ADMITERE FACULTATE 2014. Mii de locuri au rămas neocupate în cele mai importante universități din țară

ADMITERE FACULTATE 2014. Mii de locuri au rămas neocupate în cele mai importante universități din țară
Publicat: 06/08/2014, 20:09
Actualizat: 21/10/2014, 20:24

La Universitatea Politehnica București mai sunt 1.600 de locuri neocupate, dintre care 700 sunt la buget. Potrivit site-ului universității, cele mai multe locuri disponibile sunt la facultățile: Știința și Ingineria Materialelor – 206 locuri libere, dintre care155 la buget; Energetica – 191 locuri libere, dintre care 95 la buget; Inginerie în Limbi Străine – 178 locuri libere, dintre care 117 la buget; Chimie Aplicată și Știința Materialelor – 164 de locuri libere, dintre care 68 la buget; Ingineria Sistemelor Biotehnice – 156 locuri libere, dintre 115 la buget; Științe Aplicate – 131 locuri libere, dintre care 31 la buget; Ingineria și Managementul Sistemelor Tehnologice – 121 locuri libere, dintre care 71 la buget, Transporturi – 104 locuri libere dintre care 51 la buget; Inginerie Aerospațială – 41 de locuri libere, dintre care 2 la buget.

La Academia de Studii Economice București, mai sunt în total – buget și taxă – aproximativ 300 de locuri disponibile . Cele mai multe locuri sunt la facultățile: Contabilitate și Informatică de Gestiune în limba engleză – 24 de locuri disponibile la buget si 74 de locuri disponibile la cu taxa, Administrarea Afacerilor în Limbi Străine (engleză, franceză și germană) au rămas neocupate 60 de locuri la forma de învățământ cu taxă, Administrarea Afacerilor si Management Public – 120 de locuri la cu taxa disponibile pentru sesiunea din toamna.

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a rămas cu 130 de locuri bugetate și 1.065 de locuri cu taxă, care vor fi scoase la concurs în luna septembrie. Potrivit site-ului universității, cele mai multe locuri fără taxă sunt la Facultatea de Științe Socio-Umane – 50. La Facultatea de Litere și Arte mai sunt 30 de locuri, la Facultatea de Științe -22, la Facultatea de Drept -17, la Facultatea de Teologie -8, la Facultatea de Inginerie -2 și cea de Științe Economice -1.

La Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași au rămas libere 80 de locuri la buget, cele mai multe la facultățile de Fizică 41 și de Biologie 22 – specializarea Știința Mediului.

La Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, au mai rămas 600 de locuri libere la buget pentru sesiunea de toamnă, dintre care 60 pentru romi și 17 pentru studenții din Republica Moldova. Cele mai multe locuri rămase libere sunt la facultățile Geografie: 410, dintre care 70 la buget, Științe Economice și Gestiunea Afacerilor – 634 locuri, dintre care 34 la buget, Științe Politice, Administrative și ale Comunicării – 461 locuri, dinte care 60 la buget, Matematică și Informatică – 439 dintre care 6 la buget.

La Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, au mai rămas neocupate 300 de locuri, dintre care 150 la Facultatea de Construcții.

La Universitatea Dunărea de Jos din Galați, cele mai multe locuri libere au rămas la Inginerie – 104 și la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor-33.

La Universitatea de Petrol și Gaze din Ploiești, cele mai multe locuri libere la buget au rămas la Facultatea de Științe Economce -354. La Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică au rămas libere 2 la buget și 71 locuri cu taxă, la Facultatea de Tehnologia Petrolului și Petrochimie – 52 de locuri cu taxă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Euro falși în toată Europa. Banii care au fost falsificați: Nu trebuie să fii expert
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Zeci de experţi în Inteligenţă Artificială de la Google, recrutați de Apple