Achizițiile de la Poliția Locală București și organizarea unui examen, verificate de DNA. Reacția Gabrielei Firea

Achizițiile de la Poliția Locală București și organizarea unui examen, verificate de DNA. Reacția Gabrielei Firea
Publicat: 12/03/2018, 11:19

Consilierul municipal Ciprian Ciucu, ales pe listele PNL, a publicat, luni, pe pagina sa de Facebook, un document atribuit Direcției Naționale Anticorupție (DNA), prin care se arată că procurorii cer documente reprezentanților Poliției Locale București.

„Având în vedere cercetările care se efectuează în dosarul cu numărul de mai sus, vă solicităm să ne puneți la dispoziție , în copie conformă cu originalul, toate documentele pe care le dețineți în legătura cu procedura achiziției de către unitatea dumneavoastră, în cursul anului 2017, a unui lot de încălțăminte (pantofi), a unui număr de 30 de autoturisme Dacia Duster și a unei mașini de topit zăpada”, se arată în adresa publicată de consilierul liberal Cristian Ciucu.

Potrivit aceluiași document, DNA verifică și organizarea examenului pentru ocuparea funcției de director executiv în cadrul Direcției de Siguranță și Ordine Publică din cadrul Poliției.

„De asemenea, vă solicităm să ne înaintați, în copie conformă cu originalul, toate documentele pe care le dețineți , în legătură cu desfășurarea în anul 2017 a examenului de ocupare a funcției de director executiv în cadrul Direcției de Siguranță și Ordine Publică”, se mai arată în adresa publicată.

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a precizat, pentru agenția de presă MEDIAFAX, că Primăria Capitalei va pune la dispoziție toate ddocumentele solicitate.

„Ne-au cerut niște documente și noi le vom pune la dispoziție absolut tot ce vor. În Poliția Locală există anumiți băieți care au o culoare politică și vor să facă rău instituției. Probabil s-au apucat ei să facă plângeri. Acele achiziții ( mașinile Duster -n.r.) s-au făcut cu respectarea tuturor procedurilor. Vom vedea ce va dispune DNA”, a declarat, pentru agenția de presă MEDIAFAX, Aurelian Bădulescu.

Firea:Nu am ce să ascund și nu acopăr pe nimeni

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat luni, că nu a fost informată de verificările dispuse de DNA la Poliția Locală București, verificări anunțate de consilierul PNL Ciprian Ciucu, dar că nu are nimic de ascuns și nu acoperă pe nimeni.

„Foarte interesant este faptul că eu am aflat azi dimineață de la postarea unui consilier PNL pentru că cu asta se ocupă de fapt opoziția în Consiliul General. Nu am știut pentru că probabil această adresă a DNA-ului a fost trimisă direct la Poliția Locală, m-am informat și eu înainte să vin, a fost transmisă miercurea trecută, pe 7 martie, probabil toți am fost ocupați cu ziua de 8 martie pentru mame și nu am fost informată. Foarte interesant că acest document de la Poliția Locală a ajuns la un consilier general PNL, care, așa cum știți, și PNL și USR în CGMB se opun tuturor proiectelor benefice pentru București, au votat inclusiv împotriva Spitalului Metropolitan, în schimb se ocupă cu delațiuni, cu plângeri, cu sesizări”, a declarat, luni, Gabriela Firea.

Edilul a precizat că instituția pe care o conduce primește săptămânal cel puțin două adrese, fie din partea DNA, fie a altor instituții care cu ocupă cu anchetarea diverselor situații, fiind vorba de zeci de astfel de adrese într-un termen de un an și jumătate de mandat.

„Noi am răspuns mereu prompt. Este vorba despre precizări care ni se solicită pentru contracte încheiate acum 10 ani, 8-9 ani și de pe timpul nostru, deci nu a venit acum că a anunțat domnul Ciucu de la PNL că a venit în sfârșit DNA la Primăria Capitalei. Chiar săptămâna trecută a venit de la DNA Ploiești o adresă în care ni se solicitau detalii și toate documentele în copie conform cu originalul pentru o achiziție de acum 4-5 ani de niște materiale sportive, niște îmbrăcăminte care ar fi fost achiziționate de la o companie de la Ploiești care ar fi avut ceva legătură domnul Ghiță. Le-am spus tuturor colegilor să respecte sută la sută legislația, să răspundă prompt solicitărilor. Nu am ce să ascund și nu acopăr pe nimeni”, a mai spus primarul general al Capitalei.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
FOTO. Cea mai sexy atletă face avere din pozele cu ea! Din banii pe care...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Cu 10 lei poți să trăiești cu ochii tăi o călătorie splendidă în trecut. Istoria...
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Meteorologii anunţă o "schimbare majoră" a vremii. Vom avea fenomene extreme în ţară toată săptămâna
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
Toți proprietarii de apartamente cu DOUĂ CAMERE au fost avertizați. Anunțul venit marți, 7 MAI
România, marcată de ploi abundente. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Satelitul care a orbitat Pământul nedetectat timp de 25 de ani