Al doilea caz Perla. Bărbatul care și-a ucis soția într-un coafor din Iași a fost operat și este în comă

Al doilea caz Perla. Bărbatul care și-a ucis soția într-un coafor din Iași a fost operat și este în comă
Publicat: 29/12/2013, 11:30
Actualizat: 29/12/2013, 11:31

Bărbatul care sâmbătă seară și-a ucis soția într-un coafor din Iași unde aceasta lucra, iar apoi a încercat să se sinucidă, a fost supus unei intervenții chirurgicale și este în comă la secția de terapie intensivă a Spitalului „Sfântul Spiridon”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Coordonatorul SMURD Iași, medicul Diana Cimpoeșu, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că bărbatul a fost supus unei intervenții chirurgicale, în cursul nopții, la Spitalul „Sfântul Spiridon”, starea acestuia fiind în continuare critică.

„Pacientul a fost operat și se află la terapie intensivă. Este în stare de comă. Au fost suturate toate leziunile, dar din punct de vedere neurologic pronosticul este rezervat. Să vedem evoluția sa din punctul de vedere cerebral”, a spus medicul Diana Cimpoeșu.

Ea a precizat că în urma intervenției chirurgicale șansele de supraviețuire au crescut întrucât „problema șocului hemoragic a fost rezolvată”.

Sâmbătă seară, bărbatul, în vârstă de 41 de ani, a intrat în coaforul aflat la parterul Căminului studențesc T 17 de pe bulevardul Tudor Vladimirescu din Iași, unde lucra soția sa, și a înjunghiatăo pe aceasta de mai multe ori. Ulterior, el s-a așezat în genunchi lângă trupul femeii și a încercat să se sinucidă, înjunghiindu-se cu același cuțit.

Coodonatorul SMURD Iași, Diana Cimpoeșu, declara că echipajul medical care a ajuns la fața locului a constatat că femeia avea plăgi multiple la gât și abdomen și era în stop cardio-respirator, încercându-se fără succes resuscitarea acesteia. La rândul său, bărbatul avea plăgi abdominale și era în șoc hemoragic, fiind dus în stare gravă la Spitalul „Sfântul Spiridon”, unde a suferit și un stop cardio-respirator, fiind resuscitat.

Una dintre angajatele care se aflau în coafor la momentul atacului a declarat că în salon mai erau două fete, cliente, și că totul s-a petrecut în câteva secunde: „În câteva secunde s-a întâmplat totul. Am auzit țipete, iar când am văzut ce se întâmplă am fugit în vestiar și am chemat paza, poliția. Erau două fete în salon”.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Iași, Anca Vâjâiac, conflictul între cei doi soți a avut loc într-o anexă a coaforului, și nu în locul în care se aflau clientele și celelalte angajate ale salonului.

Anca Vâjâiac a declarat că femeia ucisă depusese o plângere la Poliție împotriva soțului său, la începutul lunii noiembrie, pentru lovire și alte violențe, însă la scurt timp a retras plângerea, după ce s-ar fi împăcat cu acesta.

În 26 decembrie, femeia a depus o a doua plângere împotriva soțului său, după ce a fost agresată din nou de acesta, ulterior ea fiind cazată, împreună cu cei trei copii, într-un centru pentru protecția victimelor violenței domestice.

„La începutul lunii noiembrie a depus o plângere la Poliție împotriva soțului, pentru lovire și alte violențe. La scurt timp, femeia și-a retras plângerea, după ce s-a împăcat cu soțul. În noaptea de 25 spre 26 decembrie, între cei doi soți a avut loc un nou conflict, iar femeia a sunat la Poliție și a depus o nouă plângere, tot pentru lovire și alte violențe. Ulterior, femeia a fost dusă de polițiști la un centru pentru protecția victimelor violenței domestice, împreună cu cei trei copii ai săi”, a spus Anca Vâjâiac, care a precizat că nu a existat un ordin de restricție din partea instanței în cazul bărbatului.

Centrul pentru protecția victimelor violenței domestice în care fusese cazată femeia, împreună cu cei trei copii ai săi, între care unul major, se află în subordinea Consiliului Județean Iași.

Prim-procurorul Parchetului Tribunalului Iași, Carmina Pascal, a declarat corespondentului MEDIAFAX că în luna noiembrie bărbatul s-a internat la Spitalul de Psihiatrie Socola din Iași.

„S-a dus de unul singur la spital. Cel mai probabil a luat această decizie după ce s-a împăcat cu soția, în urma retragerii plângerii la Poliție depuse de femeie”, a spus Carmina Pascal.

Pe de altă parte, ea a precizat că sâmbătă seară procurorii au deschis dosar penal pentru omor calificat pe numele bărbatului.

Un incident similar a avut loc în Capitală în 5 martie 2012, când agentul de poliție Gheorghe Vlădan, șofer la Policlinica „N. Kretzulescu”, a deschis focul în incinta coaforului de la complexul Perla. Soția acestuia, care voia să divorțeze de el, și casiera coaforului au fost ucise. Alte șase persoane, angajați și clienți ai salonului, au fost rănite.

În ziua masacrului, Vlădan fusese citat telefonic să se prezinte la Secția 14 Poliție din Capitală, unde soția sa îl reclamase în data de 1 martie 2012 pentru amenințări. Florina Vlădan declarase la Poliție, în 1 martie 2012, că soțul său, cu care se afla în acțiune de divorț, termenul de judecată fiind 7 martie, o amenința și că este deținătorul unei arme cu foc, însă autoritățile nu au grăbit soluționarea plângerii, iar după patru zile femeia a fost ucisă.

Gheorghe Vlădan vorbea la telefon când a intrat în coaforul din complexul Perla, apoi a discutat cu soția sa, după care a ieșit pe holul unității, unde îl urmase casiera Mariana Bendre, căreia i s-a adresat. Imaginile înregistrate de camerele video aflate în salon redau momentul în care bărbatul și-a scos de undeva din spate pistolul Glock de 9 milimetri, cu care a împușcat-o în piept pe soția sa, care venise înspre hol, apoi a tras două gloanțe în casieră, după care a intrat în camera unde era frizeria și a continuat să tragă. Bărbatul s-a întors în cealaltă cameră, unde era coaforul, și a împușcat-o în cap pe casiera rănită, care o proteja cu corpul său pe Florina Vlădan, apoi a continuat să tragă în coafor, au precizat surse judiciare.

În februarie, Vlădan a fost condamnat de Tribunalul București la închisoare pe viață, decizia fiind menținută, în luna octombrie, de Curtea de Apel București.

Vlădan a spus, în fața magistraților Curții de Apel București, că nu poate nici acum să își explice de ce a comis crimele: „Sunt aproape doi ani de la acea întâmplare nenorocită. Încerc să înțeleg ce s-a întâmplat în acea zi, numai că mi se pune un val de ceață și nu pot să-mi dau seama de ce am făcut acest lucru. Nu știu cum să mă revanșez față de persoanele cărora le-am produs atât de multă durere. Viața mea nu mai este cea de dinainte”.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
BBC: „Nu a fost un eșec. A fost trădare!” Un comandant ucrainean povestește cum rușii...
Mărturia revoltătoare a șoferului începător din Timișoara, care a condus-o pe Moni spre moarte la...
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție absolut incendiară! Pictorial hot după ce s-a despărțit de milionar
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Acești doi vasluieni s-au îmbogățit! Câte sticle au dus într-un centru de reciclare din LIDL
Oana Lis, diagnosticată cu CANCER! Clipele grele prin care trece soția lui Viorel Lis: „Viața...
Un băiat de 16 ani, autorul oribilei crime din Crângaşi. El şi un amic au...
A murit Preotul Gheorghe! Breaking news
„Am găsit-o la 100 de metri de mașină”. Șoferul începător care a provocat teribilul accident...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cât costă noul Hyundai i20 în România. Bate Dacia la preț?
Adrian Sârbu: Obiectivul unic al viitorilor europarlamentari este să-i facă pe români să se simtă...
OBICEIUL sănătos prin care CÂȘTIGI ani întregi de viață!
Cutremur de peste 8,5 GRADE în România. Prof. Mărmureanu a făcut anunțul
Exclusiv: Ovidiu Lipan Tăndărică nu își mai bea cafeaua singur. În compania cui a fost...
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
"Este oribil acolo, să nu mergeți niciodată". Cea mai ieftină stațiune din Spania, capcană pentru...
Robi și Julia, un nou schimb acid de replici în Casa Iubirii! Concurenta este revoltată...
Motivul pentru care Florin Piersic ar fi omis un detaliu care ridică mari semne de...
BANCUL ZILEI. - Îs supărat, mă, Vasile! - De ce, măi Ioane, că de-abia te-ai...
A fost prins unul dintre cei mai cunoscuți traficanți de persoane din Europa
×