Actorii nu vor purta mască de protecție în timpul spectacolelor. Marian Râlea a explicat motivul. “E un pericol, dar meseria noastră…”

Redactor:
Răzvan Scarlat
Actorii nu vor purta mască de protecție în timpul spectacolelor. Marian Râlea a explicat motivul. “E un pericol, dar meseria noastră…”
Actorii nu vor purta mască de protecție în timpul spectacolelor. Marian Râlea a explicat motivul. “E un pericol, dar meseria noastră...”

De la 1 septembrie, s-au redeschis teatrele, spre marea satisfacție a actorilor, care au șomat din luna martie, de când a început pandemia în România. Fiind spațiu închis, toți cei prezenți în interior ar trebui să porte mască de protecție. Artiștii, însă, refuză. Marian Râlea a explicat motivul.

Maria Râlea este conștient că actorii se expun la pericol nepurtând mască de protecție în timpul spectacolelor, dar susține că el și colegii săi nu-și pot face corespunzător meseria dacă au fața acoperită.

E un pericol şi pentru actori şi pentru spectatori această nepurtare a măştii, dar meseria noastră nu se poate face decât cu faţa noastră, cu vorbele noastre, cu ochii noştri. Nu cred că putem să jucăm cu mască medicinală. Dacă ar fi vorba de o mască de teatru, da, există acest efort pentru crearea unui personaj, dar altfel e ca şi cum am fi cu toţii medici„, a declarat Marian Râlea, potrivit Agerpres.

Marian Râlea: “Există o teamă de boală!”

În continuare, Maria Râlea a recunoscut că actorii se tem să nu se infecteze cu coronavirus, mai ales că, de câteva săptămâni, a explodat numărul de cazuri noi de îmbolnăviri. Artistul a mai adăugat că spectacolele cu puțini spectatori sunt deosebit de frustrante pentru cei care sunt pe scenă.

Există o teamă, dar există o teamă de boală în general, nu doar de o anumită boală. Sigur, în cazul acesta, a ceea ce am trăit până acum, e o teamă. Chiar dacă unii bravează şi spun că nu există sau că nu există virusul, există această teamă permanentă că te poţi îmbolnăvi, dar atâta timp cât credem în destinul fiecăruia dintre noi, trebuie să facem în aşa fel încât nici noi, dar mai ales publicul, să nu se îmbolnăvească. Vă daţi seama că, dacă s-ar auzi că într-o sală de spectacole s-a îmbolnăvit un spectator, cred că s-ar închide sala şi publicul nu ar mai veni mult timp. Și așa este frustrant pentru noi să vedem puțini spectatori în sală„, a mai spus actorul.

Ce a păţit în ultimele zile din viaţă fratele lui Florin Salam! S-a stins în...
FOTO. Imagini incendiare cu Mirela Vaida de acum 15 ani! Atunci nu era vedetă şi...
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiția care a șocat întreaga lume
Calendar Ortodox 26 septembrie 2020. Trebuie să spui „La mulți ani”. Cruce neagră azi
FOTO. Daniela Crudu, într-o lenjerie intimă sumară! Fanii au lăudat trupul care se vedea complet
De ce nu votează Raed Arafat la alegerile locale 2020. Puțini ar fi bănuit că...
Baronii PSD care îşi joacă ultima carte la alegerile locale de duminică
Se întâmplă în România. Zilieri angajați să culeagă cânepa de pe o plantație de șase...
Ce a păţit în ultimele zile din viaţă fratele lui Florin Salam! S-a stins în...
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiția care a șocat întreaga lume
Descoperire de PROPORȚII! Au reconstruit fața unei MUMII și au răsturnat tot ce știam despre...
Apel disperat din Italia! Moaștele papei Ioan Paul al II-lea au fost furate. Polițiștii sunt...
Arafat a făcut ANUNȚUL ȘOC! Ce se va întâmpla iarna asta în România
Poți face infarct de la prea multă bucurie? 5 cauze mai puţin cunoscute ale infarctului...
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
„Elveţia României”: locurile unde se află cele mai frumoase şase sate din România pe care...
Inchide