Adidas nu îi va prelungi contractul lui Ilie Năstase. Acordul era semnat în 1972: „Așa i-au făcut și lui Messi”

Adidas nu îi va prelungi contractul lui Ilie Năstase. Acordul era semnat în 1972: „Așa i-au făcut și lui Messi”
Adidas nu îi va prelungi contractul lui Ilie Năstase / Sursă Foto: Mediafax Foto
Publicat: 23/09/2021, 23:04

Ilie Năstase a dezvăluit că nu mai are contract cu Adidas, iar firma germană de echipament sportiv nu i-l va mai prelungi. Acordul fusese semnat în 1972, înainte ca „Nasty” să devină primul număr 1 mondial din istoria ATP, el fiind de altfel unul dintre primii jucători de tenis care au fost sponsorizați de gigantul de echipament sportiv, relatează GSP.ro.

„Nu mai am contract cu Adidas. Dacă o sa fac ceva, o să fac numai cu numele meu, fără o firmă de echipament”, a declarat Ilie Năstase pentru Telekom Sport.

În 1972, Adidas îl sponsoriza cu 100.000 de dolari pe an. Firma germană avea să suspende înțelegerea în 2017, în urma comentariilor pe care le-a făcut Ilie Năstase despre copilul Serenei Williams: „Să vedem ce culoare va avea. Ciocolată cu lapte?”.

„Ei sunt solidari în astfel de situaţii. Aşa i-au făcut şi lui Messi, când a avut problemele cu taxele. Nu au dat în presă, dar am auzit că aşa a fost”, a mai spus Ilie Năstase pentru Telekom Sport.

Pe baza contractului, de-a lungul vremii au fost realizate mai multe produse Adidas cu numele sau cu imaginea lui Ilie Năstase.