cu naționala Angliei la turneul final din 1966, a decedat la vârsta de 83 de ani, scrie presa engleză.

Anunțul morții fotbalistului a fost făcut de FC Liverpool, într-un comunicat oficial postat pe pagina oficială de Twitter.

„Plângem pentru moartea fostului jucător legendar Roger Hunt. Gândurile tuturor celor de la Liverpool Football Club sunt alături de familia și prietenii lui Roger în acest moment trist și dificil. Odihnește-te în pace, Sir Roger Hunt 1938 – 2021″, a fost mesajul postat de FC Liverpool.

„Câștigător de Cupă Mondială cu Anglia în 1966, Hunt s-a alăturat roșilor în 1958, la 20 de ani, de la o echipă de amatori vecină, Stockton Heath, și a petrecut 11 ani și jumătate plini de succes pe Anfield. Recordul său de 285 de goluri pentru roșii a stat în picioare până când Ian Rush l-a doborât în 1992. Totuși, în campionat nimeni nu a marcat mai multe goluri pentru Liverpool decât Hunt, cu 244″, a mai notat FC Liverpool.

Jurgen Klopp, după moartea lui Roger Hunt: „Este o veste cu adevărat tristă”

Actualul antrenor al lui Liverpool, Jurgen Klopp, a precizat: „Este o veste cu adevărat tristă, iar gândurile și dragostea noastră se îndreaptă către familia sa. Din păcate, se simte prea frecvent în acest moment când ne luăm rămas bun de la acești uriași ai clubului nostru. Roger Hunt este pe locul doi la importanță în istoria Liverpool FC, ceea ce este clar”.

Marele fotbalist a marcat pentru FC Liverpool 286 de goluri, câștigând cu această formație campionatul Angliei în 1964 şi 1966, Cupa Angliei (1965) şi de trei ori Community Shield (1964, 1965, 1966).

Hunt fost campion cu naționala Anglia în 1966, 4-2 după prelungiri cu Germania de Vest. La Cupa Mondială din 1966, Roger Hunt a jucat șase meciuri, marcând de trei ori.

În total, acesta a jucat de 34 de ori în tricoul Angliei, reușind 18 goluri.