(ADVERTORIAL) PNL USR PLUS au catalogul soluțiilor simple pentru bucureșteni – trafic, parcări, after school și policlinici lângă bloc

Publicat: 22/08/2020, 15:23
Actualizat: 22/08/2020, 16:12

Primăriile sectoarelor bucureștene sunt niște mici orașe ele însele. Cu peste 500.000 de locuitori în aproape toate sectoarele, Capitala este un oraș aflat în permanentă expansiune. Sectorul 3 este cel mai mare dintre cele 6 – cu 470.000 de locuitori.

După 30 de ani de la revoluție, cartierele dormitor, așa cum au fost ele construite de arhitecții comuniști, încă nu au reușit să își găsească o funcționalitate cursivă. Administrațiile care s-au succedat la cârma Capitalei au evitat să abordeze problemele sistemice ale orașului. Iar acum ne-am trezit că suntem sufocați de trafic și poluare, piețele au rămas – multe din ele – insalubre și dărăpanate, transportul în comun este învechit, metroul supraaglomerat, nu avem destule școli și grădințe. Infrastructura școlară nu a fost reabilitată și extinsă îndeajuns încât să acopere necesarul copiilor noștri. Direcțiile de asistență socială au resursele întinse la maximum, în încercarea de a acoperi nevoile persoanelor aflate în situații dificile.

PNL Sector 3 vine în fața bucureștenilor cu un pachet de soluții punctuale pentru fiecare dintre problemele identificate de cetățenii sectorului, cu un catalog al soluțiilor simple și eficiente pentru problemele oamenilor.

Candidatul dreptei unite pentru primăria Sectorului 3, Adrian Moraru, provine din zona organizațiilor non guvernamentale. Este unul dintre fondatorii Institutului pentru Politici Publice – organizație care s-a implicat în ultimii ani în tot ce ține de procedurile legislative de transparentizare a administrației publice. Trecerea de la o opacitate absolută a averilor și afacerilor politicienilor la obligativitatea declarațiilor de avere și la codul incompatibilităților a reprezentat un pas important pentru tot ce înseamnă transparență instituțională. Acum 20 de ani, chiar acum 15, era de neconceput ca la intrarea în mandat demnitarii să depună un bilanț al averii și al afacerilor. Dar a devenit o practică curentă, care a permis cetățenilor să monitorizeze ce se întâmplă în viața cetății. O contribuție semnificativă la acest pas al reformei administrative a avut-o IPP-ul. La fel în ceea ce privește legea achizițiilor publice. Maniera discreționară de cheltuire a banului public s-a oprit prin introducerea unor norme legislative care obligă autoritățile și instituțiile care operează cu bani publici să facă toate achizițiile într-un mod transparent. Și aici avem un input semnificativ din partea organizațiilor nonguvernamentale care s-au implicat în reforma și transparentizarea procedurilor administrației centrale și locale.

Adrian Moraru face parte dintre cei care au parcurs această reformă pas cu pas. Niciun pas făcut pe acest drum nu a fost ușor. Aparatul administrativ este în continuare perfectibil. Este momentul în care digitalizarea trebuie să iasă dintre legendele urbane și să fie pusă în aplicare. Proiectul meu, sprijinit de Guvernul liberal, înseamnă zero cozi la ghișee, înseamnă o primărie la un click distanță. Tot ce ține de inerția acestui sistem administrativ învechit trebuie desființat. Ne aflăm într-o provocare pe care nimeni nu a previzionat-o: pandemia. Acum trebuie ruptă din rădăcină orice inerție a sistemului, nu mai există scuza nu se poate”, declară Adrian Moraru.

Ce își dorește dreapta unită pentru București? Un oraș funcțional. Un oraș eficient, un oraș în care să nu se sacrificăm timpul dedicat familiei stând blocați în intersecții. Un oraș în care să putem plăti taxe și impozite dintr-un click pe telefon. Un oraș în care mersul la ghișeu să fie excepția, nu regula. Un oraș în care să circulăm, să respirăm, să trăim așa cum merităm. Adrian Moraru și-a asumat misiunea de a transforma administrația sectorului 3 în acea administrație care să ne furnizeze cel mai înalt nivel de trai posibil și, în același timp, să implementeze soluții punctuale pentru nevoile comunității.

În parteneriat cu Primăria Generală și cu Nicușor Dan, candidatul PNL USR PLUS, Adrian Moraru, are ca prioritate stoparea poluării din Capitală. Un exemplu al abuzului pesedist îl reprezintă scoaterea a 40 de hectare de teren din spațiu verde și transformarea lor în Planul Urbanistic Zonal al sectorului în teren pentru construcții. Este inadmisibil ca într-un oraș unde spațiile verzi sunt insuficiente și gradul de poluare ridicat peste media admisă de normele europene, primarii în funcție să aloce discreționar terenuri către constructorii de casă.

La fel de urgente în vederea implementării sunt soluțiile pentru fluidizarea traficului. Există modele aplicate deja în alte orașe, pe care edilii Capitalei le-au ignorat cu bună știință, cel mai simplu de aplicat este modelul sensurilor unice. Deja bucureștenii navighează pe străduțele secundare ghidați de aplicațiile de pe telefon. Era atât de greu pentru primari să ia acest model și să îl pună în concret? Transformarea străzilor secundare în drumuri cu sens unic nu doar scoate șoferii de pe bulevarde și le oferă variante ocolitoare, dar aduce posibilitatea dublării numărului de locuri de parcare. “S-a vorbit despre tot felul de variante fantasmagorice de fluidizare a traficului și am rămas cu orele în intersecții. Soluțiile cele mai simple sunt cele mai bune, dar au fost ignorate cu bună știință. Responsabilitatea primarilor nu s-a extins și la a ne reda timpul pierdut în defavoarea familiilor, ci s-a dedicat montării de borduri și de panseluțe. Funcționalitatea orașului nu a reprezentat un model de administrație pentru actualii edili. Și cei care au suferit sunt, ca de obicei, cetățenii”, spune Moraru.

Tot din catalogul soluțiilor simple, liberalul Moraru mai extrage variante aplicabile imediat: pentru copii și părinți finanțarea din bugetul primăriei a programelor de after school cu masă caldă; psihologi care să fie prezenți în instituțiile de învățământ; investiții în tot ce înseamnă infrastructura IT a școlilor și liceelor pentru că pandemia o impune, iar cei mici trebuie protejați.

Pentru întreaga familie – aducerea medicilor în mijlocul comunității. Cum? Simplu – crearea de centre medicale multifuncționale în spații pregătite de autoritatea locală. Medicii de familie să fie secondați de specialiști: pediatri, cardiologi, etc – crearea de ambulatorii de specialitate în zonele aglomerate, astfel oferindu-se servicii de sănătate în proximitatea locuinței. “Eliberăm camerele de gardă și le oferim cetățenilor servicii integrate aproape de casă” explică liberalul.

Dreapta unită are soluții și pentru promovarea alimentației sănătoase, cu produse ecologice în piețele din sector, pentru creșterea gradului de siguranță publică – prin creșterea numărului de camere video și inființarea unui dispecerat integrat, pentru locuințe de calitate – continuarea programului gratuit de reabilitare termică a blocurilor din sector.

PNL va continua reabilitarea termică gratuită a locuințelor din Sectorul 3.

Ne dorim un oraș al oamenilor, nu al birocrației și neputinței instituționale. În București se poate mai mult, mai bine și mai ieftin. O Capitală fără penali în funcții publice, fără cumetrii în administrație și fără cheltuirea banilor noștri după ureche”, aceasta este misiunea asumată de candidatul PNL USR PLUS Adrian Moraru pentru bucureștenii din sectorul 3.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum arată noul Hyundai Tuscon? SUV asiatic cu mulți fani în România - GALERIE FOTO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Magazine ÎNCHISE în weekend. Ciolacu, decizia finală: Vreau să închid...
Harry, gata să se împace cu William. E dispus să facă orice
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Fizionomistul și psihologul Ciprian Cucu a analizat trăsăturile lui Mirel Dragomir. Ce se ascunde în...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Cum să avem grijă de plămânii noștri?