Accident în Constanța comis de un polițist care s-a urcat băut la volan. El și colegul său au ajuns de urgență la spital după ce au intrat cu mașina într-un copac

Accident în Constanța comis de un polițist care s-a urcat băut la volan. El și colegul său au ajuns de urgență la spital după ce au intrat cu mașina într-un copac
Polițiștii au fost sesizați prin apel la 112
Publicat: 09/09/2020, 09:42
Actualizat: 09/09/2020, 09:43

Doi polițiști de frontieră au fost răniți și au ajuns la spital după ce au intrat cu mașina într-un copac. Cel aflat la volan avea o alcoolemie de 0,50mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost deschis un dosar penal.

Accidentul a avut loc în noaptea de marți spre miercuri, într-o comună din județul Constanța. Victimele sunt poliţişti în cadrul PTF Cernavodă şi se aflau în timpul liber. Șoferul se afla băut la volan.

În noaptea de marţi spre miercuri, în jurul orei 02.00, un bărbat în vârstă de 30 de ani, aflându-se sub influenta băuturilor alcoolice (0,50mg/l alcool pur în aerul expirat) a condus un autoturism pe strada Prelungirii din localitatea Seimeni, iar la un moment dat a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a intrat în coliziune cu un copac de pe marginea drumului.

În urma accidentului rutier, au fost răniţi conducătorul auto şi pasagerul din dreapta, un bărbat de 21 de ani. Victimele au fost transportate la Spitalul Clinic Judeţean Constanţa pentru îngrijiri medicale”, a transmis Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa prin intermediul unui comunicat.

În cauză poliţiştii au deschis un dosar penal.

Ce riscă polițistul care a făcut accident în județul Constanța

Potrivit legislației din România, o alcolemie de până la 0,40 mg/ litru alcool pur în aerul expirat se sancţionează cu amendă de la 21 la 50 de puncte şi suspendarea permisului pentru 6 luni. Situația se schimbă atunci când şoferii sunt prinşi cu o îmbibaţie de alcool egală sau peste 0,40 g/l alcool pur în aerul expirat (minimum 0,80 g/l alcool pur în sânge). Fapta constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă penală.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase