Acuzații grave la un spital din Alba Iulia. Un bebeluș a murit la două zile după naștere, după ce medicul a refuzat să-i facă operație de cezariană mamei, în lipsa testului Covid

Acuzații grave la un spital din Alba Iulia. Un bebeluș a murit la două zile după naștere, după ce medicul a refuzat să-i facă operație de cezariană mamei, în lipsa testului Covid
Publicat: 17/08/2020, 07:34
Actualizat: 06/04/2021, 16:59

Familia unui bebeluș, care a murit la două zile după naștere, îl acuză pe medicul care s-a ocupat de mamă că nu a operat-o la timp de cezariană, în așteptarea testului Covid. Membrii familiei sunt hotărâți să-l dea pe doctorul de la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia în judecată pentru malpraxis. 

Familia îl acuză pe medic că a refuzat să o opereze de cezariană pe femeie în timp util, izolând-o în așteptarea testului Covid. Într-un final femeia a fost operată înainte de venirea rezultatului, la intervenția unui coleg care a observat starea în care se afla gravida și a atras atenția că există posibilitatea ca femeia să moară.

Femeia de 42 de ani, din comuna Mogoş, se afla la prima sarcină şi a fost adusă la Spitalul Judeţean de Urgenţe Alba joi noaptea. Sarcina a decurs normal, fără nicio problemă, dar a fost ţinută în spital, în travaliu până a doua zi dimineaţa. Familia declară că medicul a refuzat să-i facă operaţia de cezariană, sub pretextul așteptării rezultatului testului Covid.
Femeia a declarat că a fost operată vineri, înainte de a afla dacă are coronavirus sau nu, pentru că un alt coleg a intervenit, spunând că există riscul ca mama să decedeze. 

După naştere, bebelușul a fost transportat de urgenţă, cu elicopterul, la Oradea, unde a murit pe parcursul zilei de duminică.

Reacția Spitalulului Județean de Urgență Alba Iulia

De cealaltă parte, reprezentanții Spitalulului Județean de Urgență Alba Iulia spun că femeia a fost monitorizată pentru sarcină normală, dar când starea fătului s-a agravat, s-a intervenit pentru cezariană.

„Naşterea a avut loc vineri, prin operaţie cezariană de urgenţă, nou născutul primind scorul Apgar de 2 a fost transferat de urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea la secţia Neonatologie, cu elicopterul, deoarece la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu şi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş nu au fost locuri disponibile. Operaţia de cezariană s-a făcut de urgenţă, înainte de a primi rezultatul testului COVID, cu precauţiunile necesare. Mama este în Alba Iulia, rezultatul testului COVID fiind negativ. Femeia însărcinată a venit cu membrane rupte, a fost monitorizată pentru naştere normală, dar când starea fătului s-a agravat, s-a intervenit prin cezariană”, au declarat reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţe Alba, potrivit Adevărul.