Adina Florea NU ȘTIE diferența între INDEPENDENȚA procurorului și SUBORDONAREA ierarhică. Ce relevă motivarea avizului NEGATIV al CSM

Adina Florea NU ȘTIE diferența între INDEPENDENȚA procurorului și SUBORDONAREA ierarhică. Ce relevă motivarea avizului NEGATIV al CSM
Secția pentru Procurori a CSM a motivat avizul negativ dat în cazul Adinei Florea la șefia DNA, precizând că aceasta nu știe diferența dintre principiul independenței procurorului și cel al subordonării ierarhice și că are o rezistență scăzută la stres, o capacitate de analiză și de sinteză redusă.

„Secția pentru procurori reține că aceasta nu a demonstrat o conștientizare adecvată a diferenței și interdependenței dintre principiul independenței procurorului și cel al subordonării ierarhice, aspect deosebit de important, mai ales în contextul exercitării unei funcții de conducere în cadrul Ministerului Public”, se arată în motivarea avizului negativ dat de Secția pentru Procurori a CSM în cazul Adinei Florea, intrată în posesia MEDIAFAX.

Procurorii CSM susțin, referitor la declarația „Eu nu am fost niciodată un procuror independent, lucrez în Ministerul Public” făcută de Adina Florea în cadrul interviului, că se remarcă existența unei confuzii evidente referitoare la noțiunea de independență, „împrejurare de neconceput într­-un astfel de cadru”.

„Confuzia doamnei procuror este cu atât mai gravă cu cât denotă o atitudine ideatică submisivă, care nu este congruentă cu calitățile necesare persoanei ce va deține cea mai înaltă funcție de la nivelul Direcției Naționale Anticorupție. Secția pentru procurori apreciază că la nivelul întregului sistem, și cu atât mai mult la nivelul Direcției Naționale Anticorupție, este necesar a se asigura ocuparea funcțiilor de conducere de către persoane care să reprezinte o garanție a independenței și imparțialității înfăptuirii justiției. Or, transmiterea unui mesaj public ce denotă existența unor factori externi cu posibile influențe decizionale, poate genera un impact negativ asupra încrederii în justiție. Deși, aparent, doamna procuror a dorit să se refere la subordonarea ierarhică, Secția apreciază că formularea neinspirată nu poate fi interpretată drept o simplă eroare”, arată Secția pentru Procurori a CSM.

În ceea ce privește aptitudinile manageriale necesare funcției pentru care Adina Florea candidează, procurorii CSM au remarcat, cu ocazia interviului, o rezistență scăzută la stres, o capacitate de analiză și de sinteză redusă, precum și anumite sincope în raportarea sa la anumite valori, precum onestitatea și imparțialitatea.

„Astfel, doamna procuror nu a dat un răspuns susținut de o argumentare concisă, coerentă și corectă din punct de vedere al logicii juridice cu privire la Protocolul încheiat între Ministerul Public și Serviciul Român de Informații în decembrie 2016, afirmând, pe de-o parte, că acesta adaugă la lege, prin crearea unor echipe mixte care exced cadrului procesual legal, conținând o metodologie de lucru pe baza căreia s-a creat posibilitatea reală și concretă să se poată delega de către procurori activități unor reprezentanți ai altor structuri decât structurile de poliție judiciară, iar, pe de altă parte, susținând că nu a cunoscut conținutul acestui protocol până nu a devenit public și nici vreun procuror care să fi delegat asemenea atribuții”, potrivit sursei citate.

Procurorii din CSM au fost nemulțumiți și de dezinteresul arătat de Adina Florea, când aceasta a declarat că s-a mulțumit să ia la cunoștință exclusiv de adresa de înaintare a protocolului, nu și de conținutul acestuia, acest lucru dovedind, în percepția Secției, „superficialitate în exercitarea atribuțiilor specifice”.

„De asemenea, doamna procuror Florea Adina nu a fost în măsură să ofere un răspuns punctual privitor la impactul pe care il va avea asupra activității Direcției Naționale Anticorupție înființarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție și o eventuală dezincriminare a unor infracțiuni cu subiect calificat, instrumentate în prezent de Direcția Națională Anticorupție, dovedind că nu are capacitatea de a dezvolta soluții noi”, mai arată procurorii Consiliului, care o acuză pe Adina Florea și că nu este familiarizară cu modul în care se desfășoară activitatea în cadrul DNA.

„Tot astfel, extragerea practicii prioritizării anchetelor penale, exclusiv din semnalele publice, fără a putea identifica elemente obiectivate faptic, care să-i fundamenteze reținerea acestei vulnerabilități, pune la îndoială capacitatea candidatei de a identifica punctele slabe din activitatea instituțională, premisă esențială pentru asumarea unor obiective corespunzătoare”, potrivit sursei citate.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat, vineri dimineață, că ministerul Justiției a primit de la CSM avizul privind desemnarea Adinei Florea în funcția de procuror-șef DNA, precizând că acesta va fi analizat luni, apoi va fi luată o decizie. Anterior, Tudorel Toader anunța însă că va înainta președintelui propunerea de numire a Adinei Florea la DNA, indiferent de avizul CSM.

Tragedie uriașă în showbiz! Vedeta a fost găsită moartă în casă! S-a sinucis
FOTO. Loredana Groza, dezbrăcată total în aşternuturi! Şi-a lăsat sânii la vedere şi fanii au...
Dana Budeanu, spectacol total dupa infrangerea Gabrielei Firea: SARACILOR! Continuarea e halucinanta
Live video Dinamo – UTA Arad Scor. Sigurul site care transmite live meciul
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
EXCLUSIV. Bărbatul celebru de pe lista neagră a SPP-ului. Ce se întâmplă cu el la...
Rezultate parţiale BEC de la ALEGERI LOCALE 2020 | Primăria Sectorului 1 se joacă la...
Secția de votare cu prezență de 0% la urne
Tragedie uriașă în showbiz! Vedeta a fost găsită moartă în casă! S-a sinucis
Dana Budeanu, spectacol total dupa infrangerea Gabrielei Firea: SARACILOR! Continuarea e halucinanta
În timpul unei SCUFUNDĂRI, o tânără a făcut o descoperire ȘOCANTĂ pe fundul mării. „Cum...
Pandele a rupt tăcerea! Calvarul prin care a trecut soția lui în ultimele luni. Nimeni...
Live video Hermannstadt – Botoșani Live SCORE. Gol spectaculos
Ultima oră: Nicușor Dan, procente în scădere. Mai are vreo șansă Firea?
Un bărbat a decis să mănânce numai cartofi timp de un an. Ce s-a întâmplat...
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Povestea „ultimului dictator din Europa”. Şi cine sunt „minigarhii” care îl ajută să facă miliarde...
Inchide