Adresa de Yahoo a șefului SRI, George Maior, a fost spartă de hackerul Guccifer. Serviciul s-a enervat: „Micul Guccifer va fi odată prins și deferit justiției”

Adresa de Yahoo a șefului SRI, George Maior, a fost spartă de hackerul Guccifer. Serviciul s-a enervat: Micul Guccifer va fi odată prins și deferit justiției
Publicat: 08/01/2014, 07:22
Actualizat: 06/07/2016, 12:14

Hackerul cunoscut sub numele de Guccifer a făcut publice mai multe nume de vedete și personalități internaționale, ale căror adrese personale de email și documente private le-a spart. Printre victimele sale se numără și directorul Serviciului Român de Informații (SRI), George Maior, căruia hackerul i-a spart adresa de email de pe Yahoo. Guccifer este hackerul care a spart, printre altele, și adresa de email a fostului secretar de stat al SUA, Colin Powell, dezvăluind astfel relația de la distanță a acestuia cu europarlamentarul român Corina Crețu.

SRI a confirmat pentru gândul incidentul cibernetic, precizând însă că adresa de email a lui Maior este una veche, fără legătură cu activitatea acestuia la SRI, folosită de acesta din postura de profesor universitar. Pe acest email s-ar fi aflat invitații la diverse evenimente, cursuri și anunțuri academice, conform SRI.

„Este un email vechi, privat, al domnului George Maior, de dinainte de a fi director al SRI. Era un email folosit exclusiv pentru zona academică, nu are nicio legătură cu activitatea SRI”, a declarat pentru gândul Sorin Sava, purtătorul de cuvânt al SRI.

Conform SRI, emailul lui Maior era gestionat de un asistent al acestuia și era folosit strict pentru primirea corespondenței academice și a celei privind invitațiile la diverse evenimente publice.

„Se vor lua toate măsurile legale împotriva acestui hacker. Micul Guccifer va fi odată prins și deferit justiției”, a mai spus Sorin Sava, pentru gândul.

Recent, Guccifer a pus la dispoziția siteului thesmokinggun.com o arhivă de documente prin care dovedește că în ultimii ani a accesat ilegal corespondența, listele de contacte și de telefoane, precum și fotografiile sau documentele financiare ale unor vedete, industriași, diplomați și oficiali guvernamentali și militari.

Printre noile victime anunțate de hacker se numără, alături de George Maior, actorul Steve Martin, fostul asistent al președintelui american Nixon, actrița Mariel Hemingway, autorul Kitty Kelly, trei membri ai Camerei Lorzilor din Parlamentul Marii Britanii, un fost secretar al Forțelor Aeriene ale SUA sau CEO-ul gigantului amercian MetLife. De asemenea, hackerul a făcut rost de numerele private de telefon ale vedetelor Robert Redford, Warren Beatty, adresele private de email ale lui Nicole Kidman, Leonardo DiCaprio și ale altor celebrități.

Guccifer a dezvăluit relația Colin Powell-Corina Crețu

Hackerul a devenit cunoscut după ce a spart adresele de email ale unor personaje de rang înalt din administrația SUA, precum fostul secretar de stat Colin Powell, fostul ambasador al SUA la ONU John Negroponte sau membri ai familiei fostului președinte George W. Bush.

La începutul lunii august 2013, hackerul a făcut publică o parte din corespondența privată a lui Colin Powell, în care se găseau și mai multe mesaje și fotografii intime ale europarlamentarului PSD Corina Crețu. Powell a recunoscut că a păstrat relația cu Crețu după 2005, când nu a mai făcut parte din administrația SUA.

În aceste e-mailuri, Crețu îl numește pe Powell „dragostea vieții mele” și sugerează că scrie despre o poveste de dragoste mai veche.

„Te-am iubit prea mult, prea mulți ani. TU ai fost cea mai mare iubire a vieții mele…”, i-a scris Crețu lui Powell pe 14 noiembrie 2011.

Corina Crețu i-a trimis și numeroase fotografii, inclusiv fotografii în care apare în bikini și într-o cadă, însă afecțiunea sa pentru generalul american pare că nu a fost niciodată împărtășită. „Nu am crezut că la (vârsta de) 43 (de ani) pot să plâng atât de mult pentru un bărbat, ca o adolescentă”, i-a scris ea în Ajunul Crăciunului, în 2010.

Crețu părea în continuare îndrăgostită în 2011. „Nu spune nimeni să mergem în pat. Vreau doar să te văd, nimic altceva”, i-a scris ea în acel an.

Într-un răspuns la întrebări din partea site-ului TheSmokingGun.com, fostul general de patru stele insistă, într-un comunicat, că nu i-a fost necredincios soției sale, Alma. „A fost o prietenie care a devenit foarte personală pe e-mail”, a spus Powell site-ului. „Îmi trimitea fotografii frecvent. Multe fotografii de familie, cu nepoate ale ei, pe care le adoră, de la reuniuni de familie, de la ședințe oficiale de lucru, de la căsătorie și niște poze în costum de baie… Niciodată nimic nepotrivit”, a subliniat el.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Care este cea mai mare sumă plătită pentru o daună RCA! Un tir românesc a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Ungaria a dat ordin. Șoferii români care au interzis peste graniță. Se aplică din 1...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Cum au decis Oana Moșneagu și Vlad Gherman să petreacă petrecerea burlacilor, resprectiv petrecerea burlăcițelor
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Sonda europeană Mars Express a observat „păianjeni” pe planeta Marte