Alegeri prezidențiale 2019, turul 2. Orban comentează prezența la urnele din țară: E o vreme de toamnă.Ziua primului tur a fost de vară

Redactor:
Roxana Din
Alegeri prezidențiale 2019, turul 2. Orban comentează prezența la urnele din țară: E o vreme de toamnă.Ziua primului tur a fost de vară
Premierul Ludovic Orban, prezent la sediul MAI, a comentat prezența la vot din țară, precizând că vremea nefavorabilă poate fi motivul pentru care procentul de duminică este mai mic decât cel din primul tur, din 10 noiembrie.

„Efectivele mobilizate pentru a asigura misiunile de pază, ordine, sunt 38.000 de angajați ai MAI mobilizați. (…) Ca număr de incidente, e un număr de incidente mic, 7 icidente, dar nu sunt incidente care… singurul incident: s-a continuat campania electorală într-o secție, dar în rest sunt incidente minore, procesul se desfășoară în condiții bune”, a declarat premierul la sediul MAI, prezent pentru a verifica modul de organizare a alegerilor.

Întrebat cum vede prezența la vot din țară, care este mai mică decât cea prin primul tur, din 10 noiembrie, Ludovic Orban a spus că până la finalul zilei cu siguranță vor veni mai mulți cetățeni la urne.

„Întotdeauna am fost optimist. E și o zi diferită de ziua din primul tur, când a fost o vreme frumoasă, chiar aproape o zi de vară. Astăzi e o vreme de toamnă târzie, cu ploi în multe zone ale tării. Sunt convins că până la finalul zilei, cât mai mulți români vor decide să-și exercite dreptul de vot”, a mai explicat Orban.

610.918 români au votat, duminică, în țară, în primele două ore de la deschiderea urnelor, înregistrându-se o prezență la vot la ora 09.00 de 3,35 %, potrivit Biroului Electoral Central. În primul tur, la aceeași oră, votaseră 640.431 de alegători, prezența la vot fiind de 3,51%.

Tags:
Inchide