Aglomerație la frontiera cu Ungaria. Românii care vin acasă de sărbători stau și șase ore la cozi

Aglomerație la frontiera cu Ungaria. Românii care vin acasă de sărbători stau și șase ore la cozi
Publicat: 19/12/2015, 21:00

Aglomerația la intrarea în România dinspre Ungaria a apărut încă de vineri, însă în cursul zilei de sâmbătă coloanele de mașini formate pe teritoriul ungar au ajuns și la 15 kilometri, conform relatărilor șoferilor, care spun că au așteptat între cinci și șase ore pentru a ajunge la controlul documentelor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Am făcut din Germania până la Nădlac șase ore și ca să intru în țară am mai stat încă șase ore. Ne-au verificat bagajele și mașina și toată lumea e verificată, motiv pentru care se formează cozi”, a declarat un român care lucrează în Germania și a venit acasă de sărbători.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Daniel Iancu, la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II au fost deschise zece benzi pentru autoturisme pe sensul de intrare și două pentru autocare, lucrându-se la capacitate maximă, însă timpii de așteptare au crescut în urma unor controale amănunțite care au început în luna noiembrie, pe fondul migrației ilegale din zonele de conflict.

„Scopul acestor controale amănunțite este prevenirea tranzitării frontierei de către persoane provenite din statele aflate în zone de conflict care pot derula activități ce reprezintă o amenințare reală la adresa securității interne și externe”, a declarat Daniel Iancu.

Potrivit sursei citate, aglomerația pe sensul de intrare în țară se va menține și în următoarele zile, până înainte de Crăciun, fiind perioada în care muncitorii români care lucrează în străinătate vin în vacanță.

Iancu a precizat că, sâmbătă seara, a început să se aglomereze și PTF Nădlac I (DN 7), unde, de asemenea, au fost suplimentate personalul de control și numărul de benzi de intrare.

Pentru evitarea aglomerației, Poliția de Frontieră le recomandă celor care așteaptă musafiri din străinătate să le transmită acestora să folosească alte puncte de intrare în țară, mai puțin aglomerate, precum Turnu, Vărșand, Salonta sau Borș.

De asemenea, coloane s-au format în ultimele zile și pe sensul de ieșire din țară, atât la PTF Nădlac I, cât și la PTF Nădlac II, pe fondul acelorași verficări amănunțite, însă timpul de așteptare este de cel mult o oră, fiind mai puțini cei care ies din țară decât cei care vin.

Și la Cenad, singurul punct de trecere a frontierei dinspre Ungaria din județul Timiș, cozile de mașini se întind pe mai bine de 10 kilometri, potrivit reprezentanților Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

În acest punct de frontieră sunt funcționale toate cele trei benzi, fiind deschisă publicului și cea de-a patra bandă care, în mod obișnuit, este dedicată corpului diplomatic și a fost suplimentat personalul.

Timpul de așteptare este de peste 40 de minute.

„Valorile de trafic de la Cenad sunt ridicate. Se lucrează pe trei benzi, traficul practic triplându-se față de normal. Au fost luate măsuri de suplimentare a personalului și creștere a numărului arterelor de control. Lucrăm la capacitate maximă și se fac verificări sistematice. A fost deschisă și cea de-a patra bandă, cea care este folosită în mod normal pentru corpul diplomatic”, a declarat Roxana Costache, purtătorul de cuvânt al ITPF Timișoara.

Potrivit sursei citate, coada de mașini este de peste 10 kilometri pe sensul de intrare în țară și începe din zona localității ungare Mako.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Încă o plamă grea din partea chinezilor! Au creat cel mai eficient motor din istorie!
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mii de meteoriți care au ajuns în Antarctica ar putea fi pierduți pentru totdeauna