Accidentul din Vrancea | S-a reluat traficul feroviar pe un fir al magistralei 500

Accidentul din Vrancea | S-a reluat traficul feroviar pe un fir al magistralei 500
Publicat: 02/12/2022, 19:08

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a informat, în legătură cu accidentul feroviar din Vrancea, că a fost reluat traficul feroviar de călători, pe intervalul de stații Gugești – Sihlea, pe firul I.

Începând cu ora 17.50 a fost reluat traficul feroviar de călători, pe intervalul de stații Gugești – Sihlea, pe firul I, a transmis Oana Brânzat, purtător de cuvânt al CFR SA.

Primul tren de călători care tranzitează această zonă este IR 1657, care circulă în relația București Nord – Bacău.

Echipele de intervenție ale SRCF Galați acționează în continuare în această zonă și pentru eliberarea firului II.

Reamintim faptul că traficul feroviar de călători a fost închis începând de ieri, 1 decembrie 2022, între Gugești și Sihlea, din cauza unui incident feroviar în care au fost implicate două trenuri private de marfă.

De asemenea, facem precizarea că pentru asigurarea continuității traficului feroviar de călători în aceste două zile, trenurile au circulat pe ruta deviată Mărășești – Tecuci – Barboși – Făurei – Buzău și retur.

Menționăm totodată faptul că, rezentanții SRCF GALAȚI au asigurat permanent suportul tehnic intervenției la fața locului și au acționat cu personal specializat, inclusiv în cursul nopții, astfel încât circulația trenurilor de calători să se reia în contiții normale și de siguranță pe ruta directă.

CFR SA adresează scuzele necesare călătorilor și îi asigură că personalul feroviar intervine în continuare în zona deraierii, cu utilaje de mare tonaj, astfel încât să redeschidem circulația, în condiții de siguranță și pe firul II.

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase