A murit unul dintre cei mai cunoscuți designeri din lume: „Și-a trăit viața la maxim, a făcut totul din pasiune”

A murit unul dintre cei mai cunoscuți designeri din lume: „Și-a trăit viața la maxim, a făcut totul din pasiune”
A murit unul dintre cei mai cunoscuți designeri din lume: „Și-a trăit viața la maxim, a făcut totul din pasiune” / Foto: Captură YouTube.com
Publicat: 12/09/2020, 16:43

Sir Terence Conran, unul dintre cei mai cunoscuți designeri și restauratori din lume, a murit la 88 de ani.

Acesta „a avut o viață și o carieră extraordinară și a revoluționat modul în care trăim în Marea Britanie”, a declarat familia pionierului, potrivit Daily Star.

Cel mai influent restaurator din Marea Britanie

În 1964, Conran a deschis primul magazin Habitat în Chelsea, care s-a transformat apoi într-un lanț de bunuri și mobilă cu design contemporan.

Sir Terence a creat numeroase restaurante din Londra și în 2005 a fost desemnat cel mai influent restaurator din Marea Britanie.

Prin compania sa, Conran and Partners, acesta a realizat mobilă pentru Marks & Spencer, JC Penney, Content by Conran, Benchmark și The Conran Shop.

În urma acestuia rămân cinci copii. „Sir Terence și-a trăit viața la maxim și a susținut mereu că a făcut totul cu pasiune”, a transmis familia.

Un celebru designer italian, răpus de coronavirus

Producătorul italian de încălțăminte de lux Sergio Rossi (85 de ani) a murit după ce a fost internat cu coronavirus, a anunțat vineri primarul orașului din centrul țării unde designerul s-a născut, anunță Reuters, citată de Mediafax.

Italia a înregistrat mai multe decese cauzate de coronavirus decât oricare altă țară din lume, iar persoanele în vârstă au fost foarte afectate.

Rossi a murit joi în micul oraș San Mauro Pascoli din provincia Cesena, din centrul Italiei.

„El a fost printre fondatorii zonei ce produce încălțăminte de înaltă calitate din Forlì și Cesena, la mijlocul secolului XX”, a declarat Luciana Garbuglia, primarul din San Mauro Pascoli, unde Rossi s-a născut în 1935 și unde și-a fondat marca. Grupul francez de modă de lux Kering a preluat brandul în 1999. Acesta a trecut apoi în proprietatea fondului italian de investiții Investindustrial în 2015, când Rossi se retrasese deja.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult