ADMITERE FACULTATE 2015. Lista locurilor libere la universități pentru admiterea din toamnă

ADMITERE FACULTATE 2015. Lista locurilor libere la  universități pentru admiterea din toamnă
Publicat: 12/08/2015, 17:34
Actualizat: 05/07/2016, 20:47

La începutul lunii sptembrie are loc o a doua sesiune de admitere la universitățile de stat din România. Locurile bugettae de stat sunt, însă, foarte puține. Doar la Timișoara mai există 3.300 de locuri neocupate la cele patru universități de stat.

Gândul vă prezintă mai jos situația locurilor la admitere în sesiunea din toamnă în câteva dintre centrele universitare importante ale țării:

CLUJ-NAPOCA. După admiterea din vară, peste 500 de locuri bugetate la nivel de licență au rămas libere la patru universități din Cluj-Napoca, pentru ocuparea acestora urmând să se organizeze o nouă sesiune de admitere, în septembrie.

Reprezentanții Universității „Babeș-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca arată că, după prima sesiune de admitere, din luna iulie, la UBB au rămas disponibile 417 locuri bugetate la nivel de licență, cu 217 mai puține decât în aceiași sesiune de admitere de anul trecut.

Astfel, la Facultatea de Matematică și Informatică mai sunt două locuri bugetate, la Psihologie patru, la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor și la Teatru – câte cinci locuri bugetate. Din totalul de 60 de locuri bugetate special alocate candidaților de etnie romă, au fost ocupate doar 22. De asemenea, au rămas disponibile șase locuri bugetate pentru candidații din Republica Moldova.

Tot la Cluj, la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) au rămas disponibile doar șapte locuri bugetate dintre cele alocate romilor, restul locurilor de la buget fiind ocupate după prima sesiune de admitere.

La Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) au rămas neocupate, după sesiunea din iulie, 100 de locuri bugetate, la care se adaugă un loc pentru romi. Astfel, absolvenții de liceu se pot înscrie pentru a doua sesiune, care va avea loc între 7 și 18 septembrie, pentru a ocupa locuri libere la Facultatea de Agricultură – 23 de locuri, Horticultură – 28, Zootehnie – 46 și Medicină Veterinară – 3.

La Universitatea de Arte și Design (UAD) au rămas neocupate, după sesiunea din iulie, patru locuri bugetate, la specializarea Istoria și Teoria Artei, care vor fi scoase la concurs în septembrie.

La Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, toate locurile bugetate au fost ocupate în prima sesiune de admitere.

TIMIȘOARA. Peste 3.300 de locuri au rămas neocupate la cele patru universități de stat din Timișoara după prima sesiune de admitere, cele mai multe fiind la Universitatea de Vest.

Universitatea de Vest din Timișoara va organiza o sesiune de admitere și în toamnă, în condițiile în care după prima sesiune de admitere au rămas neocupate 170 de locuri bugetate și 2.200 de locuri cu taxă. Potrivit reprezentanților universității, cele mai multe locuri bugetate disponibile la Universitatea de Vest din Timișoara, dintre care cele mai multe sunt la Facultatea de Fizică – 45 locuri și la Facultățile de Chimie, Biologie și Geografie – câte 21 de locuri.

La Universitatea „Politehnica” din Timișoara au rămas neocupate 528 de locuri, din care 109 bugetate. „Universitatea Politehnica Timișoara mai are disponibile locuri la șapte facultăți: Chimie Industrială și Ingineria Mediului, Construcții, Electrotehnică și Electroenergetică, Management în Producție și Transporturi, Mecanică, Inginerie Hunedoara, Științe ale Comunicării. Înscrierea candidaților va avea loc în perioada 4 – 8 septembrie, concursul de admitere este programat în 9 septembrie, iar rezultatele finale, după confirmări, vor fi afișate în 13 septembrie”, se arată într-un comunicat al universității.

La Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Regele Mihai I al României” mai sunt disponibile pentru sesiunea de admitere din toamnă 50 de locuri bugetate și 350 de locuri cu taxă. La Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara au rămas neocupate 86 de locuri, cele mai multe la Facultatea de Balneofiziokinetoterapie și recuperare – 21 de locuri.

BUCUREȘTI. La Universitatea din București toate locurile la buget au fost ocupate din prima sesiune.

„4.500 de locuri la licență au fost ocupate, așteptăm confirmări de la unele facultăți, dar în unele locuri toate locurile au fost ocupate. Mai avem locuri cu taxă, depinde de program. De obicei, locurile cu taxă cam dubleză cifra de școlarizare de la buget”, afirmă Mircea Dumitru, rectorul Universității din București.

La prima sesiune de examen au fost 22.000 de mii de candidați, cu 15% mai mult comparativ cu anul trecut. Anul acesta a fost concurență mare la aproape toate specializările oferite de facultăți, inclusiv la facultățile de matematică, fizică și chimie, facultăți considerare mai grele de către studenți. „Cea mai mare concurență a fost la facultățile de limbi străine, asistență socială și sociologie, drept, unde sunt specializări care asigură după aceea și o plasare pe piața muncii destul de repede”, a mai spus Mircea Dumitru.

PLOIEȘTI. 700 de locuri de la Universitatea de Petrol-Gaze din Ploiești au rămas neocupate după prima sesiune de admitere, urmând să fie scoase din nou la concurs pentru sesiunea din toamnă. La Facultatea de Ingineria Petrolului și Gazelor au rămas libere 29 de locuri, dintre care șase fără taxă și 23 cu taxă. La Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică vor fi scoase din nou la concurs, în sesiunea din toamnă, 112 locuri, dintre care doar trei fără taxă. La Facultatea de Tehnologia Petrolului și Petrochimie au rămas, pentru sesiunea din toamnă, 65 de locuri, toate cu taxă, în timp ce la Facultatea de Litere și Științe vor fi scoase la concurs, în a doua sesiune de admitere, 243 de locuri, dintre care 13 fără taxă, iar restul cu taxă.

Cele mai multe locuri libere au rămas pentru sesiunea din toamnă la Facultatea de Științe Economice a Universității din Ploiești. La această facultate vor fi scoase din nou la concurs în septembrie 252 de locuri cu taxă, în domenii precum contabilitate, administrarea afacerilor, finanțe, management sau cibernetică, statistică și informatică economică.

SUCEAVA. Un număr de 121 de locuri bugetate au mai rămas la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava după sesiunea de admitere din vară și vor fi scoase la concurs în sesiunea din toamnă, unde mai sunt disponibile și 1.105 locuri cu taxă.

Locuri bugetate există la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor (FIESC) – 18 locuri, Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică și Management (FIMMM) – 46 de locuri, Facultatea de Istorie și Geografie (FIG) – 36 de locuri, Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării (FLSC) – 12 locuri, Facultatea de Silvicultură (FS) – două locuri – și Facultatea de Științe Economice și Administrație Publică (FSEAP) – șapte locuri.

Pentru masterat, vor fi scoase la concurs 57 de locuri bugetate din care nouă locuri la Facultatea de Inginerie Alimentară (FIA), 12 locuri la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Caculatoarelor (FIESC), 12 locuri la Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică și Management (FIMMM), 11 locuri la Facultatea de Istorie și Geografie (FIG), 11 locuri la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării (FLSC) și două locuri la Facultatea de Științe Economice și Administrație Publică (FSEAP), la care se adaugă 785 de locuri cu taxă, disponibile până la limita capacității de școlarizare a fiecărui program de studiu de masterat. A doua sesiune de admitere, pentru ocuparea locurilor rămase disponibile, va fi organizată între 7 și 18 septembrie 2015.

În urma sesiunii de admitere din vară s-au ocupat toate locurile la patru programe de studiu, respectiv Kinetoterapie și motricitate specială, Balneofiziokinetoterapie și recuperare, Drept și Pedagogia învățământului primar și preșcolar.

Numărul studenților înmatriculați la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava în sesiunea de admitere din iulie 2015, la toate formele de învățământ este de 2.462 de studenți, în creștere cu circa zece procente față de cel înregistrat la admiterea din iulie 2014.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31...
Viața la bloc. Se schimbă regulile pentru chiriași
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Câți bani alocă Pentagonul pentru avionul care va înlocui F-22 Raptor?