Actrița Elena Țuțulan, dată afară din casă de către fata ei. Ce spune Primăria Capitalei

Actrița Elena Țuțulan, dată afară din casă de către fata ei. Ce spune Primăria Capitalei
Publicat: 27/05/2013, 21:08
Actualizat: 27/05/2013, 21:08

Actrița Elena Țuțulan este evacuată din casă în baza unei hotărâri judecătorești care i-a dat câștig de cauză fiicei ei, se arată într-un răspuns al Primăriei Capitalei remis gândul.

Elena Țuțulan (62 ani), actriță a Teatrului Nottara de aproape patru decenii, trebuie să părăsească apartamentul situat în sectorul 1 al Capitalei, în care stă de 22 de ani, după moartea fostului soț, pe care l-a cumpărat în urmă cu nouă ani.

„La nivelul anului 1990, apartamentul era ocupat de domnul Barliba( actualmente decedat) în baza unui contract de închiriere încheiat cu S.C Romvial S.A, în calitate de titular, împreună cu soția Țuțulan Elena și fiica acestora Barliba Cristina Elena. După ce Barliba Cristina Elena, fiica doamnei Țuțulan Elena, a împlinit vârsta de 18 ani, aceasta a solicitat prin instanță reintegrarea în apartament și partajarea acestuia, iar în baza deciziei Curții de Apel București, în anul 2001, au fost încheiate prin S.C Romvial S.A contractele de închiriere nr. 56452/01.09.2001 cu Marian-Șchiopu Cristina Elena( fostă Barliba) , respectiv nr 56452bis /21.11.2001cu Tutulan Elena”, precizează Primăria Capitalei.

Ulterior, apartamentul fiind construit din fondurile statului, a fost vândut în baza Legii 61/1990 de către S.C Romvial către fiica actriței, conform contractului de vânzare -cumpărare nr. 13/61/2002, și către Elena Țuțulan prin contractul de vânzare-cumpărare nr 123/61/26.01.2004 ca și cote părți pentru fiecare.

„Ulterior, Țuțulan Elena a solicitat instanței ieșirea din indiviziune cu fiica ei. Marian Șchiopu Cristina Elena (fostă Barliba) a făcut o acțiune reconvențională având la bază faptul că, la data cumpărării de către mama ei a apartamentului, exista o sentință de evacuare și reziliere a contractului de închiriere făcută de asociația de proprietari pentru neplata cotelor de întreținere aferente doamnei Țuțulan Elena”, se mai arată în răspunsul Primăriei.

În acest context, fiica actriței a câștigat conform sentinței civile definitive și irevocabile nr 4568/20.03.2009 emisă de Judecătoria Sectorului 1 prin care s-a constatat nulitatea absolută a Contractului de Vânzare Cumpărare nr. 123/61/26.01.2004, încheiat între S.C ROMVIAL și Elena Țutulan. Contractul încheiat între S.C Romvial S.A și Marian Șchiopu Cristina Elena( fostă Barliba), nr 13/61/2002 a rămas valabil.

„Ca urmare a anulării de către instanță a contractului de vânzare-cumpărare nr.123/26.01.2004, S.C ROMVIAL S.A a promovat o acțiune de evacuare pentru lipsa titlului de proprietate a doamnei Țuțulan Elena , acțiune câștigată conform sentinței nr 12837/2012. Pentru punerea în aplicare a acestei decizii a instanței judecătorești a fost instituit dosarul de executare nr 55/2012 ,încuviințat biroului de executori judecătorești”, se precizeză în încheiere.

SC RomVial, societate aflată în subordinea Primăriei Capitalei, i-a dat termen o lună să părăsească cele două camere dintr-un apartament cu trei camere pe care le-a cumpărat în ianuarie 2004, împreună cu fiul ei, Radu Țuțulan, prin contractul cu numărul 123/2004. SC Romvial se bazează pe decizia 2239/299/2012 dată de Judecătoria Sectorului 1 în data de 6 iulie 2012.

Deși decizia instanței putea fi atacată cu recurs în termen de 15 zile, actrița afirmă că nu a primit nicio înștiințare în acest fel și că a cumpărat apartamentul legal.

„În apartamentul în care stau, o cameră a cumpărat fata mea în anul 2001, iar în 2004 eu am cumpărat celelalte două camere. În 25 aprilie 2013, Rom Vial cu un executor judecătoresc mi-au dat termen să părăsesc locuința. Dacă eram mai slabă de inimă, puteam face infarct”, a declarat actrița pentru gândul.

Vezi aici declarația actriței!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
S-a stins marele artist al țării. A murit chiar în Sâmbăta Mare. Drum lin!
Legenda Iepurașului de Paști - o tradiție prezentată de un teolog creștin!
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Oamenii de știință vor să construiască „Zidul Morții” pe Lună