Adrian Streinu Cercel despre protestele „anti botniţă şi mască”: „Fiecare este liber să îşi aleagă soarta. Eu sunt oripilat de ce avem”

Adrian Streinu Cercel despre protestele „anti botniţă şi mască”: „Fiecare este liber să îşi aleagă soarta. Eu sunt oripilat de ce avem”
Adrian Streinu-Cercel, apel disperat către români: “Nu vă mai salutați cu pumnul, pentru că luați microbii de pe mâna partenerului!”
Publicat: 19/09/2020, 20:50
Actualizat: 19/09/2020, 20:51

Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Matei Balş din Capitală, a comentat, sâmbătă seara, demersul persoanelor care au participat la un protest faţă de purtarea măştii organizat în Piaţa Universităţii, unde participanţii au scandat mesaje împotriva autorităţilor şi împotriva „dictaturii sanitare”. „Dânşii vorbesc despre botniţă. Eu nu ştiu să poarte cineva botniţă împotriva SARS CoV-2. Ştiu că trebuie să poarte mască şi asta recomand.”, a spus Streinu Cercel la Antena 3.

Streinu Cercel: „Eu nu ştiu să poarte cineva botniţă împotriva SARS CoV-2”

„Lumea se sperie doar în momentul în care se îmbolnăveşte. Până nu se îmbolnăveşte şi nu a ajuns boala în dreptul lor, zic, pe mine nu mă poate afecta. Când îi afectează se întreabă de ce oare m-a afectat tocmai pe mine. Deci este în natura fiinţei umane. Dânşii vorbesc despre botniţă. Eu nu ştiu să poarte cineva botniţă împotriva SARS CoV-2. Ştiu că trebuie să poarte mască şi asta recomand. Vor să înţeleagă, bine. Nu vor să înţeleagă, iarăşi bine. Fiecare este liber să îşi aleagă soarta”, spune  Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Matei Balş din Capitală.

„Lumea trebuie să înţeleagă că acest virus se plimbă pe stradă. Sunt oripiliat de ceea ce avem la Institut. Este plin, la fel şi Terapia Intensivă”

„După cum putem să vedem în fiecare zi, suntem pe o pantă în continuare ascendentă. Fie că vorbim de 1.500 de cazuri, fie că vorbim 1333 de cazuri, suntem cam pe acolo. Domnul ministru Tătaru a spus că avem toate şansele să ajungem la în jur de 2.000 de cazuri pe zi, ceea ce este mult pentru sistemul sanitar din România. Asta va fi posibil în contextul în care vedem ceea vedem astăzi la televizor, lumea fără mască, ca şi când aceşti oameni ar spune că virusul este pe undeva pitit prin tufişuri. Lumea trebuie să înţeleagă că acest virus se plimbă pe stradă (…) Sunt oripiliat de ceea ce avem la Institut. Este plin, la fel şi Terapia Intensivă”, a spus, la Antena 3, prof. Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Matei Balş din Capitală.

Managerul Institutului Matei Balş explică diferența dintre gripa obișnuită și SARS-COV 2

„Fiecare trebuie să fie responsabil pentru el însuşi şi respectiv pentru cei din jurul lui. Gripa se ştie clar cum se manifestă. Gripa asociată cu câteva simptome majore, respectiv dureri de cap, simţi ochii în fundul capului, dureri musculare şi stare generală foarte proastă la început, asociată pe fondul febril. Nu acelaşi lucru se întâmplă la infecţia cu SARS-CoV 2, unde simptomatologia este progresivă, de la o etapă la alta.

E adevărat că şi la SARS CoV-2 poate să înceapă cu febră mare, dar asta doar în proporţie de circa 50-60% din cazuri. În rest, debutează lent şi cu tulburări de respiraţie. Oamenii au senzaţie că nu pot să respire în voie aşa cum o făceau până atunci (…) Din punct de vedere pediatric, copiii fac tot felul de viroze respiratorii de sezon şi evident că ele trebuie luate în calcul în context epidemiologic”, a mai spus Streinu Cercel.

Peste 200 de persoane s-au adunat, sâmbătă la amiază, în Piața Universității, protestând că educația se face în ”cuști de plexiglas” și cerând ”şcoli, nu lagăre”

Peste 200 de persoane s-au adunat, sâmbătă la amiază, în Piața Universității pentru a protesta împotriva măsurile luate de Guvernul României în contextul pandemiei de COVID-19. Protestatarii susțin pe pagina evenimentului că „mișcarea și exercițiile cu mingea de la Educație Fizică nu transmit viruși, ci aduc sănătate”, ba mai mult, „ profesorii sunt educați, nu gardieni de la școala de corecție”.

Oamenii au vuvuzele, fluiere şi mesaje împotriva autorităţilor şi împotriva ”dictaturii sanitare”. ”Jos dictatura”, ”Libertate” şi ”Nu vă credem”, ”Copiii noştri nu sunt cobaii voştri” sunt doar câteva dintre scandările participanţilor la protest. De altfel, aceștia spun că cer ”şcoli, nu lagăre”.

„Pe 19 septembrie copiii noștri vor fi deja în cușcă și cu botniță. Aceasta NU este educație liberă. Este o reeducare forțată a tinerelor generații. Reeducare de tip comunist sau nazist. Copiii sunt dresați și condiționați ca animalele.Acesta este noul program ȘCOALA ALTFEL: ÎN CUȘCĂ ȘI CU BOTNIȚĂ! Practic se reînființează ȘCOLILE DE CORECȚIE, unde copiii sunt tratați ca delincvenți minori”, se arată în postarea de Facebook.

Protestarii mai scriu că ”cer anularea restricțiilor aberante și a educației online”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase