Acuzații de mușamalizare în cazul femeii decedate după 16 ore din Constanța

Acuzații de mușamalizare în cazul femeii decedate după 16 ore din Constanța
Publicat: 06/02/2020, 09:12

Poliția Constanța a deschis un dosar penal iar reprezentanții Spitalului Județean Constanța au început o anchetă internă după ce o femeie a murit sâmbătă la urgențe.

Cu toate acestea, Constantin Popa, fiul femeii, acuză cadrele medicale că timp de 16 ore nu s-au îngrijit așa cum trebuie de mama sa, iar acum îi este teamă că se încearcă mușamalizarea cazului:

„Se încearcă mușamalizarea cazului. Din nefericire, lângă mama mea, acolo unde este casa mortuară, este un caz identic. Familia nu a fost atât de puternică să meargă mai departe. Tot așa: dat mortul fără explicații, fără să se facă nimic, fără doctori, identic. Este o chestie împământenită deja aici la Constanța. Este un stat în stat. Este un directorat politic. Foarte mulți dintre ei sunt băgați pe pile. Cunosc foarte mult personal medical din spital. Am cerut scoaterea camerelor de supraveghere, a fost poliția ieri (marți – n.r.), a fost șeful IPJ Constanța la spital, personal. Șeful de la Serviciul de Medicină Legală a fost la fel, personal, a asistat la autopsie. Sper să nu se facă un pact de neagresiune între organele statului și să își urmeze calea legală, creștinească și morală de investigații”, a declarat pentru MEDIAFAX Constantin Popa.

Acesta spune că îi este teamă să nu fie înlocuite documentele din spital.

„Poliția a luat camerele de supraveghere dar am speranța să nu fie înlocuite documentele. Le-am spus că voi face expertiză grafologică și voi cere ca tot personalul medical care a fost în noaptea aia să dea declarații, de la asistentă, până la ultimul medic. Vreau să găsim vinovații și voi merge până la capăt. Nu este doar o atitudine de moment. Am cerut toată documentația. La morgă au apărut 21 de pagini de documente. 21! Când am fost la spital, când am tras cu ochiul la urgență, erau vreo două-trei. Deci vă dați seama cât au completat între timp. Erau aranjate, aliniate, capsate”, a mai adăugat Constantin Popa.

De asemenea, bărbatul a povestit că rezultatul autopsiei a arătat că mama sa a murit de la o apă la plămâni și că situația putea fi ușor evitată dacă ar fi intervenit la timp cadrele medicale.

„Rezultatul autopsiei a arătat clar pneumopatie. Situația este clară, avea apă la plămâni, care a favorizat o disfuncție cardiacă, care a dus la deces. A dus la o imposibilitate de a mai respira. Apa la plămâni putea fi scoasă. Era o banală incizie care se putea face și era salvată, dacă avea cine să facă asta, dacă erau medici care să fie prezenți”, a declarat pentru MEDIAFAX Constantin Popa.

Fiul femeii decedate îi acuză și pe șefii spitalului de minciună, după ce aceștia au declarat într-o conferință de presă că femeia a fost ținută sub supraveghere pe o targă.

„Începând cu ora 19.00, când am ajuns eu acolo cel puțin, mama mea a stat într-un scaun cu rotile. Și ar putea să infirme asta punând camerele de supraveghere. Da, domnule, uitați-vă, a stat întinsă pe o targă, așa cum spunem noi. Dar ei mint cu nerușinare. Ei deținând camerele, puteau să le arate și să spună că eu mint. Dar ei acoperă și pun un capac asupra acestui caz cu minciuni una după alta. A doua problemă: spun că a fost băgată în cod roșu. Păi este adevărat că a fost băgată în cod roșu, dar a fost băgată în cod roșu când a murit, la resuscitare”, a mai declarat fiul femeii decedate.

Bărbatul îi acuză pe medici că nu s-au îngrijit de mama sa cât timp aceasta a stat în sala de urgențe, nici în momentul în care a ajuns, la 7 dimineața, și nici măcar spre seară, când starea femeii s-a agravat.

„Eu am stat lângă ea, acolo. Nimeni nu o băga în seamă. I-a căzut senzorul de la mână. Dacă cod roșu înseamnă o asistentă căreia îi spui că i-a căzut senzorul de la mână, că respiră greu și să trimită chirurgul și nu te bagă în seamă, și dă din umeri, și pleacă mai departe, dacă asta înseamnă cod roșu, îmi pare rău că codurile roșii sunt chiar atât de banale. Deci ea a fost băgată în cod roșu doar la camera de resuscitare. Asta trebuia să puncteze cu subiect și predicat domnii directori”, a conchis Constantin Popa.

O femeie de 70 de ani, din Constanța, a murit, sâmbătă, după ce a fost lăsată să aștepte 16 ore pe un scaun, pe holul Urgenței de la Spitalul Județean. Familia bătrânei a depus plângere la Poliție și a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Medicii au spus, marți, despre femeia decedată că a fost consultată de mai multe ori și era stabilă. Computerul tomograf însă a fost făcut la 7 ore de când s-a cerut, pentru că erau foarte multe urgențe grave la spital.

Spitalul Județean Constanța a făcut subiectul mai multor scandaluri la finalul anului trecut, după ce un pacient internat a murit în curtea unității medicale, după o criză de tuse, urmată de o hemoragie, iar un militar de 36 de ani a murit în urma unui stop cardiac, după ce a fost plimbat de mai multe ori între Spitalul Județean și Spitalul de Boli Infecțioase, fiind suspect de hepatită.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
China și SUA ar trebui să fie parteneri, a declarat Xi Jinping