A PARCAT pe ȘANSA DE SUPRAVIEȚUIRE a unui pacient. Un șofer blochează ACCESUL la heliportul Spitalului Județean Constanța

Publicat: 14/11/2018, 17:20
Actualizat: 19/11/2018, 12:42

Medicii de la Spitalul Județean Constanța au descoperit că accesul către heliport este blocat chiar când au ajuns să preia un pacient adus cu elicopterul SMURD. Un șofer își parcase mașina exact pe locul pe unde se face accesul tărgilor cu pacienți în stare gravă către heliportul spitalului. Cadrele medicale au fost nevoite să facă manevre riscante pentru sănătatea pacientului, mai precis să îl transporte în brațe.

Cazul a fost semnalat pe Facebook, unde fotografiile cu mașina parcată de șofer chiar pe locul pe unde se face accesul către heliport s-au viralizat.

Internauții s-au revoltat și au comentat nesimțirea șoferului pe pagina de Facebook „Parchez ca un bou”.

„În primul rând TOATE mașinile alea staționează pe spațiu verde care este interzis.. deci nu doar mashina aia este în ilegalitate… toate trebuiesc amendate… chestia cu semnul de interzis este fix zero în acest caz… nu este un trotuar…. că să zicem că trebuia lăsat 1m pietonal… este vb de blocarea unei căi de access… dar poate a greșit ELICOPTERUL că a aterizat acolo”, scrie Florin.

„Spart geamul, scoasă din viteză și împinsa. Dacă nu erau pompierii, o mutau cu camionul”, comentează un alt internaut.

Ulterior, conducerea unității medicale a identificat șoferul care a parcat autoturismul, fiind vorba despre un medic rezident.

De asemenea, reprezentanții spitalului au dispus, miercuri, montarea unor stâlpi cu indicatoare care să interzică parcarea în locul respectiv.

Heliportul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța a fost amenajat în 2011 de infanteriștii marini din cadrul Detașamentului de Ingineri Combatanți ai Black Sea Rotational Force – 11, aparținând Corpului Pușcașilor Marini ai SUA.

Beneficiarii sunt atât constănțenii și locuitorii județelor învecinate, cât și viitoarele generații de miliari care vor participa la exercițiul Black Sea Rotational Force, au anunțat la acel moment comandanții americani.

Pe platforma de aterizare, realizată de zece militari americani, pot ateriza atât elicopterele militare, cât și cele ale SMURD.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A intrat în presă accidental, după ce a câștigat un concurs la un post local de televiziune din Constanța, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase