Accident grav cu români, în Germania. Cel puțin nouă răniți. MAE, anunț important despre starea victimelor. UPDATE

Accident grav cu români, în Germania. Cel puțin nouă răniți. MAE, anunț important despre starea victimelor. UPDATE
Publicat: 20/12/2017, 19:45
Actualizat: 28/03/2019, 12:54

UPDATE 19.00: MAE: Victimele au fost externate, cu excepția șoferului

Ministerul Afacerilor Externe transmite că victimele din accidentul produs în sud-estul Germaniei au fost externate, cu excepția șoferului, o echipă din cadrul consulatului fiind la fața locului.

„O echipă mobilă din cadrul Consulatului General al României la Munchen s-a deplasat la fața locului pentru a acorda asistență consulară. Potrivit informațiilor comunicate de către autoritățile locale, accidentul s-a produs în apropierea localității Deggendorf, mai mulți pasageri fiind transportați, în regim de urgență, la cea mai apropiată unitate medicală”, transmite Ministerul de Externe, într-un răspuns remis agenției MEDIAFAX.

Sursa citată precizează că, în prezent, victimele sunt externate, cu excepția șoferului autocarului care beneficiază în continuare de îngrijiri medicale.

„Un alt autovehicul va prelua cetățenii români în vederea continuării călătoriei spre România. Oficiul consular menține legătura cu autoritățile locale și unitatea spitalicească, în vederea monitorizării evoluției stării de sănătate a șoferului”, transmite MAE.

Accidentul a avut loc miercuri la ora 12.40 (13.40, ora României), pe Autostrada A3, în zona Metten (Straubing, landul Bavaria), în sud-estul Germaniei.

Un autocar din România, în care erau 51 de persoane, a lovit din spate un camion, înmatriculat tot în România. Accidentul s-a produs în condiții de ceață densă, la formarea unei coloane de vehicule din cauza unor lucrări, informează publicațiile Wochenblatt și Deggendorfer Zeitung.

Potrivit unor surse citate de presa germană, nouă persoane din autocar au fost rănite în accident. Șoferul autocarului a fost scos cu greu din vehicul și este în stare gravă.

Autoritățile germane încearcă să afle cauzele producerii accidentului.