Adomniței: N-am spus că acțiunile DNA au fost orchestrate politic, ci că mă simt vânat de mizerii PSD

Adomniței: N-am spus că acțiunile DNA au fost orchestrate politic, ci că mă simt vânat de mizerii PSD
Publicat: 17/04/2015, 20:21

Cristian Adomniței a afirmat, vineri seară, că liderul PSD Iași, Gheorghe Nichita, îi trunchiază declarațiile și că el nu a spus că acțiunile DNA împotriva sa și a CJ ar fi orchestrate politic.

„Domnul Gheorghe Nichita, cu bună știință, trunchiază declarațiile mele. Niciun moment nu am spus că acțiunile DNA ar fi fost orchestrate politic. Din contră, încă din prima mea declarație pe acest subiect am subliniat că am încredere în actul de justiție și că susțin orice acțiune care conduce la elucidarea situației anchetate la Consiliul Județean. Aceasta este și singura mea șansă pentru aflarea adevărului. Am spus însă că da, mă simt vânat de mizeriile PSD care, în lipsa realizărilor pentru acest oraș, încearcă să speculeze politic ceea ce s-a întâmplat la CJ”, a precizat Cristian Adomniței.

Liderul PSD Iași, Gheorghe Nichita, a spus, vineri, că este „oripilat” de declarațiile șefului CJ, liberalul Cristian Adomniței, potrivit cărora PSD își dorește ca el să dispară din Iași, social-democratul precizând că nu poți să spui că acolo unde există verificări ale DNA, vinovați ar fi cei de la PSD.

Gheorghe Nichita a declarat că este surprins de afirmațiile făcute de Cristian Adomniței, după perchezițiile făcute miercuri de procurorii DNA la sediul Consiliului Județean (CJ) Iași, precizând că liberalul i-a ofensat pe procurori.

„Am rămas surprins de ceea ce a afirmat Adomniței. Sunt oripilat de declarațiile unui om politic tânăr. Dacă a fost ceea ce deduc eu, înseamnă că Adomniței spune că acțiunea procurorilor la CJ ar fi fost generată de PSD. Este o ofensă adusă procurorilor și ofensă pentru actul de justiție. Nu cred că un om politic tânăr poate să facă o declarație mai neinspirată”, a afirmat Nichita.

Liderul PSD Iași a adăugat că, probabil, Adomniței din vânător a devenit vânat și că șeful CJ vrea să pozeze în victimă, când el de fapt aruncă noroi către PSD.

„Când vede că există verificări acolo (n.r. – la Consiliul Județean), încearcă să spună că vinovați sunt cei de la PSD. Este aberant, nu mă gândeam că o să ajung să văd în Iași un tânăr politician care să facă asemenea afirmații. Adomniței este un om fără scrupule, un grandoman și foarte abuziv”, a mai spus Nichita.

Șeful CJ Iași, Cristian Adomniței, vizat de ancheta DNA privind fapte de corupție, a declarat, miercuri, că nu se simte responsabil în cazul atribuirii contractului de promovare a județului unei firme din Iași, motivând că nu face parte din nicio comisie de licitație și că nu știe ce firme sunt declarate câștigătoare.

Adomniței a mai spus, în urmă cu două zile, că nu se simte vânat de instituțiile judiciare, dar că PSD își dorește ca el să dispară din Iași.

„Cei din PSD vor ca eu să dispar din Iași, ca ei să poată să sugrume orașul în continuare. PSD e numai bun la vorbit și la păcălit lumea. Nu voi lăsa lucrurile așa, nu vreau eu să le las. Eu nu sunt responsabil în niciun fel, va trebui să lămurim cine se face responsabil”, a afirmat președintele CJ Iași, Cristian Adomniței.

Procurorii DNA au făcut, miercuri, 21 de percheziții, dintre care 19 la Consiliul Județean Iași, în birourile unor directori ai Direcției Economice, Serviciului Financiar Contabil și Direcției Achiziții, într-un dosar în care sunt vizate fapte de corupție și fals, care ar fi fost comise în perioada 2013-2015.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că în acest caz sunt în atenția anchetatorilor DNA Iași președintele Consiliului Județean Iași, Cristian Adomniței, vicepreședintele Alin Aivănoaei, fostul vicepreședinte Victor Chirilă și directorul executiv al Direcției Proiecte și Dezvoltare Durabilă, Cristina Teodora Jinga.

Faptele cercetate de procurori vizează acordarea unui contract, prin procedura „cerere de ofertă”, societății Laser Co SRL Iași.

Contractul, în valoare de 340.000 de lei, pentru servicii de promovare a județului Iași, semnat în 27 septembrie 2013, presupunea 16 repere și avea durata maximă de execuție de trei luni de la data semnării. În caz de executare cu întârziere, prestatorul putea fi obligat la plata de penalități de 0,1% pentru fiecare zi de întârziere din contravaloarea serviciilor rămase de executat, au precizat sursele citate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Este INTERZIS în România. Te arestează imediat. Legea care te bagă la închisoare
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”