Alegeri prezidențiale 2019. Ce scrie presa externă despre alegerile din România / Reuters: „Românii merg la urne pentru a-l susține pe Iohannis”

Redactor:
Teodora Marinescu
Alegeri prezidențiale 2019. Ce scrie presa externă despre alegerile din România / Reuters: „Românii merg la urne pentru a-l susține pe Iohannis”
Principalele agenții de presă și publicații internaționale relatează despre alegerile prezidențiale care sunt organizate duminică în România și despre principalii candidați pentru funcția de președinte.

„Alegătorii români merg duminică la urne pentru a îl susține pe Klaus Iohannis, un politician anticorupție care a câștigat admirație din partea Occidentului pentru angajamentul său față de statul de drept”, relatează agenția Reuters.

„Alegeri prezidențiale au loc duminică în România, iar Klaus Iohannis este favorit pentru a câștiga majoritatea voturilor, însă nu suficient pentru a obține o victorie directă”, scrie agenție Dpa.

„Principalii contracandidați sunt fostul premier și liderul Partidului Social Democrat (PSD), Viorica Dăncilă, liderul Uniunii Salvați România (USR), Dan Barna și Mircea Diaconu, candidat independent”, notează jurnaliștii germani.

„Alegerile prezidențiale din România reprezintă un test pentru social democrați”, titrează site-ul Politico.eu.

„Alegerile vor reprezenta un test major pentru Partidul Social Democrat (PSD), fiind o șansă ca, pentru prima dată în istoria post-comunistă a țării, candidatul său să nu intre în cel de al doilea tur”, scrie Politico.eu.

„Voturile au început pentru alegerile prezidențiale din România, după o campanie afectată de o criză politică în urma căreia un guvern minoritar a preluat puterea de doar câteva zile”, relatează jurnaliștii de la Associated Press.

„Aproximativ 18 milioane de români eligibili să voteze duminică pentru unul dintre cei 14 candidați”, adaugă aceștia.

Inchide