Adrian Năstase a retras cererea de întrerupere a executării pedepsei de la Tribunalul București

Adrian Năstase a retras cererea de întrerupere a executării pedepsei de la Tribunalul București
Publicat: 04/07/2012, 23:55
Actualizat: 23/05/2013, 00:50

Adrian Năstase a retras cererea adresată Tribunalului București (TB) prin care solicita întreruperea executării pedepsei. Avocatul Horia Miclescu a confirmat pentru gândul că cererea depusă pe 21 iunie, adică la o zi după ce ICCJ l-a condamnat la doi ani de închisoare cu executare, a fost retrasă. Cererea a fost retrasă prin dispoziția lui Adrian Năstase. „O astfel de cerere este personală și nu poate fi formulată sau retrasă fără acordul domnului Adrian Năstase și a doamnei Daniela Năstase, titularii acestei cereri”, a declarat avocatul Lucian Bolcaș. Avocații nu au putut menționa motivul exact pentru care Adrian Năstase a retras cererea, ci doar au precizat că probabil acestă solicitare nu a mai fost considerată utilă.

Luni 2 iulie procurorii DNA au solicitat strămutarea judecării cerii de întrerupere a executării pedepsei. Acestă cerer ar fi urmat să fie judecată de Elena Burlan, magistratul care l-a achitat pe medicul Șerban Brădișteanu. Procurorii DNA arată, în motivarea cererii de strămutare a dosarului lui Adrian Năstase de la TB, că președintele acestei instanțe, Laura Andrei, l-a avut ca îndrumător științific, la lucrarea sa de doctorat, pe fostul premier, iar judecătoarea Elena Burlan l-a achitat pe medicul Brădișteanu. Acestă cerer ar fi urmat să se judece pe 5 iulie.

Potrivit dispozitiilor Codului de Procedură Penală, întreruperea executarii pedepsei închisorii poate fi dispusa când, din cauza unor împrejurari speciale, executarea imediata a pedepsei ar avea consecinte grave pentru condamnat, familia sau unitatea la care lucreaza. În acest caz, executarea poate fi întrerupta cel mult 3 luni si numai o singura data.

Potrivit Mediafax judecătorul TB urmează să ia act de cererea aceasta, astfel că Adrian Năstase urmează să fie adus în fața instanței pentru a confirma solicitarea făcută prin avocați.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase